Ruslan Pankratov journalist en politicus uit Letland in de gevangenis na zijn terugkomst uit de Donbas voor deelname aan een reis!

Journalist/politicus Ruslan Pankratov uit Letland in het midden, deelnemers aan de perstour in juli 2022. Links Sonja van den Ende (Freesuriyah) en rechts Ceyda Karan (Sputnik Turkije). Foto: Leena Hietanen, Marioepol, Donetsk People’s Republic (DPR)

De journalist Ruslan Pankratov is na zijn terugkomst uit de Donbas direct gearresteerd en in de gevangenis gezet zonder enige vorm van proces.

Hij werd meteen direct gearresteerd toen hij Letland binnenkwam op 1 augustus 2022.

Zijn criminele daad

Hij heeft deelgenomen aan een persreis, georganiseerd door het Russische Ministerie van Defensie, deze tour had tot doel de situatie in de Donbas met eigen ogen te zien. Dit is in het Westen nu een criminele daad!

Bij aankomst werd hij beschuldigd van het overtreden van de sancties, het steunen van de Russische speciale operatie en het verwaarlozen van de genocide die volgens Westerse landen gaande is

Zijn opsluiting, zonder proces is in ieder geval verlengd tot eind september 2022.

De Letse geheime politie verbiedt hem om deel te nemen aan de komende parlementsverkiezingen in Letland. Hij is voorzitter van een politieke partij Letland.

Letse oppositiepoliticus Ruslan Pankratov gearresteerd in Riga (eadaily.com)

” Er werden zelfs geld en gsm’s in beslag genomen, zelfs van mijn vrouw.” Vertelde Ruslan Pankratov tegen  Degi Karaev, oppositie activist.Het in diskrediet brengen van Letland

Ruslan mag dus geen advocaat spreken, hem wordt de mogelijkheid ontnomen om te schrijven en zelfs zijn vrouw te bellen, ook zijn er aanwijzingen dat hij wordt gemarteld.

Pankratov was zich ervan bewust dat hij kon worden gearresteerd toen hij, na te zijn gevlucht naar India en vervolgens een reis naar Rusland maakte.

Toch besloot hij terug te keren naar Letland, omdat het zonder hem onmogelijk was om lijsten in te dienen van zijn politieke partij de Rīcības (“Actie”), omdat Pankratov de voorzitter. Zonder deze lijsten zou de partij niet mee kunnen doen aan de volgende parlementsverkiezingen!

Helaas is Letland nu zoals de meeste landen in Europa (EU) een fascistische staat geworden, waar elke vorm van uiting van mening – pers en vrijheid is afgenomen.

De afgelopen maanden was Pankratov, volgens zijn verklaringen in de pers, buiten Letland uit angst om te vallen onder de repressie die werd ontketend tegen Russische activisten van de oppositie. In april werd  Pankratovs medewerker, advocaat Alvis Pilags, al gearresteerd in Riga.

Hij werd hij direct na binnenkomst in Letland aangehouden.

Ik blijf het zeggen Europa is NIET in oorlog met Rusland, er ligt geen oorlogsverklaring van de EU aan Rusland. Maar regeringen in de EU, zoals fascistische staten (met name de Baltische staten) indoctrineren hun volk met oorlog propaganda en laten hun eigen volkeren in armoede en kou zitten.

Alles wat de EU i.s.m. het fascistische Amerika doet is illegaal volgens het Internationaal Recht en Humanitaire Recht. Mensen mogen zonder een criminele daad begaan te hebben niet zomaar gearresteerd worden.

Europa is terug naar de donkere tijden van voor de tweede wereldoorlog een oorlog die miljoenen Russen, Joden en politieke oppositie het leven gekost heeft herhaalt zich onder onze ogen. Het Westen draait alles om: “Rusland is aanvaller en de boosdoener”.

Het enige wat Rusland gedaan heeft is een speciale operatie beginnen om de mensen uit de Donbas te verlossen van een crimineel fascistisch regime.

Dit is door het Westen aangegrepen om een proxy oorlog te beginnen. De proxies (huurlingen) worden getraind in het Westen, net als destijds in de Syrische oorlog, toen er trainingskampen waren in Jordanië. Volgens het Westen onschuldige “reddingswerkers” genaamd de Witte Helmen. Maar in realiteit huurlingen van het Westen die vochten aan het front en onschuldige burgers doodden!

Zo ook Nederland, dat een fascistisch globalistisch land, geworden is waar meningsvrijheid verdwenen is, een speelbal van geheime diensten, het grote geld (witwas land) een een proeftuin voor de “Great Reset”.

Het Westen vecht met alle macht tegen een multipolaire wereld, hun unipolaire wereld heerschappij is voorbij en door de “Great Reset” zullen ze vervallen tot een verloren continent, geregeerd door despoten en terug naar de middeleeuwen. De keus is aan de bevolking, zij zijn de 99% die iets kunnen veranderen, al denken ze van niet!

Volg mij op: freesuriyah.eu

Sonja van den Ende (vk.com)

Twitter: sonja van den ende (@SonjaEnde) / Twitter

YouTube: sonja vandenende – YouTube

Journalist bij Sonja Van den Ende, Author at CovertAction Magazine

[dntplgn]

Loading

2 thoughts on “Ruslan Pankratov journalist en politicus uit Letland in de gevangenis na zijn terugkomst uit de Donbas voor deelname aan een reis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *