Waar is kroonprins Mohammed bin Salman van Saoedi Arabië?

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor mohammed bin salman cartoon

Sind een aantal weken gaan er geruchten de ronde, waar is de zogenaamde progressieve (voor het westen) kroon prins Mohammed bin Salman toch gebleven? Althans dat vragen wij ons af, niet de de reguliere MSM, die moeten immers altijd zwijgen over dit soort berichten, want het moet op de één of andere manier in de doofpot gestopt worden!

Een Saoedische activist heeft onthuld dat kroonprins Mohammed bin Salman, die de afgelopen weken niet in het openbaar is gezien, in de hoofdstad Riyadh eind vorige maand is neergeschoten en zwaargewond…

Mohammed al-Mas’ari, de secretaris-generaal van de Islamic Revival Party, die betrouwbare bronnen aanhaalde, zei in een recent interview met al-Mayadeen TV van Libanon dat bin Salman tijdens de aanval van eind april door kogels werd geraakt en ik kritieke toestand is, misschien wel dood!

Hij zei dat het nieuws van bin Salman’s letsel was gelekt door bronnen binnen de koninklijke familie voordat het op grote schaal in sociale netwerksites zoals Twitter circuleerde.

Elders in zijn opmerkingen zei al-Mas’ari dat de kroonprins nu van plan is voor de media te verschijnen om berichten over een staatsgreep te ontkennen.

Een aantal journalisten in Riyadh meldde op 21 april gevechten voor het koningklijk paleis. Hoewel het staatsagentschap van Saoedi-Arabië beweerde dat het een schietpartij was met een “speelgoeddrone” die te dicht bij het koninklijke paleis was gekomen, vroegen sommigen zich af of het geschut  een staatsgreep was, geleid door elementen binnen de al-Saud familie tegen koning Salman.

Verder zeiden Saoedische activisten dat de schietpartij niets te maken had met de drone, maar dat het  een aanval was met voertuigen die zware machinegeweren hadden en daarbij willekeurig opnamen maakten.

Er werd beweerd dat bin Salman voor zijn veiligheid was geëvacueerd naar een nabijgelegen bunker op een militaire basis.

Het incident gebeurde vlak nadat de jonge troonopvolger een wervelstormige wereldreis aflegde die bedoeld was om zichzelf te profileren als de nieuwe machthebber in het koninkrijk. Thuis had de kroonprins spanningen binnen de koninklijke familie.

Bin Salman een fervent voorstander van Israël, die het schaamrood op de kaken bracht van vele conservatieve Saoediërs en brutaal voorging in het slachten van honderduizenden mensen in Jemen, wordt door het westen gezien als “modern”! Natuurlijk een vriend van Israël is altijd “modern” in het westen en een slachtpartijtje hier en daar (Syrië, Jemen) is ook geen probleem, dat zien de politici wel door de vingers. Het autorijden van de Saoedische dames werd toegestaan, maar zoals nu blijkt ligt het toch moeilijk!

Bron: Al-Mayadeen TV, Press TV

 

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *