Het verdrag met de Oekraïne zal doorgaan

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor oekraine en het dilemma van nederland cartoon

Het lijkt erop dat het associatieverdrag met Oekraïne inclusief ‘Nederlandse bijlage’ gewoon zijn doorgang vindt, concludeert GeenPeil op basis van onderzoek in de Oekraïense media.

Volgens UA position:  Met ingang van vandaag (12 december j.l.), zijn drie van de vier thema’s is goedgekeurd,  waarin  Nederland een  wettelijk bindende verklaring wil zodat de  ratificatie van het associatieovereenkomst EU-Oekraïne,  gewoon kan doorgaan.

Dit is de officieel verklaring, on-officieel weten we natuurlijk allang, dat de hele overeenkomst allang in kannen en kruiken is en er al volop handel en vrij reizen naar en van Oekraïne is. Dat zie je als je over de Duitse Autobahn raast!

Oekraïne en ik blijf het zeggen, word geregeerd door fascisten, met trauma’s uit de 2e wereldoorlog, de Oekraïners hebben namelijk de meeste joden vermoord, samen met de Letten en Esten, hebben ze aardig huisgehouden.

Nu anno 2016, onderdrukken ze de Russisch sprekende bevolking en wordt Oekraïne geregeerd door fascisten, oligarchen, die net,  als wat in Afghanistan gebeurde, het land uitverkoopt aan de rijken, de multinationals, de burgerbevolking is in dit verhaal,  niet zo belangrijk!

In Mei, volgend jaar  hoop ik weer naar “Odessa, te gaan om te zien hoe het veranderd zou kunnen zijn in 1 jaar.

De “oude” politiek die we nu kennen in Nederland en de rest van de EU, is voorbij en uitgespeeld, de bevolking gelooft hen niet meer, dat hoor je dagelijks, of het nu zorg, buitenland beleid of het negeren van een referendum is. De democratie die we nu kennen is over 10 jaar niet meer!

Afbeeldingsresultaat voor oekraine en het dilemma van nederland cartoon

Beknopte geschiedenis van Oekraïne:

In 1939 kwam  het westelijk deel van Oekraïne onder Sovjetbewind. In 1941 vielen de Duitsers de Sovjet-Unie binnen. Zij gingen daarbij over tot grootschalige Jodenvervolgingen en het ronselen van ‘Ostarbeiter’. Oekraïne verloor toen een zesde deel van zijn bevolking. Na de Tweede Wereldoorlog ontwikkelde Oekraïne zich tot een van de belangrijkste en welvarendste socialistische sovjetrepublieken (SSR’s). In 1954, tijdens het bewind van Chroesjtsjov, werd het schiereiland de Krim overgeheveld van Rusland naar Oekraïne. De Krim is nu weer terug naar Rusland, omdat het merendeel van de bevolking Russisch is en het kado van Chroesjtsjov ( een Oekraïner van geboorte) terug moet naar Rusland! In een democratisch referendum, gehouden onder de bevolking is de Krim weer terug naar Rusland!

Van 15 september 1947 tot 10 april 1948 stonden in Neurenberg 24 voormalige leiders van de Duitse Einsatzgruppen terecht voor de moord op meer dan één miljoen burgers, waarvan het merendeel Joden. Deze massamoord vond plaats in de Sovjet-Unie na de Duitse inval op 22 juni 1941. Bij het door de Amerikanen ingestelde militaire tribunaal fungeerde Benjamin Ferencz als hoofdaanklager.

De getuigenissen vertellen ons  over de rol van de Oekraïense bevolking bij de massamoord op de Joden.  Velen collaboreerden met de Duitsers en hun bondgenoten. Zo vertelt iemand in het boek over hoe een orthodoxe priester, die aasde op één van de koeien van een Joodse vrouw, in zijn kerk een stemming hield onder zijn geloofsgenoten waarna besloten werd de Joden te verdrijven.

Bron: Geen Peil, uaposition, Wikipedia, Historynet

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *