White Helmets – het echte verhaal van een getuige

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

foto van Simon Brace.

Mijn naam is Abdulhadi Kamil. Mijn vader is Ahmat Kamil en ik ben 26 jaar oud.

Ik werkte voor de “witte helmen” sinds mei 2013

In eerste instantie dacht ik dat het om een hulporganisatie voor burgers was. Toen kreeg ik te horen, dat ik betaald zou gaan krijgen, om als acteur te fungeren.

We vroegen waarom we dit moesten doen? We kregen te horen dat Europa en Turkije ons anders niet anders zou betalen, dus geen miljoenen vanuit Europa, UK, US en Golflanden, een farce dus om rijk te worden, over de ruggen van de slachtoffers .

Ik was erbij toen ze toen ze hun video in de wijk Salah al-Din maakte. Er was een brandende bus (zelf in brand gestoken door de witte helmen), naast het gebouw waren kinderen. Maar het was allemaal nep. Kinderen zaten te wachten totdat we hen zogenaamd  zouden helpen, maar ze waren niet gewond of in nood, ingehuurde kind acteurs, ze hadden allemaal make-up op hun gezicht en handen, bloed en zogenaamd puin van bombardementen waren geschminkt, bombardementen die niet plaatsgevonden hadden. Wij hielpen zogenaamd de kinderen en een andere groep mensen werd ook geholpen (zogenaamd) in de kelder van het gebouw.

Dit is wat ik zag, ik weet dat sommige scènes werden gefilmd in de wijk Bustan al-Qasr. We waren bezig  met constante enscenering.  Onder ons waren veel mensen die met militanten (Al-Queda, Al-Nusra, Fatah-as-Sham) werkten. Ze namen deel aan de “making of” de video  bij “al-Mashan” plein, video’s die viral gingen, bij CNN, Al-Jazeera, BBC, NOS etc.

We vroegen vele malen, waarom we moesten werken als acteur? We kregen te horen dat we gewoon video’s moesten maken om te zeggen dat het Syrische leger en Rusland vele burgers doden met bombardementen. Dat het Syrische en Russische leger elke dag bombardementen uitvoerde op burgers en als we het zouden doen, zouden we ook niet ondersteund worden met geld en voedsel, zodat onze families zouden verhongeren. Immers al het voedsel en medicamenten die de EU, Uk en golflanden gestuurd hadden, waren in het bezit van de terroristen, waarvan de gewone burgers niets kregen, alleen door dit soort “werk” te doen, werden we beloond met geld en voedsel!

Ik hoop dat mijn land en de Syrische burgers mij kunnen vergeven!

Bron: Simon Brace

https://www.youtube.com/watch?v=8iy39AnTkBU&feature=youtu.be

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *