‘Ons welvarende Europa’ is stervende

Een stervend Europa, in versnelling geraakt in 2015 (vluchtelingen crisis) en worstelt nu met haar eigen ondergang. Foto’s; Vox cartoon, Cartoon Stock, bewerking: Mirjam©Photo

Terwijl de Europese Unie met meerdere uitdagingen worstelt, hield de Franse president Macron een toespraak op de Sorbonne-universiteit in Parijs, waarin hij de strategische autonomie van de EU bepleitte, waar hij waarschuwde dat de EU moeilijkheden ondervindt als gevolg van de verdeeldheid binnen het blok en dat een waarschijnlijke interventie van de Verenigde Staten niet ondenkbaar is! Ook gaan er geruchten dat Ursula von der Leyen zal worden vervangen door Mario Draghi, ze zijn niet “very amused” met haar! Teveel schandalen en corruptie (Pfizer), maar bovenal is ze geradicaliseerd (Oekraïne).

Er bestaat een risico dat ons Europa ten onder gaat, zei Macron

De toespraak van Macron komt te laat, Europa is al lange tijd stervende, maar de elites beseffen dit niet. Dit zie je overal, vooral in West-Europa. De misdaad tiert welig, vooral in de landen Duitsland, Frankrijk, België en Nederland. Asielzoekers, waarvan sommige illegaal, slapen op straat of in zelfgemaakte tentenkampen. Door de vele oorlogen die in naam van de democratie zijn gevoerd, in samenwerking met grote broer Amerika, hebben ze nu eindelijk, zoals ik jaren geleden heb voorspeld, hun eigen landen vernietigd!

Bovengenoemde landen hebben regeringen die jarenlang tegen hun burgers hebben gelogen, met hun imperialistische oorlogen, maar ook met de zogenaamde vaccinaties (Covid-19 mRNA) en de mensen worden steeds dommer, dit komt door de ‘vermenging’ van asielzoekers met de autochtone bevolking. De meeste asielzoekers weten niets of bijna niets van de taal en cultuur van het land waar ze aankomen en komen vaak alleen naar Europa voor een beter leven.

Natuurlijk niet allemaal, sommige doen het goed, leren de taal en cultuur en zijn daadwerleijk gevlucht voor oorlog en geweld, maar is het niet ironisch dat nadat ze voor oorlog, vernietiging en geweld gevlucht zijn, de oorlogen die ze ontvlucht hebben aangewakkerd zijn door de landen waarnaar ze vluchten, zoals in het verleden? Syrië, Afghanistan en Libië en meest recentelijk natuurlijk Oekraïne.

Macron hamert erop dat Europa moet werken aan zijn eigen defensie, om minder afhankelijk te zijn van de Amerikanen en zich voor te bereiden op nieuwe dreigingen. Europese landen moeten niet alleen meer en vaker militair samenwerken maar ook militair-economisch de handen ineenslaan. “Als we militair materieel kopen, moeten we dat in Europa zelf doen.” Natuurlijk waarschuwde hij voor de Russen, die ‘boze’ Russen willen Europa vernietigen! Macron vindt dat toekomst Europa in gevaar is: ‘EU is sterfelijk’ (nos.nl)

Er was geen direct expliciete aanval op Ursula von der Leyen als persoon in zijn bijna twee uur durende toespraak van president Macron. Maar de betekenis van de toespraak over Europa die hij aan de Sorbonne hield, wijst op een impliciete koerswijziging aan de top van de uitvoerende macht van de Unie om een ongekende uitdaging te leiden zoals hij dat noemde: “We moeten helder zijn dat ons Europa sterfelijk is. Het kan doodgaan. En dat hangt uitsluitend af van onze keuzes, die nu gemaakt moeten worden.”

Ik heb het gevoel dat hij de toespraak van president Poetin probeerde te imiteren, de toespraak die hij hield op 24 februari 2022, bij de start van de Speciale Militaire Operatie (SMO). Ik zie overeenkomsten. President Poetin kondigde niet alleen de SMO aan, maar gaf zijn visie op de afgelopen decennia, de oorlogen, de geopolitieke en hybride oorlogen en vooral het ‘kwaad’ dat uit de VS komt, dat de wereld volgens zijn visie wil koloniseren, met militaire bases en aanverwante wetenschap zoals de farmaceutische industrie (biologische laboratoria), de haat jegens Rusland. Macron keerde het om en zei dat Rusland het gevaar is!

Na een belangrijke rol te hebben gespeeld als Commissievoorzitter kan Ursula von der Leyen zomaar vervangen worden! President Emmanuel Macron zoekt een nieuwe ‘leider’ voor de EU na de verkiezingen van juni. De Franse leider heeft gesproken met collega’s zoals de Italiaanse premier Giorgia Meloni om een nieuwe kandidaat te vinden voor de topfunctie. Mario Draghi, voormalig ECB-chef en Italiaanse ex-premier, is een naam die genoemd wordt. ‘Oude jongens krentenbrood’ het blijft ‘all in the family’ natuurlijk! Foto: La Stampa

Maar dit alles is op politiek niveau, waar niets verandert en de elites nog steeds leven alsof er niet veel aan de hand is. Hun oorlogsspelletjes tegen Rusland en/of China of in het Midden-Oosten en Afrika gaan gewoon door. De gewone bevolking in Europa heeft er nu last van. Eerst was er welvaart, daarna waren er oorlogen, resulterend in vluchtelingen en nog meer vluchtelingen, oeps welvaart verdwenen! Grote broer Amerika hielp mee om de onofficiële oorlog tegen Rusland te verklaren, gas weg, Nordstream-pijpleiding opgeblazen door de VS en Duitsland, zodat de Amerikaanse elites hun dure LNG-gas aan Europa kunnen verkopen.

Vice-president Al-Gore, vice-president tijdens het ambstermijn van ‘de rokkenjager’ president Bill Clinton kwam in de jaren negentig (al actief sinds de jaren zeventig) met een goed lucratief plan genaamd klimaatverandering.

Gore is al tientallen jaren betrokken bij milieuwerk. In 1976, nadat hij lid was geworden van het Huis van Afgevaardigden van de Verenigde Staten, hield Gore de “eerste hoorzittingen van het Congres over de klimaatverandering, en mede-sponsor van hoorzittingen over giftig afval en de opwarming van de aarde”.

Een nobel doel zou je denken, maar eigenlijk heeft het alleen maar met financieel gewin te maken, zoals een dame genaamd Gina McCarthy ooit tegen het Amerikaanse congress zei dat de voorgestelde normen (beperkingen) voor kolencentrales in feite een kans zijn voor economische groei : “Het mooie van dit voorstel is dat het echt een investeringsmogelijkheid is, het gaat niet over het bestrijden van vervuiling.” Het gaat om investeringen in hernieuwbare energiebronnen en schone energie. McCarthy verwees naar de economische kansen voor miljonairs en miljardairs die deel uitmaken van de extreem-linkse milieumachine en die nu zwaar geïnvesteerd hebben in deze klimaathoax anno 2024! Deze Westerse miljonairs en miljardairs hebben naturlijk ook veel in ‘melk te brokkelen’ in het Wordl Economic Forum (WEF) en zijn onderdeel van Agenda-2030. Conclusie is dat het hen niet gaat om het klimaat, maar om financieel gewin!

Veel Europeanen zijn in de problemen gekomen door Agenda 2030, het politieke beleid van het WEF. Klaus Schwab, de voorzitter, zegt immers zelf dat vrijwel alle regeringen (althans Europa) zijn geïnfiltreerd. De boeren, de burgers, iedereen lijdt onder deze verwerpelijke agenda.

Sonja van den Ende Redacteur van DEVEND.ONLINE – Geopolitical news about Russia, the Donbass and the Middle-East TELEGRAM: https://t.me/devendonline en Freesuriyah.eu Sonja is een onafhankelijke journaliste uit Nederland die onder meer heeft geschreven over Syrië, het Midden-Oosten en Rusland. Ze schrijft voor verschillende nieuws sites, kranten en studeerde onder andere studies journalistiek en Engels (BA) een studie in Global Media, War and Technology! Gevestigd in Moskou, Rusland.

Sonja van den Ende (vk.com)

X (Twitter) : sonja van den ende (@SonjaEnde) / Twitter

freesuriyah.eu 

DEVEND.ONLINE

freesuriyah (odysee.com)

All Videos (rumble.com)

*PayPal donaties zijn niet meer mogelijk, PayPal heeft de rekening van deze website gesloten, als je een donatie wilt doen neem dan contact op met: sonjavandenende@gmail.com. Bedankt!

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *