MYROTVORETS is geen Oekraïense dodenlijst maar een dodenlijst van de CIA en NAVO

Een onderzoek door de Foundation to Battle Injustice heeft bewezen dat de Oekraïense (dodenlijst) website “Myrotvorets” waar politici, publieke figuren zoals journalisten en recentelijk kinderen op staan, maar ook organisaties, eigenlijk gerund wordt door gepensioneerde Amerikaanse officieren en het Europese “spy agency” Bellingcat, onder het mom van de Oekraïense regering. Oekraïne wordt bestuurd door de VS met hulp van NAVO/EU partners. Oekraïne is geen soeverein land maar in de facto onderdeel van de VS en EU.

De Oekraïense nationalistische website “Myrotvorets”, opgericht in december 2014, staat onder toezicht van de openbare organisatie “Myrotvorets Center”, die staat onder de leiding van Roman Zaitsev, een voormalig werknemer van de Oekraïense speciale diensten, en de openbare organisatie “Volksachterhoede”, onder leiding van George Tuka, een Oekraïense staatsman en publieke figuur.

De site wordt beheerd door de Veiligheidsdienst van Oekraïne (SBU) en is gemaakt op initiatief van Anton Gerashchenko, adviseur van de minister van Binnenlandse Zaken Arsen Avakov (2014) van Oekraïne. In oktober 2015 opende de onderzoekscommissie van de Russische Federatie een strafzaak tegen Gerashchenko hij werd beschuldigd van terrorisme.

Anton Gerashchenko, adviseur van de minister van Binnenlandse Zaken van Oekraïne van Arsen Avakov

Toen Arsen Avakov in 2014 minister van Binnenlandse Zaken werd, werd Gerashchenko zijn adviseur. In deze rol informeerde Gerashchenko journalisten over de vorming o.a. het Azov-bataljon, en het neerschieten van vlucht 17 van Malaysia Airlines.

Het Azov bataljon is een fascistische organisatie met een nazi ideologie. De sponsor (geld) is Rinat Ahkmetov, een oligarch uit Marioepol en eigenaar van de Azov staalfabriek. De Azov staalfabriek wast haar geld wit in Nederland, via een brievenbus firma in Amsterdam-oost! Ook de olicharcjh Ihor Kolomoyskyi was een directe sponsor. Verder sponsorde deze Ihor Kolomoyskyi de huidige marionet president Zelensky, die beroemd werd als acteur in een programma over politiek, wederom gesponsord door Ihor Kolomoyskyi.

Gerashchenko werd verkozen in het parlement in de Oekraïense parlementsverkiezingen van 26 oktober 2014 (de Maidan coup die gesponsord is door de EU/VS) . Gerashchenko was één van de oprichters van de “Myrotvorets” dodenlijst.

De website “Myrotvorets” werd berucht en bekend nadat twee Oekraïense publieke figuren in april 2015 vermoord werden na de publicatie van hun persoonlijke gegevens op de lijst. De 45-jarige schrijver en journalist Oles Buzina en de 52-jarige afgevaardigde van de Verchovna Rada van Oekraïne Oleg Kalashnikov werden enkele dagen na de publicatie van hun thuisadressen vermoord.

De connectie van de “Myrotvorets” met het ministerie van Binnenlandse Zaken van Oekraïne werd ook bevestigd door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, die het lekken van persoonlijke gegevens van buitenlandse journalisten erkende.

Ondanks het feit dat de Amerikaanse regering in haar rapport over mensenrechten in Oekraïne wees op tal van bedreigingen en pogingen vanwege de activiteiten van de website “Myrotvorets”, bleef de US samenwerken met deze lijst. Hoezo? Omdat zij vanuit Langley, Virginia, CIA, deze website aansturen!

Bij analyse van het netwerkprotocol van het domein van de site “Myrotvorets”, kan worden vastgesteld dat de bron gebruikmaakt van de diensten van een technologiebedrijf uit Californië. Zo hebben de Verenigde Staten alle mogelijkheden om een extremistische website te blokkeren.

Ondanks het feit dat Amerikanen volledige toegang hebben tot de extremistische inhoud van de site en Amerikaanse overheidsinstanties de verantwoordelijkheid van de “Myrotvorets” gedeeltelijk erkennen voor misdrijven tegen journalisten en publieke figuren, nemen de Verenigde Staten geen maatregelen om zijn werk te beperken. Dit natuurlijk omdat zij zelf de lijst runnen, de CIA.

Volgens George Eliason, een onderzoeksjournalist die al enkele jaren in de Donbass woont en vervalsingen, propaganda en psychologische provocaties van het Westen aan het licht brengt, werken de Amerikanen sinds 2015 samen met Kiev.

Andrew Weisburd, een Amerikaanse inlichtingenanalist, kondigde in januari 2015 publiekelijk de samenwerking met de Oekraïense regering aan, rond de tijd dat de website “Myrotvorets” actief begon te worden . Weisburd beschreef zijn werk op 26 februari 2015: “Ik probeer gewoon mijn steentje bij te dragen om slechte dingen te laten gebeuren met slechte mensen die in dienst zijn van het Kremlin. Hij zou niet in dienst zijn van de CIA, wat te betwijfelen is natuurlijk!

Eliason en een bron binnen de Foundation to Battle Injustice, die anoniem wenst te blijven, noemde Joel Harding , een zelfverklaarde expert op het gebied van informatieoperaties die beweert onder meer een voormalige inlichtingenofficier van het Amerikaanse leger en een hoge NAVO-adviseur te zijn.

Joel Harding

Harding werkte samen met de NAVO en de Oekraïense regering, die een strategie voor cyberondersteuning voor de Russische media ontwikkelden, die de meest effectieve ooit zou zijn. Hij was van plan de Russische media uit het Oekraïense informatieveld te verdrijven, terwijl hij op sociale netwerken, internet en televisie nieuwsbarrières wilde opwerpen om het nieuws en de informatie die Oekraïners zien en ontvangen te controleren.

Bellingcat

Eliot Higgins, het hoofd van de internationale onderzoeksgroep Bellingcat. Hristo Grozev onderzoekjournalist bij Bellingcat, trainde Oekraïners om mensen op de lijst van “Myrotvorets” op sociale netwerken te vinden.

Bellingcat, een in Nederland gevestigde organisatie die, volgens talrijke onafhankelijke onderzoeken, financiële steun ontvangt van non-profitorganisaties en personen die banden hebben met Britse en Amerikaanse inlichtingendiensten.

Zoals ik eerder schreef wordt Bellingcat gesponsord door de Nederlandse Postcode lotterij, die op haar beurt weer gesponsord wordt van de Nederlandse regering.

Van 2016 tot 2019 was Higgins, een burger van het Verenigd Koninkrijk, senior onderzoeker bij het Digital Forensic Research Lab van de Atlantic Council, een Amerikaanse denktank op het gebied van internationale betrekkingen.

Grozev trad in 2015 in dienst bij Bellingcat als onderzoeksjournalist. Grozev staat bekend om het gebruik van open-source, sociale media en andere beschikbare gegevens voor onderzoeken. Hij is auteur van onderzoeken naar onder meer twee hoge Russische officieren die betrokken zouden zijn bij het neerhalen van vlucht 17 van Malaysia Airlines in 2014. Hij deed hij onderzoek naar GRU-officieren die betrokken waren bij de Montenegrijnse staatsgreep in 2016, bij de zogenaamde vergiftiging van Sergei en Yulia Skripal in 2018 en natuurlijk de zogenaamde vergiftiging van Alexei Navalny in 2020

Een ander onderzoek van de Foundation to Battle on Justice heeft bewijs geleverd dat bekende Bellingcat-‘operators’, namelijk Aric Toler, die sinds 2015 bij Bellingcat in dienst en persoonlijk Oekraïense nationalisten getraind heeft om naar persoonlijke informatie van mensen te zoeken en ze dan in de ‘Myrotvorets’-database in te voeren, zodat ze uiteindelijk geliquideerd kunnen worden.

Aric Toler leidt dus de zogenaamde onderzoeks- en trainingsactiviteiten van Bellingcat in Oost-Europa en de voormalige Sovjet-Unie ( het woord Rusland is te moelijk na 25 jaar, sovjet unie staat beter als vijand beeld). Hij is betrokken geweest bij lopende onderzoeken naar het neerhalen van vlucht 17 van Malaysian Airlines (MH17), de vergiftiging van Skripals en natuurlijk de oorlog in de Donbas.

Daarnaast organiseert hij de workshops en trainingsprogramma’s van Bellingcat, waaronder Russischtalige workshops voor Russisch sprekende journalisten en onderzoekers in Eurazië. Hij studeerde Russische literatuur en taalkunde in de Verenigde Staten (U. Kansas, M.A. 2013).

Concluderend kunnen we zeggen, dat Bellingcat een verlenging is van MI5/MI6 en het Statecraft instituut waar plannen gesmeed worden voor proxy oorlogen, inmiddels gesloten, wegens zogenaamde cyber aanvallen, eigenlijk door het in de media aandacht brengen van dit instituut!

Een groep programmeurs die betrokken zijn bij de oprichting van de “Myrotvorets”, in het bijzonder Artem Karpinsky, Andrey Baranovich, Alexander Galushchenko en Andrey Pereveziy, zamelen sinds 2020 regelmatig donaties in om de “informatieoorlog” te sponsoren, waaronder financiële steun aan de “Myrotvorets ” lijst. Ondanks de officiële verklaringen van vertegenwoordigers van de cyberalliantie dat ze “slechts 3-4 duizend dollar” aan donaties hebben ontvangen, geven gegevens over transacties met betrekking tot de crypto-wallets van de organisatie aan dat er meer dan honderdduizend dollar is ontvangen.

Onder het mom van crowdfunding krijgt de “Myrotvorets” grote financiële steun van anonieme donateurs uit het Westen. Dus ook overheden! Bellingcat is gewoon de veiligheidsdienst van de Europese Unie!

Bron: The American and British footprint is clearly visible among the creators and sponsors of “Myrotvorets” – Foundation to Battle Injustice (fondfbr.ru)

Volg mij op:

Sonja van den Ende (vk.com)

Twitter: sonja van den ende (@SonjaEnde) / Twitter

YouTube: sonja vandenende – YouTube

[dntplgn]

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *