Wordt Aisha Khaddafi de nieuwe leider van Libië?

By: Sonja van den Ende

ayesha-gaddafi

Het lijkt als een  epische roman; maar  de dochter van wijlen Muammar Khaddafi is in opkomst als de figuur om de weerstand tegen de NAVO en de Libische terrorist en jihadistische milities te leiden, Libië eens een land stabiel en welvarend, milities en jihadisten houden het land in een ijzeren greep van geweld.

Aisha Khaddafi zou hebben verklaard (in April dit jaar 2016) dat ze nu de ‘leider van het verzet is‘ in Libië en dat ze op het punt staat een nieuwe ‘geheime regering’ te creëren om zo het door chaos vervallen land terug  naar zijn glorie te verheffen.

Het verhaal beweert dat de dochter van wijlen Muammar Khaddafi een beroep heeft gedaan op de soldaten van de Libische strijdkrachten om haar de eed als “Supreme Commander” te geven en zo te proberen om de staat die werd verwoest door de NAVO, Al-Qaeda en de westerse mogendheden in 2011,  te herstellen en nog steeds wordt beheerst door terreur en geweld van criminele bendes en terroristische milities, waaronder ISIL / Daesh.

“Mijn naam geeft mij de plicht en het recht om  in de voorhoede van de strijd te staan”, heeft ze naar  verluidt te hebben gezegd, ze is klaar is om een “symbool van de natie” te worden net als haar overleden vader en een “symbool”met een missie om de nationale eenheid te herstellen. 

Het klinkt opmerkelijk, net als haar vader, verder zegt ze ook  te hebben gesproken over Al-Qaeda terroristen en andere milities die het Libië van haar vader en de oude republiek verscheuren en zegt dat de zwervende bendes van buitenlandse terroristen spoedig zou worden geconfronteerd met één, verenigde natie  om hen omver te werpen.  “We zijn klaar voor een dodelijk gevecht”.

Volgens  geruchten – en ik kan alleen maar verwijzen naar hen als de geruchten voor nu, want het is heel moeilijk om de originele bron te controleren – wordt een gedrukte versie van deze oproep in het geheim  gedeeld in de belangrijkste steden van Libië – Tripoli en Tobruk –  De eerste bron voor het verhaal lijkt op dit artikel, vertaald door Mario Andrijasevic . Diverse andere bronnen van dit verhaal bestaan, zelfs de bron zelf is mij bekend: Aisha Muammar al- Khaddafi.  Aisha Khaddafi verblijft momenteel in het Sultanaat van Oman, waar zij sinds 2013 asiel verkregen heeft, samen met haar broer “Hannibal”, haar half broer “Mohammed”, haar moeder “Safia Farkash” en de kinderen van haar broers, haar eigen kinderen zijn omgekomen in 2011.

Aisha Kaddafi verloor haar echtgenoot, vader en twee kinderen aan de verschrikkingen van de buitenlandse georkestreerde oorlog in 2011.


Aisha-Gaddafi_2525256b
Ze werd gedwongen te vluchten uit Libië, en volgens  rapporten uit die tijd, werd ze op de hoogte gesteld van de brute moord op haar vader door een strijder van (door het westen gesteunde) de Libische interim-regering uit die tijd, die  haar vertelde – via de telefoon – dat “Old Fuzzhead” dood is”.

Aisha beviel van een meisje in Algerije (zij was hoogzwanger toen zij uit Libië vluchtte) slechts een dag nadat zij over de grens gevlucht was.

Leden van de familie Khaddafi  zijn verstrooid en vermoord, sinds de gebeurtenissen van 2011, enkele gedood, sommigen asiel gekregen, anderen in de gevangenis, zoals Saadi Kaddafi. Naar aanleiding van de moord op Muammar Kaddafi en de ineenstorting van het Libische volk, is er sprake van een campagne om de naam Kaddafi en invloed uit Libië volledig weg te krijgen, ondanks dat de familie meer dan veertig jaar regeerde in  Libië.

Aisha’s broer Saif al-Islam Khaddafi – hoog opgeleid in het westen: In 2011 speelde hij een belangrijke rol bij het neerslaan van de opstand in Libië. Het Internationaal Strafhof in Den Haag (ICC) besloot op 27 juni 2011 een internationaal arrestatiebevel tegen hem, zijn vader en zijn oom Abdullah al-Senussi uit te vaardigen, wegens grootschalig geweld tegen de burgerbevolking.

In juni 2012 liep de spanning tussen Libië en het Strafhof op door de arrestatie van vier ICC-medewerkers die Khaddafi een bezoek kwamen brengen. In augustus 2012 besloten de Libische autoriteiten dat Khaddafi in eigen land zal worden berecht. Hij loopt in Libië de kans de doodstraf opgelegd te krijgen. Op 24 oktober 2013 werd hij in Libië aangeklaagd. Onder meer wordt hij beschuldigd van moord en aanstichting tot verkrachting. Het proces tegen hem begon op 15 april 2014. Omdat hij nog steeds in Zintan (Zintan is een kleine stad in het noordwesten van Libië ca. 136km ten zuidwesten van Tripoli in de Nafusa bergen. In Zintan wordt Saif al-Islam, de tweede zoon van Moammar al-Qadhafi na zijn gevangenneming vastgehouden) werd vastgehouden, verliep de communicatie met de aangeklaagde via een videoverbinding.  Op 28 juli 2015 heeft hij de doodstraf opgelegd gekregen.Op 6 juli 2016 werd bericht dat Khaddafi was vrijgelaten in het kader van een amnestieregeling. Een dag later werd dit bericht tegengesproken.

Twee van de zonen van Khaddafi waren al gedood; de jongere Seif of ‘Aruba’ door de NAVO-bombardementen op zijn huis, en Mo’tassim ,zijn keel doorgesneden door de NAVO gesteunde milities op dezelfde dag dat zijn vader werd vermoord in oktober 2011. Overigens, de NAVO Frankrijk, Amerika, Groot-Brittannië  – hebben ook  drie van Khaddafi’s  kleinkinderen (baby en peuters)  in datzelfde bombardement als ‘Aruba’ in mei 2011  gedood.

Aisha werd en wordt in het westen afgeschilderd als een ‘jet-set’ figuur in zowel lokale als westerse media, Aisha Khaddafi is een westers opgeleide advocate die heeft gewerkt als een goodwill-ambassadeur voor de VN.
Zij behoorde tot de  verdediging (advocaat)  tijdens het proces tegen Saddam Hussein in Irak. Ze legde een claim bij het ICC (International Criminal Court – Den haag – Nederland) neer, om de brute moord op haar vader als een oorlogsmisdaad te onderzoeken, maar met weinig resultaat. War op zich niet gek is, het ICC, is wat nu recentelijk naar boven gekomen is, een eenzijdige orgaan, waar hoofdzakelijk “Afrikaanse “landen ter verantwoording geroepen worden, met als uitzondering voormalig Joegoslavië.

Voor een figuur uit het oude politieke, domein (met name een vrouw)  te proberen om  in de chaotische, gewelddadige en sektarische arena van het huidige Libië zich als een serieuze politica te manifesteren is erg gevaarlijk, het gevaar komt van verschillende kanten: In Libië zelf en van de westerse kant, die alles op alles zullen zetten om het te verhinderen, gezien de “beerput “die geopend gaat worden. Denk aan “Hillary Clinton, haar mails, de “False”vlag operatie over de “Lockerbie”affaire..

Vooral voor iemand met de naam Khaddafi in het zeer de vraag of zij de hele natie achter haar kan krijgen en zou kunnen verenigen, maar ze kan zeker zijn van  de steun van de vele Khaddafi loyalisten en supporters die  nog steeds in en buiten het land zijn.

Concluderend: Ondanks  de constante dreiging van geweld en dood,  zijn Khaddafi supporters en “Groene Libische loyalisten” er nog , in grote aantallen en blijven rally’s  houden. De optie, om de enige dochter van Muammar Kaddafi als een serieuze kandidaat te zien kan Libiërs verder aanmoedigen en ook inspireren, voor Libiërs om terug te komen in de openbaarheid en de groene vlag weer te verheffen tot hun nationale symbool van eenheid en Libië weer op te bouwen, zoals het was, één van de welvarendste landen van Afrika.

Gaddafi-Libya_TheBurningBloggerOfBedlam

Bron:

Aisha Muammar Khadaffi

theburningbloggerofbedlam

Wikipedia, ICC (International Criminal Court)

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *