Bahrein het vergeten leed

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor the occupation of Bahrain

Bij Bahrein gaat het net zo als in Jemen, media stilte.  Het merendeel van de oorspronkelijke bewoners van Bahrein bestaat uit sjiieten, maar de regering is een geïnstalleerde “puppet” regering door Saoedi-Arabië en de VS.

Bahrein

Sinds een aantal jaren zijn er protesten vanuit de “inheemse” sjiitische bevolking. De demonstranten willen meer rechten voor de sjiitische bevolking. Op verzoek van de koning van Bahrein vielen troepen uit Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten in maart 2011, Bahrein binnen. Zij sloegen de demonstraties bloedig neer, met vele doden tot gevolg. Een officieel rapport oordeelde later dat de politie “excessief geweld” gebruikte en dat arrestanten gemarteld werden. Ook werden de artsen die de gewonde betogers behandelden, veroordeeld tot lange gevangenisstraffen. Artsen zonder grenzen mocht het land niet betreden en mensenrechtenactivisten uit het Westen werden aan de grens geweigerd.

In maart 2012 vond een demonstratie van merendeels sjiitische burgers plaats met 100.000 deelnemers, maar de regering lijkt vooralsnog weinig toe te willen geven aan de eisen van de betogers; harde repressie volgden waarbij wederom talrijke doden gevallen zijn. De sjiitische sjeik Isa Qassim riep de soennitische koning op tot troonsafstand en democratische verkiezingen.

Gerelateerde afbeelding

Vandaag de dag is slechts 70 procent van de inwoners nog Bahreiners. 30 procent zijn Omanieten, Indiërs, Pakistanen, Iraniërs en westerlingen. 80 procent van de bevolking woont in  steden. Bahrein is een dichtbevolkt land. Bijna de gehele bevolking woont op de noordelijke helft van het eiland, dat in één grote agglomeratie is veranderd. Het zuidelijk deel is grotendeels onbewoond. De bevolking is voor het grootste deel islamitisch (ongeveer 82 procent; daarvan zijn 60 procent sjiieten en 40 procent soennieten). De regerende familie en veel van de rijkere en meer invloedrijke Bahreini zijn soennieten. Dit verschil is een onderliggende oorzaak van spanning, de regering is geïnstalleerd door de VS en Saoedi-Arabië.

Vandaag hebben de politie en de strijdkrachten van het regime van Bahrein  een massale aanval gelanceerd op het huis van een gerespecteerde geestelijke om ook zo anti-regime demonstranten te arresteren.

De aanval op dinsdag kwam uren nadat het regime in  Manama de  geschoten heeft op mensen ,die een vergadering bijwoonden in Diraz , een stad in de buurt van de hoofdstad waar Ayatollah Sheikh Issa Qasim,  hoofd sheik in Bahrein, is gevestigd.

Afbeeldingsresultaat voor the occupation of Bahrain

Zo gaat het elke dag in Bahrein, de oorspronkelijk inwoners worden systematisch verdreven, vermoord en leven in armoede. Als je het goed interpreteert is Bahrein bezet, zoals vele landen in het Midden-Oosten en Afrika.

 

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *