De ondergang van het Romeinse rijk genaamd Europa

De teloorgang van het Romeinse rijk vertoont enkele verrassende parallellen met de huidige situatie: de inflatie en vanaf de tweede eeuw na Christus volgde op een pandemie die relatief kort op elkaar volgde de totale ineenstorting.

Verval zoals in het oude Rome? De griezelige parallellen met vandaag

Geschiedenis van het Romeinse Rijk

De val van het Romeinse rijk was het verlies van de centrale politieke controle in het Romeinse rijk, een proces waarbij het rijk er niet in slaagde zijn heerschappij af te dwingen, en zijn enorme grondgebied (zoals de EU) werd verdeeld in een aantal provincies en later weer in soevereine landen.

Het Romeinse Rijk verloor de krachten die het in staat hadden gesteld om effectieve controle uit te oefenen over zijn provincies; anders gezegd factoren zoals de effectiviteit en de aantallen in het leger, de gezondheid en het aantal van de Romeinse bevolking (de autochtone bevolking) , de kracht van de economie, de bekwaamheid van de keizers, de interne machtsstrijd, de religieuze veranderingen in die periode (Christendom) en de efficiëntie van het burgerlijk bestuur.

Ook de toenemende druk van binnenvallende barbaren van buiten de Romeinse cultuur droeg in hoge mate bij aan de ineenstorting. Klimaatveranderingen en zowel endemische als epidemische ziekten waren de oorzaak van veel van deze directe factoren.

De parallen met nu

We kunnen al direct beginnen met het thema gezondheid, de afgelopen twee jaar was er een virus, al geloof ik nog steeds, of ben er nog steeds niet van overtuigd dat het een pandemie was, de vaccinatie is erger was dan de kwaal blijkt uit data die nu naar boven komt! Maar deze zelf uitgeroepen pandemie heeft de economie tot stilstand gebracht, met name in het moderne Romeinse rijk Europa, waar andere landen maar even dicht gingen, is er m.n. in Duitsland nog steeds een soort noodtoestand, deze toestand is zelf opgelegd.

Het moderne Romeinse Rijk Europa denkt nog steeds dat zij de totale macht hebben op aarde, een zogenaamd unipolaire gedachte. Terwijl de rest van de wereld, met name de grote mogendheden zoals Rusland en China allang weten dat de wereld multipolair (meer staten en soevereine landen) geworden is.

De bekwaamheid van de keizers in het Romeinse rijk was bedroevend op het einde, zoals nu ook de bekwaamheid van het Europese Romeinse rijk erg bedroevend is. Denk maar aan Duitsland, daar is het verval het ergste te zien. Politici op posten waar ze geen verstand van hebben. Bedroevend lage opleiding, vervalsing van universitaire diploma’s. Baerbock en Habeck namen in Duitsland die staan voor lachwekkende politici. In Nederland waar politici op de verkeerde posten zitten. Een Kaag op financiën, een Hoekstra op Buitenlandse zaken. Leiders zoals Rutte die krampachtig aan de macht vasthouden, zijn liberale idealen opgeeft om maar te blijven regeren! Het klopt gewoon niet. Dit is onderdeel van degradatie van een samenleving, die haar leiders niet meer vertrouwd!

De binnenvallende barbaren, kunnen we vergelijken met de huidige asielzoekers. Ik suggereer niet dat dit barbaren zijn (er was geen ander woord voor in die tijd). Maar deze culturen staan zo haaks op het Romeinse Europese gedachtegoed, dat er interne botsingen ontstaan, dit zien we elke dag gebeuren!

Knoop daaraan vast de religieuze veranderingen. De autochtone burgers van het Europese Romeinse rijk, zijn hun religie vergeten en leven veelal aan a-moraal leven. LGBT en de rest van het alfabet, waardoor de samenleving verloederd, al denken ze zelf dat het een verrijking is. In het oude Romeinse rijk gebeurde er precies hetzelfde en men werd blind voor de cultuur en de religie van de barbaren. Zoals nu men blind is voor sommige stromingen in de Islam, de radicale Islam, die geïmporteerd is vanuit het Midden-Oosten, ISIS (zelf in het leven geroepen door de VS en EU).

Het rommelt in de landen van het Europese Romeinse Rijk, Hongarije, Polen en andere oostelijke landen volgen de bevelen van het hoofdkwartier in Brussel niet meer op en verscheurt zo het rijk van binnen uit!

De keizers van Europa samen met hun adviseurs (World Economic Forum) hebben hier iets op bedacht, de Great Reset, Agenda 2030. Helaas voor de keizers (politici en WEF) speelt meer dan de helft van de landen in de wereld niet meer mee en omarmen een multipolaire wereld.

Op het einde staan de keizers zonder kleren, zoals in het sprookje: “de nieuwe kleding van de keizer”.

“De nieuwe kleren van de keizer” of “de kleren van de keizer” een gemeenzaam gebruikte uitdrukking voor een dwaze gewoonte of beslissing, die iedereen afkeurt, maar waartegen niemand protesteert uit angst om tegen het collectief en/of zijn leiders in te gaan

Die het volk in het Europese Romeinse rijk wil laten geloven dat hij kleding draagt! Zoals de leider ons willen laten geloven dat de Great Reset goed voor het volk is!

Volg mij op:

Sonja van den Ende (vk.com)

Twitter: sonja van den ende (@SonjaEnde) / Twitter

YouTube: sonja vandenende – YouTube

[dntplgn]

Loading

5 thoughts on “De ondergang van het Romeinse rijk genaamd Europa

 1. Nog een parabel kun je trekken met vroeger en nu: Toen had je Asterix die met succes de Romeinen bevocht met zijn kracht verkregen door een toverdrank.
  Nu hebben we mannen zoals Gideon (FvD) die met de kracht van hun woorden het vol stilaan wakker krijgen. (hoe hij Rutte op liegen betrapte, een prachtig voornbeeld!) en deze:

  https://fastly.jwwb.nl/public/u/a/w/temp-vsxsecbolfaualxmckal/gideonversuskuipers.jpg

  en misschien ook wel met hulp van deze cartoons:

  https://matt-de-kunstenaar.jouwweb.nl/cartoons

  Alle beetjes helpen, zodat ook moedige journalisten, zoals Sonja, straks voor een omkeerpunt kunnen zorgen want de leugens van de MSM kunnen geen stand houden omdat, vergeleken met vroeger, we nu een snel en wereldomvattend internet hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *