De afgang van de Duitsers in Rusland

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Gepubliceerd door voetbalblog

Ik schrijf over voetbal omdat ik dat erg leuk vind om te doen, en omdat ik later voetbaljournalist wil worden.

Duitsland leed gisteren in Kazan een zeer pijnlijke nederlaag tegen Zuid-Korea. De voetballers annex militairen versloegen de titelverdediger van het WK met 2-0 door 2 goals in blessuretijd. De uitschakeling van Duitsland is nog nooit voor gekomen.

De uitschakeling is zeker terecht, Duitsland speelde zeer slap, slecht en belabberd. Het ging allemaal in bejaardentempo. In de eerste helft creëerde Duitsland geen een kans en was zelfs de grootste voor Zuid-Korea. In de tweede helft wel maar die werden gemist. Eerder verloren de Duitsers al van Mexico met 1-0 en wonnen ze op zijn Duits in de laatste minuut met 2-1 van Zweden. Daar sta je dan als Duitser.

Duitsland maakte de Nederlanders zelf nog belachelijk dat Nederland niet meedoet aan het WK in Rusland. Dan krijgen die arrogante Duitsers nu een lekker koekje van eigen deeg. Beter niet meedoen dan afgaan tegen landen als Mexico, Zweden en Zuid-Korea. Duitsland denkt dat echt dat ze het uitgevonden hebben. Maar sinds de herfst van 2017 heeft die mannschaftgeen een goede wedstrijd meer gespeeld. Om dan de affaire Erdogan erbij te halen als oorzaak is laf, arrogant en zwak. Duitse voetballers Mesut Ozil en Ilkay Gondogan waren met de Turkse ”president” op de foto geweest.

Hier enkele leuke plaatjes:

Afbeeldingsresultaat voor leedvermaak over duitsland uitschakeling

 

Afbeeldingsresultaat voor leedvermaak over duitsland uitschakeling

 

Oorzaak wanprestatie

Het lag echter aan andere spelers als keeper Manuel Neuer ( die denkt dat hij kan voetballen en bijna blunders maakte) , verdediger Jerome Boateng ( die veel te traag is en denkt dat hij voorin iets kan), verdediger Mats Hummels ( die grote opgelegde kansen miste), rechtsback Joshua Kimmich ( veel balverlies, weinig goede voorzetten), aanvaller Thomas Muller ( die geen bal goed geraakt heeft vooral gisteren). Sami Khedira is veel te traag en Jonas Hector en Timo Werner zijn simpelweg niet goed genoeg. De trainer hield bovendien mensen die een topseizoen speelden zoals keeper Marc-Andre Ter-Stegen van Barcelona op de bank en vleugelspeler  Leroy Sane werd helemaal niet opgenomen in de selectie. Julian Brandt die 2 keer prima inviel en wat toevoegde kreeg tegen Zuid-Korea ook maar een kwartier speeltijd.

Afbeeldingsresultaat voor duitsland uitschakeling

 

 

Bron: https://voetbalblogcom.wordpress.com/2018/06/28/de-afgang-van-de-duitsers-in-rusland/

Gerelateerd

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *