De jacht op de anti-reguliere media, journalisten en actitivisten is geopend

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Gerelateerde afbeelding

De jacht is geopend en hoe, volgens mij sinds de “jacht”op communisten, is het niet zo massaal gebeurd:

De periode van het mccarthyisme wordt ook wel eens de tweede Rode Angst  genoemd. Het is een periode van verhoogde angst voor communistische invloeden in Amerikaanse instellingen. Spionage door Sovjet-agenten, het succes van de communisten in de Chinese Burgeroorlog (1949) en de Koreaanse Oorlog (19501953) waren de aanleiding voor het mccarthyisme.

Afbeeldingsresultaat voor mccarthyisme

Gedurende deze periode werden mensen van verschillende rangen en standen, meestal werkzaam in de filmindustrie, staatsinstellingen of het onderwijs ervan beschuldigd communist zijn of te sympathiseren met het communistische gedachtegoed. Ze werden slachtoffer van agressieve onderzoekstechnieken en ondervragingen, door allerhande regerings- of particuliere panels, comités en organisaties. Verdachtmakingen werden vaak als waarheden aangenomen ondanks een gebrek aan bewijs. De mate van verdachtmaking hing af van de echte of veronderstelde linkse associaties of het geloof van de persoon, en werd vaak overdreven. Velen raakten door de beschuldigingen hun werk kwijt, zodat hun carrière werd verwoest, en velen werden zelfs gevangengezet. De meeste van deze straffen waren de uitkomst van een proces en een gerechtelijke uitspraak, die later ongedaan gemaakt werden vanwege hun ongrondwettelijkheid.

Nu is de jacht op ons, de alternatieve media, media-outlets, activisten en journalisten, die de waarheid verspreiden over m.n. Syrië en Rusland geopend. We worden systematisch geboycot, niet  naar geluisterd en ongeloofwaardig bevonden. Hoe vaak ikzelf al niet te horen heb gekregen: Je wordt zeker door Rusland betaald! Mijn standaard antwoord is: zeker, ik heb een zak met roebels onder mijn bed liggen!

Zo erg is het de dag van vandaag, dat je zeker parallellen ziet met de tijd van het mccarthyisme, in een nieuw jasje natuurlijk, maar denk aan de retoriek van premier Rutte: We moeten het verdrag met de Oekraïne ratificeren, gezien de geopolitieke situatie en een buffer tegen het agressieve Rusland vormen.

Alsof Poetin, morgen met zijn tanks Nederland of Europa gaat binnenvallen. Ze lachen zich volgens mij echt suf in het Kremlin. Zou het niet zo serieus gespeeld worden, door deze niet serieus te nemen uitspraken van premier Rutte,, zouden wij als burgers het  moeten aanzien (de politiek) als een “comedy of Slapstick” met Charlie Chaplin in de hoofdrol!

Zelfs Facebook is een campagne begonnen, tegen ons en zogenaamd “nepnieuws”:

Facebook controleert voortaan de feiten in de nieuwsberichten die gedeeld worden via het sociale netwerk. Dat doet het samen met een aantal onafhankelijke nieuwsorganisaties.

 

Facebook kondigt het besluit aan op zijn eigen blog. De websites die gaan helpen bij het controleren van de feiten zijn Snopes, Politifact, ABC News en FactCheck.org. Later zullen er nog meer websites bijkomen.

Samen met deze organisaties zal Facebook snel nepnieuws proberen te ontdekken. Ook zullen gebruikers aangemoedigd worden dit nieuws niet te delen met hun vriendenkring. 

Met als grootste grap de “Snopes”site: Snopes.com werd gemaakt door Barbara en David Mikkelson, een Californische echtpaar dat elkaar ontmoette bij de folklore.urban nieuwsgroep en richtte deze site op.  De site is ingedeeld per onderwerp en omvat een “message” board waar  verhalen en foto’s van twijfelachtige juistheid kunnen worden geplaatst. De Mikkelsons richtte de San Fernando Valley Folklore Society op en zijn eigenaars.

Dus die gaan ONZE websites checken op “nepnieuws”? https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/a/a8/Snopes.svg/252px-Snopes.svg.png

Zo ver de media, nu de politiek, wat “gewone”burgers, inmiddels als een “Soapserie”zijn gaan zien:

Een huilende Timmermans, over MH17, daarna zijn documentaire, over zijn “haantjesgedrag”, van wat hij toch zo goed doet bij de EU en het beeld probeert neer te zetten van ook , hij, de “gewone”man die naar het cafe op de hoek gaat, moeten we dit echt allemaal weten?. En serieus nemen?

Afbeeldingsresultaat voor huilende timmermans

Zijn vriend “Juncker”, die naar “geruchten”(eerst even factchecken, anders sta je zo op Snopes), na 13:00, niet echt meer tot werken over te halen is, ze lusten namelijk nogal een lekker glaasje, daar bij de EU!

Afbeeldingsresultaat voor dronken junckers

De sancties tegen Syrië en Rusland, Syrië waar niets meer te koop is, ga je toch gewoon sanctioneren nietwaar?  gaan er lekker nog meer burgers dood.

Rusland, ja die “boogieman” van een Poetin, die moet je hard terugpakken, want de Letten, Polen en Esten, lijden nog steeds aan hun 2e wereldoorlog trauma “De Russen komen”. Stalin en Hitler zijn al jaren dood, dus ze draaien daar echt door! Ze spelen volgens het NOS nieuws, oorlogsspelletjes en zetten “militia’s” op voor als de Russen komen!

Over Oekraïne maar niet te spreken, het meest corrupte land in de EU, gewoon geratificeerd, aan het hoofd van het land staat een stelletje “fascisten”, zoals ik persoonlijk meemaakte afgelopen mei dit jaar!

Een farce, maar ook een schande, hoe de politiek, EU met andere landen en burgers omgaat. Je haren gaan rechtop staan, als je onderstaande video bekijkt!
Concluderend:

De heksenjacht is geopend op pro-Poetin en Rusland aanhangers, de heksenjacht op pro Assad aanhangers, is 6 jaar geleden al begonnen, maar:

“We still standing strong”!!

Bron: Wikipedia, NU, Facebook, Youtube.

 

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *