We zijn één stap verwijderd van een wereldoorlog NAVO-Rusland

Volgens EU insiders is de NAVO slechts één stap verwijderd van een oorlog tegen Rusland, opgemerkt moet worden, dat het de NAVO is die de agressor in dit dodelijke spel is en niet Rusland! Foto’s: Historiek Net, Getty Images, NATO, bewerking: Mirjam©Photo

Het mag voor iedereen duidelijk zijn dat de NAVO zich op oorlogspad bevindt, het excuus schuilt in de leugens dat Rusland Europese landen wil aanvallen. Dat is niet het geval, zoals president Poetin en de Russische regering al meerdere malen duidelijk hebben gemaakt. Maar daar trekken politici en de elites zich niets van aan, ze gaan door met hun leugens, ze kunnen niet meer terug zou je bijna denken. De agenda staat al jaren vast, er moet een oorlog gevoerd worden met Rusland. Na de smadelijke nederlaag, na twintig jaar oorlog in Afghanistan, de terugtrekking in de stijl van van de Vietnam oorlog, het oncontroleerbare Irak en de verloren strijd in Syrië, moet er iets gebeuren tegen Rusland.

Na twee (drie als je de eerste Wereldoorlog meetelt) verloren oorlogen tegen Rusland, de Franse oorlog onder leiding van Napoleon en de Tweede Wereldoorlog wil Europa weer oorlog voeren tegen Rusland, nooit meer oorlog, zeiden ze in 1945, maar dat is vergeten en de Europeanen worden weer voorgelogen en de oorlog ingetrokken!

Voorbij zijn de zogenaamde idealen van de VN, we herinneren ons nog Agenda 2030, waarin onder meer die fantastische doelen over vrede en oorlog staan. Velen zeiden al dat het een schijnvertoning was en dat is nu duidelijk. Als we de bijeenkomsten bij de VN zien over Rusland en ook over Palestina, het voormalige Syrië, etc., moet je je als vredelievende Europeaan afvragen wie hier de ‘slechterik’ is. Amerika en het Westblok lijken het allemaal prima te vinden, de dode kinderen in Donetsk, de genocide in Gaza, het laat hen “ijskoud” en ondertussen bereiden ze zich voor op nog meer oorlog!

Premier Orbán van Hongarije, zijn waarschuwing, Hongarije zijn samen met Servië en recentelijk Slowakije de enige landen in Europa die tegen sancties en wapenleveranties van de EU aan Oekraïne zijn. Natuurlijk moet je er rekening mee houden dat ze onderdeel zijn van de EU en toch uiteindelijk moeten voldoen aan het sanctiebeleid van de EU en andere maatregelen, anders wordt de financiële kraan van de EU dichtgedraaid. Deze landen zijn dus vóór Rusland, maar hun handen zijn gebonden zolang ze deel blijven uitmaken van de EU en NAVO. Orban waarschuwde voor een confrontatieoorlog tussen de NAVO en Rusland.

Zoals ik vele malen schrijf en blijf zeggen, omdat het nu heel duidelijk is, ook voor Nederlanders die slapend in de oorlog worden gerommeld, via het NOS-journaal van acht uur! Nederland is na Groot-Brittannië, de spil in het globalisme, spionage en nu als ‘beste jongentje van de klas’, de pionier, via de nieuwe aankomende NAVO-baas Rutte voor oorlog tegen Rusland. Mark Rutte is de afgelopen decennia tot een echte oorlogshitser uitgeroeid. Hij vindt het prima al die doden in Syrië, Irak, Afghanistan, Palestina en de Donbass, waar het Westen volgens hem en de Nederlandse regering nooit de schuld van heeft, maar altijd die andere landen, die dictators en die verschrikkelijke regimes, want Nederland is “natuurlijk een modelland voor democratie”, aldus de Nederlandse politici en Rutte.

Ik zeg bewust een wereldoorlog, omdat het ook rommelt in Afrika en andere delen van de wereld, die decennia lang gekoloniseerd zijn door voormalige Europese grootmachten als Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje, Portugal, Duitsland, België en Nederland. Het koloniale tijdperk is nooit echt geëindigd. Frankrijk probeerde bijvoorbeeld zijn invloed in Syrië te behouden, Sarkozy President van Frankrijk bood president Bashar al-Assad (een verschrikkelijke dictator volgens het Westen) een deal aan; 20% winst uit de nieuwe pijplijn-olie-inkomsten die door Syrië zouden lopen, hij weigerde en wilde 80% , boem een tijdje later was er oorlog. Op 24 oktober 1945 toen de Republiek Syrië een van de oprichters werd van de Verenigde Naties, een daad die op juridische wijze een einde maakte aan het voormalige Franse mandaat (hoewel Franse troepen het land pas in april 1946 verlieten). Of Libië, een welvarend land, heel rijk, maar Europa wilde daar olie-inkomsten genereren, dat gebeurde niet en boem een nieuwe oorlog en de totale verwoesting van het land. Zo kan nog wel even doorgaan, maar dat in een ander artikel!

Nederland heeft Indonesië ruim 300 jaar lang gekoloniseerd, pas onlangs zijn er excuses gemaakt voor de wreedheden die daar hebben plaatsgevonden. Maar de excuses zijn nutteloos voor de doden, de huidige politieke elites, die deze keer opnieuw massamoorden willen gaan plegen nu tegen Rusland, niet als koloniaal grootmacht, maar als oorlogspartij! Rusland zal wederom waarschijnlijk de sterkste blijken! Foto: Nederlandse militairen met Indonesische gevangenen (javapost.nl)

Onlangs hebben verschillende landen in Afrika de kant van Rusland gekozen, zoals Niger en Congo, waar Franse soldaten na nog een decennium van heerschappij gedwongen werden te vertrekken. Ze waren er onder het mom van een vredesmissie, maar eigenlijk voor Uranium en andere grondstoffen natuurlijk! Ook Amerika moet zich terugtrekken, die hebben daar militaire bases en daar aan gekoppeld biologische laboratoria (altijd ontkent door het Westen)!

De Verenigde Staten trekken hun troepen terug uit Niger. In de komende maanden zullen de ruim duizend Amerikaanse militairen het West-Afrikaanse land verlaten.Na berichtgeving van The New York Times over de terugtrekking van de troepen melden bronnen aan persbureau Reuters dat er een akkoord is gesloten tussen het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en Niger. Bron: NOS en de New York Times

“Eerder haalde Frankrijk al zijn militairen en ambassadeur weg uit het land. Dat deed het een paar maanden na de militaire staatsgreep in Niger in de zomer van 2023. Meteen na de coup keerden de plegers zich tegen de oude kolonisator en werd de militaire samenwerking stopgezet”.

We zien dus een trend: Europa (en de VS) verliezen al hun voormalige koloniën en het Westen is ‘not amused’, ondanks het feit dat ze van ‘hoog en laag’ beweren dat de landen hun vrijheid hebben en onafhankelijk zijn, beoefenen ze uiteraard ‘moderne’ kolonialisme. De Amerikanen met hun militaire bases, dronebases en biologische laboratoria. Europa via de VN met hun zogenaamde vredesmissies, ontwikkelingsgeld zijn leningen, maar uit Afghanistan weten we dat die zogenaamde vredesmissies waar de soldaten van de ‘vredesmissie’ simpelweg met de Taliban vochten.

Het Westen, vooral Europa, verliest zijn invloed van oost naar west en van noord naar zuid en de Europese landen zijn in chaos vervallen met emmigranten (vluchtelingen), misdaad, verlaagde levensstandaard als gevolg van het Groene ‘fascime’ in Duitsland en het Co2’ fascime’ in Nederland, de grootheidswaanzin in Frankrijk die openlijk op tv met kernwapens dreigt tegen Rusland! De Baltische staten, waar fascistische ondergrondse groepen nu aan de macht zijn en de (meestal jonge) domme politici gaan daarin mee. Er worden muren gebouwd, reisbeperkingen, militaire dienstplicht, alles tegen de denkbeeldige vijand Rusland. Landen nu het Westerse blok, die in verval zijn, zullen oorlog voeren, dat is in de geschiedenis bewezen.

Denk maar aan de Weimarrepubliek in Duitsland, na de Eerste Wereldoorlog was Duitsland in verval, schulden, misdaad en fascisme ontstonden, net als nu. Nu zijn het niet de rechtse partijen in Europa die oorlog willen en fascistisch zijn, maar meestal links en het centrum, maar links en rechts bestaat eigenlijk niet meer in Europa. We zullen afwachten of de oorlogs politici in het Westen hun plannen zullen verwezenlijken, of dat het bluf is, zoals een groot deel van het Westen vertelt bluf, leugens en intimidatie is in deze informatie oorlog!

Sonja van den Ende Redacteur van DEVEND.ONLINE – Geopolitical news about Russia, the Donbass and the Middle-East TELEGRAM: https://t.me/devendonline en Freesuriyah.eu Sonja is een onafhankelijke journaliste uit Nederland die onder meer heeft geschreven over Syrië, het Midden-Oosten en Rusland. Ze schrijft voor verschillende nieuws sites, kranten en studeerde onder andere studies journalistiek en Engels (BA) een studie in Global Media, War and Technology! Gevestigd in Moskou, Rusland.

Sonja van den Ende (vk.com)

X (Twitter) : sonja van den ende (@SonjaEnde) / Twitter

freesuriyah.eu 

DEVEND.ONLINE

freesuriyah (odysee.com)

All Videos (rumble.com)

*PayPal donaties zijn niet meer mogelijk, PayPal heeft de rekening van deze website gesloten, als je een donatie wilt doen neem dan contact op met: sonjavandenende@gmail.com. Bedankt!

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *