Het gestolen Krim goud

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor krim goud cartoon

Nederland steelt op een “legale” manier het goud van de Krim. Honderden kunstobjecten waren uitgeleend door  vier musea in de Krim aan het Allard Pierson Museum,  Het Allard Pierson Museum is het archeologiemuseum van de Universiteit van Amsterdam, de kunstschatten waren voor de tentoonstelling: De Krim – Goud en geheimen van de Zwarte Zee. De kunstschatten zijn in 2014 geleend van de musea in de Krim.

Afbeeldingsresultaat voor krim goud cartoonEchter werd door een legaal en democratische referendum besloten door de burgers van de Krim, dat zij liever bij Rusland horen. Niet zo gek met de meerderheid Russen op de Krim en niet te vergeten de geschiedenis, hoe de Krim eigenlijk bij Oekraïne is gekomen:

Gerelateerde afbeelding

Tijdens de regering van Stalins opvolger Chroesjtsjov, zelf Oekraïener, werd de Krim in 1954 aan de Oekraïense Socialistische Sovjetrepubliek overgedragen, bij wijze van gebaar van vriendschap tussen het Russische en het Oekraïense volk. Een kado dus, waar de bevolking niet op gevraagd had!

Hoewel er op 20 januari 1991 een referendum werd gehouden waarin de bewoners van de Krim zich hadden uitgesproken om een autonome republiek binnen de Sovjet-Unie te worden, bleef de Krim bij het uiteenvallen van de Sovjet-Unie in 1991 toch deel van Oekraïne. Waar het merendeel van de Russische bevolking het niet mee eens was.

Op 6 maart 2014 heeft het Krimse parlement ingestemd met een decreet dat bepaalt dat de Krim een deel van Rusland wordt. Ter voorbereiding hierop werd op 11 maart een voorwaardelijke onafhankelijkheidsverklaring getekend dat de Krim zich zou afscheiden van Oekraïne indien de bevolking voor aansluiting met Rusland zou kiezen.

Op 16 maart 2014 werd, er een referendum over aansluiting bij Rusland gehouden. De autoriteiten van de Krim verklaarden dat de grote meerderheid van de bevolking voor aansluiting bij Rusland stemde. Noch het referendum noch de Republiek de Krim werd door Oekraïne erkend, en bij uitbreiding evenmin door vrijwel de gehele internationale gemeenschap, met uitzondering van Afghanistan, Kazachstan, Kirgizië, Noord-Korea, Syrië, Venezuela, Rusland en Wit-Rusland. De rest van de internationale gemeenschap vindt het een oorlogsverklaring, terwijl de burgerbevoking van de Krim het als een “thuiskomen bij Rusland”zien.

Wie is de rest van internationale gemeenschap om zich daar mee te bemoeien? Dan zouden ze zich ook met ons referendum moeten bemoeien, waar de Nederlandse bevolking een democratisch NEE gestemd heeft tegen het associatieverdag, wat waarschijnlijk gewoon doorgaat!

Terugkomend op het goud van de Krim,is het regelrecht stelen wat de Nederlandse staat doet. Het moet terug aan de eigenaar en dit is toevallig de Krim (musea), het is van de zotte dat zij het aan Oekraïne geven. Als wanneer wij, met onze regering’s idote vijandbeeld van Rusland, een Vermeer of Rmebrandt niet terug krijgen, omdat we een probleem zogenaamd zouden hebben met Rusland!

De uitspraak van de Nederlandse rechter:

Die oordeelde dat de objecten naar Oekraïne moeten, omdat dat het land van herkomst is en de objecten cultureel erfgoed van dat land zijn. De Krimschatten moeten op kosten van Oekraïne worden overgebracht vanuit Nederland naar het National Historical Museum of Ukraine in de hoofdstad Kiev.

De partijen hebben drie maanden om in hoger beroep te gaan. Zolang die procedure loopt, blijven de kunstschatten en archeologische vondsten in opslag bij het Allard Pierson Museum in Nederland. De musea hebben aan het Russische staatspersbureau TASS laten weten dat ze in beroep gaan tegen de uitspraak.

Afbeeldingsresultaat voor krim goud cartoon

Bron: Nu, AllanPierson, Wikipedia

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *