De immigratiecrisis onder de loep, oorzaak en gevolg!

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Afbeeldingsresultaat voor immigration crisis cartoon

Gisterenavond was er overeenstemming over de migratiecrisis, schrijven de kranten (MSM) vol enthousiasme en lof, wir Schäffen das is Merkel’s motto samen met de arrogante Macron en de neo-liberaal Rutte vinden zij zichzelf een geweldig team, met een geweldig plan. We zetten gewoon (detentie) centra op in zuid-Europa, lekker makkelijk, dan kunnen de ambtenaren van bovengenoemde landen een selectie maken (deden ze in WOII ook) wie kan werken in Europa en wie naar welk land gaat!

De oost en zuid-Europese landen zijn het kind van de rekening, aankomst en nieuwe kampen, je kan ze bijna met de concentratiekampen uit WOII vergeleken, zonder gas en op vrijwillige basis natuurlijk!

Ik heb al eerder gezegd de echte oorzaak van emmigratie wordt NIET aangepakt. Dat is precies wat het plaatje boven zegt, uitbuiting, al eeuwen lang, door m.n. Frankrijk, Engeland, Nederland en Duitsland zit met schuldcomplex (deels aangepraat) door WOII.

AFRIKA

Mineralen uit CONGO, Sierra Leone, Liberia (gedolven door westerse landen) en gexploiteerd door Israël , met hun diamtairs in Belgie (Antwerpen) en Amsterdam. Olie uit Sudan, nu is China in het spel gekomen, samen met de VS zuigen zij de olie uit de bodem, vergiftigen ze het land en water zie onderstaande documentaire.

https://www.youtube.com/watch?v=_fAZS_ETvnQ&t=2372s

Bloed diamanten

De totale vernietiging van Libië, onder Gadaffi (wat je ook van hem vindt) het rijkste land in Afrika, die de Afrikaanse Unie oprichtte, tot ergenis van de VS en EU!

MIDDEN-OOSTEN

De totale vernieting van Irak, de laatste 15 jaar, door de VS en bondgenoten NAVO. De destabilizering van Syrië. Oorlogen in Libanon door bondgenoot Israël. De langzame vernietiging van de Palestijnen. De vernietigende oorlog in Jemen door bondgenoot Saoedi Arabië.

AFGHANISTAN

Een nietsontziende oorlog sinds 2001, die volgens laatse cijfers wel een miljoen Afghanen het leven gekost heeft, zie onderstaande documentaire over de grens met Pakistan

Amerikaanse dronesaanvallen hebben meer dan 2000 mensen gedood aleen inde provincie Waziristan. Deze hartverscheurende film getuigt van mensen in een afgelegen deel van Pakistan, in de buurt van de Afghaanse grens, wiens leven nog steeds wordt vernietigd door de aanslagen.

“Dit kind is ook tijdens een aanval gedood”, zegt een lokale journalist terwijl hij door foto’s van slachtoffers van droneslachtoffers bladert. Kindergezichten die uit zijn foto’s tevoorschijn komen, zijn in tegenspraak met de bewering dat aanvallen met drones alleen gericht zijn op “verdachte terroristen”. Volgens het Amerikaanse leger worden alle mannen van de militaire leeftijd in een stakingsgebied geteld als terroristen. Dit idee verstoort Karim, die zijn broer en zoon verloor bij een drone-aanval. “Er is geen grotere terrorist dan Bush of Obama, die bommen op onze huizen achterlaten.” Ondertussen, met verschillende drones die laag over de dorpen vliegen, zet de constante angst voor bombardement en verdriet een psychologische druk op de overlevenden. “Ik voel me schuldig omdat ik leef”, bekent Saddam, die zijn schoonzus en een 1-jarige nicht verloor bij een drone-aanval. Deze opvallende film biedt een zeldzaam beeld van het menselijke gezicht van nevenschade.

De grootste rijkdom van Afghanistan is Opium, waar heroine van gemaakt wordt en verkocht en verhandeld naar Europa en de VS.

De oorlog in Afghanistan (2001-heden) verwijst naar de interventie door de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO) en geallieerde troepen in de voortdurende Afghaanse (burger) oorlog. De oorlog volgde op de (zogenaamde) aanslagen van 11 september, en haar publieke doelen waren om Al-Qaeda te ontmantelen en het een veilige basis van operatie in Afghanistan te ontzeggen door de Taliban van de macht te verwijderen. Red. Taliban is geen Al-Queda, het was een handige truc om de ex-leider van Al-queda in Afghanistan te laten onderduiken.

De Amerikaanse president George W. Bush eiste dat de Taliban Osama bin Laden overhandigde en om Al-Qaida te verdrijven. De Taliban vroegen Bin Laden het land te verlaten, maar weigerden hem uit te leveren zonder bewijs van zijn betrokkenheid bij de aanslagen van 9/11. De Verenigde Staten weigerden te onderhandelen en lanceerden operatie Enduring Freedom op 7 oktober 2001 met het Verenigd Koninkrijk. De twee werden later vergezeld door andere krachten, waaronder de Noordelijke Alliantie (ook Nederland heeft vele mensen daar gedood). De VS en haar bondgenoten verdreven de Taliban  en bouwden militaire bases bij grote steden in het hele land. De meeste al-Qaeda en de Taliban werden niet gevangengenomen, ontsnapten naar het naburige Pakistan of trokken zich terug op landelijke of afgelegen bergachtige gebieden. Zo is de officiele versie.

In december 2001 richtte de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties de International Security Assistance Force (ISAF) op, die toeziet op militaire operaties in het land en de Afghaanse nationale veiligheidstroepen traint. Op de Bonn-conferentie in december 2001 werd Hamid Karzai gekozen om de Afghaanse interim-regering te leiden, die na een loya jirga (stammen vergadering) uit 2002 in Kabul de overgangsregering van Afghanistan werd. In de populaire verkiezingen van 2004 werd Karzai tot president van het land gekozen, nu de Islamitische Republiek Afghanistan genoemd.

In 2003 nam de NAVO de leiding over van ISAF, met troepen uit 43 landen. NAVO-leden vormden de kern van de strijdmacht. Een deel van de Amerikaanse troepen in Afghanistan opereerde onder NAVO-bevel; de rest bleef onder direct Amerikaans commando. Talibanleider Mullah Omar reorganiseerde de Taliban beweging en lanceerde in 2003 een opstand tegen de regering en ISAF.

Hoewel de Taliban-opstandelingen, met name het Haqqani-netwerk en Hezb-e-Islami Gulbuddin, enorm gewapend en in de minderheid zijn, voerden ze asymmetrische oorlogsvoering met guerrilla-aanvallen en hinderlagen op het platteland, zelfmoordaanslagen tegen stedelijke doelen en liquidaties tegen coalitiekrachten. De Taliban hebben zwakke punten in de Afghaanse regering, één van de meest corrupte ter wereld, uitgebuit om opnieuw invloed uit te oefenen op plattelandsgebieden in het zuiden en oosten van Afghanistan. ISAF reageerde in 2006 door het verhogen van troepen voor counterinsurgency-operaties om dorpen en “nation building” -projecten “te wissen en vast te houden” om ‘zogenaamde “harten en geesten te winnen” lastig met zoveel slachtoffers .

Terwijl ISAF bleef vechten tegen de opstand van de Taliban, verplaatsten de gevechten zich naar het naburige Noordwest-Pakistan. In 2004 begon het Pakistaanse leger te botsen met lokale stammen die al-Qaeda en Taliban-militanten verborgen hielden. Het Amerikaanse leger lanceerde drone-aanvallen in Pakistan om opstandige leiders te vermoorden. Dit resulteerde in 2007 in de start van een opstand in Waziristan.

Op 2 mei 2011 hebben de Navy SEAL’s van de Verenigde Staten Osama bin Laden gedood in Abbotabad (zeggen ze) , Pakistan. In mei 2012 hebben de NAVO-leiders een exitstrategie goedgekeurd voor het terugtrekken van hun troepen. VN-gesteunde vredesbesprekingen hebben sindsdien plaatsgevonden tussen de Afghaanse regering en de Taliban. In mei 2014 kondigden de Verenigde Staten aan dat de gevechtsoperaties zouden eindigen in 2014, waardoor slechts een kleine restmacht in het land overblijft tot het einde van 2016.

Nu in 2018, zijn er weer meer troepen naar Afghanistan, ook Nederlandse, die onlangs vertrokken zijn. De VS en haar bondgenoten houden nooit woord en vinden altij een excuus om hun imperialisme uit te breiden en hun bases te vergroten. Resulterend in miljoenen vluchtelingen, oorzaak en gevolg.

Vanaf 2013 zijn tienduizenden mensen gedood in de oorlog. Meer dan 4000 ISAF-soldaten en civiele aannemers evenals meer dan 10.000 Afghaanse nationale veiligheidstroepen waren gedood. Het geschatte aantal is één miljoen

IRAN

Nog is het geen oorlog in Iran, maar duisterse krachten zijn aan het werk, de duistere krachten zijn de VS, Israelisch regime en de EU/NATO.

Ontmoeting Poetin-Trump, Bolton zocht steun voor aanval Iran. Nu is het de beurt aan Trump!

Het eindspel is in zicht, resulterend in Rusland, die naar gisteren werd aangekondigd haar sancties verlengd krijgt, dit werd op de immigratietop besloten, voor de duur van minstens 6 maanden!

 

Bron: YouTube, Wikipedia, Freesuriyah.

 

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *