Het falen van de Nederlandse regering in MH17, journalisten Michiel Spekkers en Stefan Becker vinden overblijfselen bij de rampplek MH-17

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor MH17 doofpot affaire

Vandaag stond er een kort bericht op Nu.nl, kort, want veel mag er natuurlijk niet over geschreven worden, alles onder het mom, dat het aanstootgevend is voor de nabestaanden: Nederlandse journalist draagt MH-17 spullen over aan de politie.

Aanstootgevend? Ik vind het heel erg, dat 2 onafhankelijke jonge journalisten, afgereisd zijn naar Donetsk en Lugansks in de Donbas en ook de rampplek van de MH-17 bezochten, wat als Nederlands journalist niet zo gek is en daar tot hun stomme verbazing, laptop’s, persoonlijke bezittingen en zelfs menselijke resten vinden. Aanstootgevend, dat de Nederlandse overheid dit niet geborgen heeft, of als het dan al in bezit van de burgers aldaar geweest zou zijn, wat ik betwijfel, niet aangeklopt hebben bij de lokale overheid en burgers om alles in te leveren wat zij dan gevonden zouden hebben!

Volgens de 2 journalisten, hebben zij ongehinderd toegang gehad tot de “rampplek”, ook hebben zij vele interviews gehouden met bewoners en getuigen van de ramp!

Afbeeldingsresultaat voor MH17 doofpot affaire

Wat er gebeurde, volgens Stefan Becker en Michiel Spekkers:

DRINGEND! VERZOEK OM DIT TE DELEN!
Al ons materiaal wat Michel Spekkers en ik hebben verzameld over o.a. de #MH17 in Donbass (Donetsk en Lugansk) en ander materiaal zoals straat interviews, is bij aankomst in Nederland ingenomen door de politie. Het betreft hier ook beeldmateriaal en gezichten van anonieme bronnen.

Tevens is materiaal ingenomen van de MH17 zelf. Het Openbaar Ministerie beweert dat dit materiaal niet kon worden verzameld omdat het gebied waar de MH17 is neergestort te gevaarlijk is. Echter is daar tijdens ons verblijf in de regio niets van gebleken.

Een andere claim van het OM is dat de wrakstukken van het toestel over een groot gebied verspreid zijn, en het daarom onmogelijk is alles op te halen. Het OM brengt hier een goed punt bij in, echter, het OM verzaakt ook materiaal mee te nemen wat in loodsen is opgeslagen.

De onjuiste beredenering van het OM en het in nemen van materiaal (inclusief dus beeld materiaal), doet twijfelen aan de controleerbaarheid en betrouwbaarheid van het onderzoek.

Het erge van het verhaal is, dat zijn naam direct besmeurd is als zijnde hij een soort terrorist is, die vastgezeten heeft in de Amerikaanse gevangenis, ook de link met de SP is walgelijk te noemen. Vele van ons geloofden in idealen van de politiek, zo ook in de SP, echter blijkt uit dit dat de politiek geen antwoordt heeft en alles aan elkaar liegt. Zo wordt er gedemoniseerd door politiek en je zou bijna zeggen staats gecontroleerde media!

Volgens de (politiek gecontroleerde) site Nu.nl:

Op Schiphol heeft de Nederlandse journalist Michel Spekkers spullen aan de politie overhandigd die hij naar eigen zeggen heeft meegenomen van de rampplek van de MH17 in Oekraïne.

 

Op Twitter meldt de Landelijke Eenheid dat een rechercheur en iemand van het Landelijk Team Forensische Opsporing de spullen zouden aannemen, en dat die ‘gedegen’ zullen worden onderzocht. Spekkers zelf zegt in een tweet dat het materiaal in beslag is genomen, evenals onder meer camera’s, telefoons en een laptop.

Volgens het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM) bleek dat een medereiziger, ook journalist, een rugzak van Spekkers op zijn eigen naam had ingecheckt.

Ook zou de man in kwestie filmopnamen hebben gemaakt van de leden van de ambtenaren die aanwezig waren om het materiaal van Spekkers aan te nemen. Hij werd staande gehouden toen hij met de rugzak op weg was naar de uitgang.

InbeslagnemingHet OM zegt verder dat Spekkers weigerde foto- en filmmateriaal van de rampplek beschikbaar te stellen ten behoeve van het onderzoek. Hij zou ook heimelijke geluidsopnamen hebben gemaakt. Dat was de aanleiding om de bagage van de beide journalisten in beslag te nemen.

Daarbij werden diverse zakjes met vermoedelijke metaaldelen en een voorwerp dat mogelijk een menselijk overblijfsel is aangetroffen.

Menselijke restenSpekkers meldde al eerder dat hij spullen op de rampplek heeft gevonden, waaronder mogelijk ook menselijke resten. Hij heeft alles in een vuilniszak meegenomen naar Nederland. De Stichting Vliegramp MH17, waarin nabestaanden zich hebben georganiseerd, zei dat niet erg respectvol te vinden.

Op 17 juli 2014 werd vlucht MH17, onderweg van Amsterdam naar Kuala Lumpur, met een Buk-raket uit de lucht geschoten boven het oosten van Oekraïne. Alle inzittenden, onder wie 196 Nederlanders, kwamen om het leven.

OplichtingSpekkers is een omstreden figuur. Hij werd in 2004 veroordeeld tot 21 maanden cel in de Amerikaanse staat Texas en kreeg bij zijn terugkomst in Nederland nog eens zeven maanden cel opgelegd voor grootschalige oplichting. Daarna was hij enkele jaren raadscommissielid voor de SP in Breda.

Bron: Michiel Spekker, Stefan Beck, Nu.nl

 

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *