Assad over Aleppo: Het westen vind dat we te ver gaan

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

 

Syria's President Bashar al-Assad © SANA

In een interview met RT, waarschuwde de Syrische president de EU/US/NATO over uitspraken van westerse regeringen over Aleppo, ze (westerse regering) lijken  meer bezorgd te zijn over de terroristen dan burgers. Hij begrijpt ook de “lauwe”  reactie niet  over de aanval van ISIS op Palmyra (Tadmur). Werelderfgoed, waar het westen zo prat op gaat, met allerlei instanties, zoals UNESCO.

Hier is een fragment (geschreven) van het interview, dat uitsluitend vandaag wordt uitgezonden op RT (woensdag):

RT: Palmyra is een andere onrustige regio nu  en het is nu [wordt] ingenomen door ISIS, maar we horen en weten niet veel, van een veroordeling , vanuit de westerse wereld.

President Assad: Precies, maar als het andersom zou zijn en terroristen daar, door ons, gevangen  genomen zouden worden, zouden ze zich zorgen  maken over het erfgoed. Als we Aleppo weten te bevrijden van de terroristen, zullen de westerse politici en de mainstream media, zich  zorgen gaan  maken over de burgers. Ze hebben geen zorgen als het tegenovergestelde gebeurt, wanneer de terroristen  burgers doden of Palmyra en het menselijk erfgoed vernietigen dan is het “bad luck”, maar het is niet alleen Syrische erfgoed, maar werelderfgoed.

RT: westerse landen hebben herhaaldelijk gevraagd aan U, om Rusland en Iran onder druk te zetten, om zoals zij het formuleren, het geweld te stoppen. Onlangs hebben zes westerse landen gevraagd om Rusland en Iran opnieuw onder druk  te zetten en te vragen om een wapenstilstand in Aleppo. Precies op het moment dat het  leger Aleppo veroverde, vroegen ze om een wapenstilstand.

Assad: Het is altijd belangrijk in de politiek, om tussen de regels door te lezen, wetend dat het niet letterlijk is. Het maakt niet uit wat ze vragen. De vertaling van de verklaring, voor een wapenstilstand is: Alstublieft Rusland, stop de vooruitgang van het Syrische leger tegen de terroristen.” Dat is de betekenis van hun verklaring, vergeet de rest: “Een boodschap aan Rusland: je ging te ver in het verslaan van de terroristen, dat zou niet mogen gebeuren. Je moet de Syriërs te vertellen om dit te stoppen. We moeten de terroristen redden, zodat we onze , oorlog, regime change en wereld dominatie verder kunnen uitbreiden!

Stem af op RT vandaag woensdag, om  het volledige interview te zien!

Bron: RT

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *