Trump gaat, na Al-Quds (Jeruzalem), nu de Golan Hoogte als onderdeel van Israël erkennen!

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor oil on the golan heights cartoon

Het exporteren van “Golan-olie” is volgens internationaal recht problematisch, maar als de Verenigde Staten de Golan eenzijdig als Israëlisch grondgebied erkennen, kan olie mogelijk worden geëxporteerd naar de Amerikaanse olie-investeerders in de VS en lobbyisten en die zijn daarom hard aan het pushen en Trump is hun woordvoerder.

Hoewel president Trump veel van zijn beloften  toch niet heeft waargemaakt, heeft hij onmiskenbaar diegenen wel vervuld die een beroep deden op zijn pro-Israëlische, zionistische aanhangers. Ten eerste kondigde Trump eind vorig jaar aan dat zijn regering Jeruzalem officieel zou erkennen als de hoofdstad van Israël (is inmiddels gebeurd en de ambassade wordt verhuisd) . Deze stap werd vervolgens gevolgd door zijn recentere besluit om de VS unilateraal te verwijderen van het gezamenlijke alomvattende actieplan (JCPOA), beter bekend als de nucleaire deal met Iran, die al lang voor Israël een doorn in het oog was!

Nieuw CIA rapport onthult dat Amerika al meer dan 25 jaar plannen heeft om Syrië te destabiliseren

Beide besluiten waren zeer controversieel en werden slecht ontvangen door vele bondgenoten van de VS, met name door de Europese landen. Ze werden ook beide geregisseerd en gepromoot door Trump’s topdonor, de zionistische miljardair en casinomagnaat Sheldon Adelson (zie foto met boezemvriend Nethanyahu),  die $ 30 miljoen schonk aan de Republikeinse partij na de vervulling van Trumps twee belangrijke pro-Israëlische beloftes. Adelson was ook verantwoordelijk voor de verwijdering van H.R. McMaster als National Security Adviser en zijn vervanging de pro-Israel en Adelson’s  vertrouwenspersoon John Bolton ( Libië oorlog, Irak, een schurk eerste klas).

Parijs en de olie connectie

http://community.dewereldmorgen.be/blog/sonjavandenende/2017/03/07/nieuw-cia-rapport-onthult-dat-amerika-al-meer-dan-25-jaar-plannen-heeft-om-syrie-te-destabiliseren

Recente verklaringen van Israëlische regeringsfunctionarissen suggereren echter dat de besluiten van Trump ten behoeve van de pro-Israëlische hardliners nog maar net begonnen is. Volgens een exclusief rapport gepubliceerd door Reuters, daagt de Israëlische regering nu het bestuur van Trump uit om de Israëlische soevereiniteit te erkennen over de Golanhoogte, een deel van Zuid-Syrië dat Israël sinds 1967 bezet heeft en in 1981 annexeerde.

Het internationale recht weigert nog steeds het gebied te erkennen als een deel van Israël, hoewel Israël meer dan 20.000 Joodse kolonisten toegestaan heeft om in het gebied te wonen om zo de etnisch-demografische samenstelling van het gebied permanent te veranderen, waardoor de inheemse Druzenpopulatie in een minderheid verandert. Veel van de Druzen die in de bezette Golan wonen, klagen er al lang over dat ze routinematig worden gediscrimineerd onder Israëlische heerschappij en blijven ondanks  de Syrische regering steunen. Daarnaast heeft de VN Israël ervan beschuldigd “hun het burgerschap af te dwingen” in een poging zijn claim op soevereiniteit over de regio te vergroten. Israël hoopt tegen 2020 nog eens 100.000 joodse kolonisten in het gebied te laten wonen om deze claim te versterken.

Afbeeldingsresultaat voor druzen op de golan hoogte

De Israëlische minister , Israel Katz (veiligheid en terrorisme), vertelde Reuters dat de steun van Washington, aan de geannexeerde gebieden door Israël, de Golanhoogte nu, “bovenaan de agenda staat” er zijn volgens hem besprekingen tussen de twee landen en dat een dergelijke stap waarschijnlijk binnen een paar maanden komt. Katz verklaarde verder dat de Amerikaanse erkenning van de Golanhoogte door de Trump-administratie werd uitgedacht als een manier om Iran verder te bestrijden en zo de olie (en ook water) in handen te krijgen! Ordinaire roof van de criminele schurken in het Witte Huis, de schaduw regering en de grootste criminele bende die de staat Israël heeft voortgebacht!

Katz zei verder:

Dit is de perfecte tijd om zo’n stap te zetten. De meest pijnlijke reactie die je de Iraniërs kunt geven, is het erkennen van de soevereiniteit van de Golanhoogte in Israël – met een Amerikaanse verklaring, een presidentiële proclamatie. (uitspraken waar Al-Capone trots op zou zijn)!

Blijkbaar heeft de Israëlische premier Binyamin Netanyahu, Trump over dit onderwerp  sinds februari vorig jaar bestookt, toen Netanyahu Trump ontmoette in het Witte Huis. Nu heeft Katz beweerd dat die discussies enorm zijn uitgebreid op verschillende niveaus van de Amerikaanse regering en pm verschillende congresleden te betrekken (deel van de schaduw regering).

“Ik denk dat er een grote  kans dat dit […] een paar maanden zal duren”, meende Katz.

In de Golan-hoogvlakte mengen olie en water zich perfect

Katz kan inderdaad reden hebben om vertrouwen te hebben in een aanstaande beweging in de VS die de bezette Golanhoogte als  Israëlische territorium zou erkennen. Maar hoewel Katz beweerde dat de motivatie voor een dergelijke stap ten goede zou komen aan het nieuwe en agressieve Iran-beleid van de VS, zal het eerder een Israëlische economisch belang (d.w.z. de 1% verrijken zich ook daar) ten goede komen, de Israëlische en Amerikaanse oliebelangen.

Een belangrijke factor voor  Israël en de voortdurende bezetting van de Golan zijn ook de zoetwatervoorraden. Inderdaad, de bezette Golan is een van de drie bronnen van zoet water voor de Israëlische staat – en is de grootste in omvang en meest overvloedig, aangezien het de bergstromen omvat die het Kinneretmeer (het Meer van Galilea) en de bovenloop van de rivier Jordaan. Dit water is van groot belang voor Israël, nu in zijn vierde jaar van één zo grote droogte dat een NASA-studie het de ergste droogte noemde in de regio van bijna 900 jaar.

Toch groeide het belang van de Golan voor Israël enorm toen de enorme olievoorraden in het gebied in 2015 werden ontdekt. ​​Na die ontdekking verleende de door Netanyahu geleide regering exclusieve boringsrechten aan Afek, een Israëlische dochteronderneming van het in New Jersey gevestigde energiebedrijf Genie Energy, Ltd.

https://en.wikipedia.org/wiki/Genie_Energy

Afbeeldingsresultaat voor genie energy cartoon

Genie Energy wordt ondersteund door machtige belangen in de Verenigde Staten, zoals de voormalige minister van Financiën, Larry Summers, voormalig vicepresident en uitvoerend directeur van Halliburton Dick Cheney, en voormalig CIA-directeur James Woolsey. Krachtige zionistische miljardairs, zoals de Australische mediamagnaat Rupert Murdoch en Jacob Rothschild uit Engeland, zijn ook verbonden met het bedrijf. (al deze feiten bij elkaar is een groot onderdeel voor de proxy-oorlog in Syrië, zo ook de gas pijpleiding)

Afek, dochteronderneming van Genie Energy in de Golan, wordt gerund door een goede vriend van Netanyahu en voormalig Knesset-lid Efraim “Effie” Eitam. Eitam, die ook eerder diende als minister van Nationale Infrastructuur, evenals Huisvesting en Bouw, heeft herhaaldelijk opgeroepen alle Arabieren uit Israël te verdrijven, in 2006  verklaarde hij dat “we niet  al deze Arabieren kunnen herbergen, maar kunnen het land niet  opgeven […] we zullen een andere beslissing moeten nemen, om de Israëlische Arabieren uit het politieke systeem te verwijderen. “Eitam woont momenteel in de grootste illegale nederzetting van Israël in de bezette Golan.

De investeringen van Genie Energy in de Golan zijn waarschijnlijk de grootste factor waarom VS de erkenning van de Israëlische soevereiniteit over het bezette gebied nastreeft. Zonder toestemming van de VS die Israëls zeggenschap over de regio erkent, zal de Israëlische dochteronderneming van Genie geen olie kunnen verkopen die het uit het bezette gebied haalt, op de internationale oliemarkt.

Maar als de Verenigde Staten de Golan eenzijdig als Israël erkenden, dan zou die olie mogelijk naar de VS kunnen worden geëxporteerd. Aangezien Genie’s contract om exploratieboringen in de Golan-hoogvlakte uit te voeren dit jaar afloopt, hebben haar investeerders dringend behoefte aan een manier om de olie van de regio verkopen – en een Amerikaans besluit over de claim van Israël op de Golanhoogte zou slechts het antwoord kunnen zijn op de problemen van het bedrijf.

Concluderend: Geld, olie en macht zijn de drijvende factor achter alle westerse regeringen die in hoge mate geregeerd worden door maffia-achtige gangs, ondersteund door het Zionistische systeem, waar ook de EU onder vallen (George Soros), de burgers zijn zonder macht en moeten dansen naar de pijpen van de 1% machtigen der aarde, waarvan minstens de helft uit aanhangers van het Zionisme bestaat en zo de wereld in ongeluk stort, het klimaat veranderden, oorlogen uitlokken en armoede en miljoenen mensen laten sterven door deze 1% rijken der aarde!

Bron: Mintpress, Globalresearch, Freesuriyah, dewereldvanmorgen, Wikipedia. Latuf (cartoons) , Getty images (foto’s).

 

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *