De “fake”media en de oorlog in Syrië

4-12-2016

By: Sonja van den Ende

Afbeeldingsresultaat voor westerse media propaganda tegen syrie

Afbeeldingsresultaat voor westerse media propaganda tegen syrie

De propaganda van de “westerse reguliere”media, die nu al 6 jaar duurt, over het Syrië conflict, sterft langzaam een zekere pijnlijke dood. Aleppo is bijna gevallen en veel leugens kunnen er niet meer vertelt worden, af en toe een reportage over een “verdwaalde”Syrische danser, die asiel gekregen heeft, zijn de laatste strohalmen van een “westerse leugen”die aan zijn  einde gekomen is.

De Syrisch-Jordaanse grens stad Daraa op 17 maart 2011 was de plaats waar de eerste uitbarsting van geweld begon:

De media schilderde ten  onrechte, het geweld af, als een volksopstand tegen Assad, die vervolgens op brute wijze werd onderdrukt door regeringstroepen het moest  een voortzetting zijn van de revoluties (de meeste waren “regime changes” gemaakt door George Soros en zijn geld) die door grote delen van de Arabische wereld leken te  verspreiden, in de maanden die eraan voorafgingen. Echter, het aantal politieagenten die waren gedood (zeven) was meer dan het aantal demonstranten gedood (vier). Dit is nauwelijks een indicatie van het brute optreden van een regering die de opzet heeft om   zijn eigen bevolking te onderdrukken.

Afbeeldingsresultaat voor westerse media propaganda tegen syrie

In mei 2011, schreef Michel Chossudovsky, hoogleraar economie aan de Universiteit van Ottawa, over de  eerste uitbarstingen van geweld:

“Het had alle schijn van een geënsceneerde gebeurtenis waarbij, naar alle waarschijnlijkheid, er verkapte steun aan islamitische terroristen gegeven werd door de Mossad en / of westerse inlichtingendiensten. Overheid bronnen wijzen op de rol van radicale salafistische groepen (gesteund door Israël). Andere rapporten hebben gewezen op de rol van Saoedi-Arabië  en Qatar, in de financiering van de zogenaamde protestbeweging. ”

Jeremy Zout, universitair hoofddocent van ” Midden-Oosten Geschiedenis en Politiek” aan de Bilkent University, Ankara, schreef:

“De gewapende groepen zijn goed bewapend en goed georganiseerd. Grote partijen wapens werden gesmokkeld naar Syrië vanuit Libanon en Turkije. Zij omvatten: machinegeweren, kalasjnikovs, RPG draagraketten, Israëlisch-gemaakte handgranaten en tal van andere explosieven. Het is niet duidelijk wie de  verstrekker is van deze wapens maar iemand is het, een land, een veiligheidsdienst en iets of iemand betaalt voor dit. ”

Zoals uit de bovenstaande analyse blijkt, heeft de westerse mainstream media dit verhaal niet gecontroleerd en waarheidsvinding toegepast . Ook ontbreekt de geloofwaardigheid in de bewering dat aanvallen van westerse bombardementen (coalitie) in Syrië zijn ingegeven door de noodzaak om  ISIS te vernietigen. Dit soort onderzoeken en bronnen zijn afwezig in de mainstream media. In plaats daarvan wordt al het bewijsmateriaal dat de “pro-westerse” media zou moeten vertellen en wat in tegenspraak is met hun verhalen, niet gebruikt, niet onderzocht, om zo het “leugen”verhaal te vertellen, immers, volgens hun “verknipte” gedachtegang, heeft het volk behoefte aan “hype”verhalen en gezien de belabberde financiële situatie van kranten, lijken de verhalen en artikelen bizar, de krant die het meest “bizarre”en fantasievolle verhaal heeft, wordt het meest gelezen en dus meer omzet voor de krant!

Afbeeldingsresultaat voor westerse media propaganda tegen syrie

Twaalf dagen na het “westerse aangewakkerd” geweld op Daraa, verzamelde zich tienduizenden Syriërs bij de centrale bank, op het plein in Damascus ter ondersteuning van hun president. Deze “pro-regering” rally, werd echter ten onrechte afgeschilderd,  in de westerse media als een “anti-regering” demonstratie. De “Britse” Guardian, bijvoorbeeld, meldde dat Assad  bezig was met een “militair hardhandig” optreden tegen haar eigen burgers”.  Na dit soort van desinformatie en leugens, werden Rusland en China gevraagd om een “Europees/VS” uitgedachte  VN-resolutie te ondersteunen, die sancties tegen het Syrische regime wilden, echter spraken zij hun veto uit, zo werd de EU gedwongen zelf sancties in te stellen tegen Syrië en ook tegen Rusland, die volgens, de huidige leiders van de EU landen, een “demonisch”regime is met als leider de “Hitler-achtige” leider Poetin. Nu zijn deze “westerse regeringsleiders” wakker geschud  door hun eigen burgers en de verkiezing van Trump in de VS, het winnen van het Syrische leger, die door de Syrische bevolking gezien worden als helden, veel van hun zonen en vaders zijn gevallen door de “Dirty War” van het westen!

Regime change / Ghouta & Houla:

Zoals ook het geval was in Bosnië, Kosovo, Libië, Afghanistan en Irak, zijn de belangrijkste motivaties die ten grondslag liggen, of als we nu kunnen zeggen lagen, aan de buitenlandse politieke doelstellingen van Washington en de EU/NATO,  in relatie tot Syrië, hebben deze niets te maken met de bescherming van burgers, noch met democratie. Integendeel, hun doel is om sektarische verdeeldheid, etnische conflicten en dus politieke instabiliteit te creëren,  als de opmaat voor het initiëren van verandering van het regime in het land. Zoals de voormalige Franse minister van Buitenlandse Zaken (BZ): Roland Dumas in 2013 bevestigde, had Groot-Brittannië allang een plan om oorlog tegen Syrië te gaan voeren ,”twee jaar voor de Arabische lente “.  “Deze operatie gaat ver terug, het werd opgesteld,en gepland “, zei hij.!

Qatar: Qatari overheidsrapport:

Nog een ander cynisch stukje anti-Assad propaganda , wat aan de “westerse”burger onthouden werd,  was de BBC’s verwrongen interpretatie van een rapport in opdracht van de Qatarese regering, die beweerde dat de Syrische regering  “systematisch” gemarteld had en 11.000 gedetineerden geëxecuteerd had,  sinds het begin van de zogenaamde opstand in 2011″. Voormalige Britse diplomaat voor Oezbekistan: Craig Murray, beschreef de BBC’s presentatie van het rapport als “een schande” dat  duidelijk bedoeld was om de publieke opinie te beïnvloeden ten gunste van de oorlog. Deze informatie, is niet te lezen in de “westerse”mainstream media, blijft dus de conclusie, dat de media, geen “onhafhankelijke” media is, maar een propaganda “tool” voor westerse regeringen, die als ideologie: democratie, beschermen van mensenrechten en vluchtelingen, zogenaamd hoog in het vaandel hebben staan. De “Bubble”is gebarsten, het volk, is wijzer geworden, de “afgekeurde”alternatieve media, activisten en journalisten, die verguisd zijn als “complot”denkers en idioten, hebben het volk voorzien van cruciale informatie!

Deze “(wij) idioten”, hebben nu gewonnen,  om de waarheid te vertellen, het beleid van “westerse”regeringen af te keuren, misschien niet op de manier die we allemaal zouden willen, maar het begin is gemaakt. De waarheid, zal pijnlijk worden, heel erg pijnlijk, maar hij moet vertelt worden, voor alle martelaren, slachtoffers en onschuldigen die gestorven zijn voor een “mediahype”, voor een uitgedachte oorlog, die de “elite”in het zadel hield, de imperialistische gedachte moet voor eens en altijd begraven worden, mensen moeten elkaar respecteren en Syrië? Dat moet opgebouwd  worden met geld van het westen, die indirect schuldig zijn aan de oorlog en verwoesting, de vluchtelingen kunnen met wat geld naar Syrië terugkeren om het eens zo mooie Syrië weer groot te laten worden. Het westen zal andere oplossingen moeten zoeken, om hun “vergrijzing” op te lossen, met “echte”immigratie en niet met vluchtelingen!

 

Afbeeldingsresultaat voor westerse media propaganda tegen syrie

www.freesuriyah.eu

www.freesuriyah.nl

 

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *