NAVO moet niet luisteren naar het wapengekletter van Poetin zegt Mark Rutte

NAVO-bondgenoten “mogen en zullen niet” luisteren naar het wapengekletter van Vladimir Poetin, omdat de alliantie sterk is en op elke dreiging kan reageren, zo vertelde Mark Rutte het aan Sky News. Foto’s: Sky News, TNT, Getty Images, bewerking: Mirjam©Photo

Mark Rutte zei dat de jaarlijkse nucleaire oefening van NAVO-lidstaten, die op maandag 14 oktober begint, een duidelijk signaal afgeeft aan tegenstanders, waarmee hij uiteraard Rusland bedoelt, ‘we zijn klaar zijn om op elke dreiging te reageren.’

De NAVO begint op 14 oktober met haar jaarlijkse Steadfast Noon-luchtoefening om het gebruik van kernwapens te oefenen, zei NAVO-secretaris-generaal Mark Rutte toen hij in Londen aankwam om de Britse premier Keir Starmer en zijn “boezem vriend” acteur-president Zelensky te ontmoeten, die later ook arriveerde op 10 Downing Street in Londen. Zelensky is op tournee met zijn nieuwe ‘overwinningsplan’.

Mark, die na de bijeenkomst een interview gaf aan Sky News weigerde details over het plan van Oekraïne te onthullen, maar zei dat hij hoopt dat de overwinning ‘zo snel mogelijk’ komt. Mark zei ook dat het van vitaal belang is om Kiev te blijven steunen met wapens, training en financiering, zodat ‘vriend’ Zelensky in de sterkst mogelijke positie verkeert voor toekomstige gesprekken. Natuurlijk geen woord over onderhandelingen of diplomatie, dat is iets wat uit de ‘Dikke van Dale’ is geschrapt! Foto: Sky News

Op de vraag of Oekraïne zwakker is omdat bondgenoten als het Verenigd Koninkrijk en de VS nog geen toestemming hebben gegeven aan Kiev om hun langeafstandswapens, zoals de Britse Storm Shadow-kruisraketten, in te zetten tegen doelen in Rusland, antwoordde de NAVO-chef Mark: ‘Dat weet ik niet zeker.’

Rutte was bot toen hem werd gevraagd of de NAVO-bondgenoten gehoor moesten geven aan het Russische wapengekletter. “Nee, dat zouden ze niet moeten doen, en dat doen ze ook niet,” zei hij.

Hij vervolgde: “De NAVO is sterk. We kunnen elke tegenstander aan. We hebben alles op orde om ervoor te zorgen dat de NAVO veilig en zeker is, en dat we elke dreiging kunnen afweren. En we zullen ons nooit laten intimideren door iemand van buiten de NAVO die ons probeert te bedreigen. Dus dat heeft geen zin, hij kan er maar beter mee stoppen.” Een direct boodschap aan President Poetin.

Terug naar de ‘Steadfast Noon’ oefening, die wordt gehouden op het grondgebied van België en Nederland en boven de Noordzee met ongeveer 60 vliegtuigen van 13 NAVO-alliantiestaten, voornamelijk F-16- en F-35-jagers, evenals B-52-bommenwerpers die zullen deelnemen.

Dat jullie het maar weten, als die vliegtuigen maandag met kernwapens over jullie hoofden vliegen. Nadat Nederland al vol is met NAVO-wapens en munitie in Staphorst en Dalfsen, willen die gekken, sorry voor de uitdrukking, ik kan het niet anders zeggen, een opslagplaats voor munitie en wapens in Groningen opzetten. Groningen is de plek waar veel aardbevingen plaatsvinden door gaswinning, heerlijk veilig als er munitie is en er komt een aardbeving, toch?

De mogelijke komst van een munitiedepot midden in het aardbevingsgebied in Groningen leidt tot veel onrust bij omwonenden. Dat bleek tijdens een druk bezochte informatiebijeenkomst van Defensie. De Groningers maken zich zorgen om hun veiligheid en vrezen dat ze moeten verhuizen. Foto: RTV Noord

Momenteel worden er door het hele land verschillende locaties overwogen, waaronder een aantal in de provincie Groningen met het oog op de toegang tot de Eemshaven. Drie van deze potentiële opslaglocaties liggen midden in het aardbevingsgebied: Slochteren, Luddeweer en Tjuchem“, aldus het Ministerie van Defensie onder leiding van Ruben Brekelmans (VVD).

De emoties lopen hoog op bij de Defensie-informatieavond in Groningen. Bewoners zijn boos en bezorgd, en natuurlijk hebben ze gelijk, ‘het besluit is al genomen’. Hoe dom kun je zijn om munitiedepots te bouwen in een aardbevingsgebied? Ook heeft niemand ooit nagedacht over het gevaar dat Rusland, als Nederland (en de rest van de EU/NAVO) blijven provoceren, een potentieel gebied is om als eerste aan te worden gevallen door Rusland. Nederland ligt immers vol met NAVO-wapens en munitie, het is zoals ik al schreef, het doorvoerland van de VS en de NAVO. Lekker gevaarlijk!

Defensie hanteert vier verschillende veiligheidszones rondom de depots. In zone A (400 meter) mag niet gewoond en gewerkt en worden en mag geen transport plaatsvinden, in zone B (700 meter) mag alleen niet gewoond worden en in zone C (1400 meter) mogen geen gebouwen staan waar tijdens een groot deel van de dag veel personen aanwezig zijn, zoals een school of café.

Ook de wijze van communicatie van Defensie komt aan bod. Een aantal aanwezigen zegt daar absoluut niet over te spreken te zijn. ‘We hebben niks van defensie gehoord. Jullie praten niet met de mensen. We moesten dit via via horen.’ Alles is al besloten onze huizen moeten gesloopt worden’ Foto: Defensie

De nieuwe regering, met de PVV als grootste partij, geeft geen moer om Nederland, iets wat ik al schreef, na de staatsgreep van Mark Rutte en de ambtenarij. De PVV voert het beleid van de VVD, van Mark Rutte, uit. Dat zien we met Oekraïne, de oorlog tegen Rusland en het asielprobleem. Een extra dimensie is natuurlijk Geert Wilders, de geradicaliseerde zionist die twee staten dient, Nederland en de rechtse radicaal-kolonistische regering van Israël, die op dit moment genocide pleegt, maar wie maalt daar in Den Haag nog om? Ze zijn zo geradicaliseerd dat ze alleen nog maar oorlog, agenda 2030 en interne twisten in de politiek zien, Nederland, het soevereine Nederland is voorgoed verloren, hoe triest!

Sonja van den Ende Redacteur van DEVEND.ONLINE – Geopolitical news about Russia, the Donbass and the Middle-East TELEGRAM: https://t.me/devendonline en Freesuriyah.eu Sonja is een onafhankelijke journaliste uit Nederland die onder meer heeft geschreven over Syrië, het Midden-Oosten en Rusland. Ze schrijft voor verschillende nieuws sites, kranten en studeerde onder andere studies journalistiek en Engels (BA) een studie in Global Media, War and Technology! Gevestigd in Moskou, Rusland.

*PayPal donaties zijn niet meer mogelijk, PayPal heeft de rekening van deze website gesloten, als je een donatie wilt doen neem dan contact op met: sonjavandenende@gmail.com. Bedankt!

Loading

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)