De verminkte muurschilderingen van Qara door Jaysh-al-Islam, Syrië!

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

foto van Sonja van den Ende.

Fresco Maria die baby Jezus borstvoeding geeft, er zijn maar 2 fresco’s bekend in de wereld, waarvan deze verminkte, door de westerse gesponsorde terreurgroep Jays-al-Islam! Foto: Claudius Lucassen

Tijdens ons verblijf in Qara, hebben we een rondrit door het stadje gemaakt en plotseling werd ons gevraagd uit te stappen, naar wij dachten wat een huis was,  maar het bleek een piepklein kerkje te zijn, midden in Qara, omgeven door een moslimgemeenschap, die overigens prima met elkaar samen leven en niet zoals de westerse MSM of politiek ons wil laten geloven er ook een “geloofsoorlog” heerst.

IS of ISIS of hoe ze je ook wilt noemen, Al-Queda, Jays-al-Islam etc..,heeft niets met geloof te maken en zijn gewoon  door het westen (VS en NATO) opgezette terreurgroepen, begonnen met ex-militairen van het leger van Sadam Hussein (Irak – deze legertop zat gevangen  in kamp Bucca en zijn daar zijn ze in een paar jaar opgeleid door de CIA, totdat ze in 2015, gecoordineerd door de VS losgelaten zijn en binnen 24 uur Irak en delen van Syrië veroverd hadden).

Het is net als bij al-Queda gegegaan, ook opericht door de VS, in de jaren 70 van de vorige eeuw, met als doel de toen nog bestaande Sovjet-Unie omver te werpen. Afghanistan was onderdeel van de Sovjet-unie en in de jaren 70 een seculier land waar de dames zelfs in mini-rokken rondliepen. Dit alles is kapot gemaakt door de VS en haar NAVO bondgenoten, hetzelfde plan is uitgevoerd in Irak, Libië, maar in Syrië is het plan scheefgelopen.

We hebben we nu de situatie dat de machtsverdeling, gekanteld is en Rusland, China en de Brics landen de nieuwe grootmachten, machtige landen en als overwinner uit deze geo-politieke oorlog gekomen zijn. Europa is in verval, dankzij hun slechte politiek t.o.v. het midden-oosten, de migrantenstroom en het protectionisme van de VS (ook een land in verval).

Zover het geopolitieke verhaaltje, nu verder met Qara: binnengekomen in het kleine kerkje, verwelkomde ons de beheerder/priester van de kerk. Het kerkje is al eeuwenlang aanwezig in Qara en de familie van de beheerder, sinds het ontstaan onderdeel van de familie.

 

In 2013 vielen de terroristen Qara binnen en vond de slag om Qara plaats

Afgelopen week, tijdens ons reis in Syrië, mochten wij verblijven in het prachtige klooster, Mar Yacub, Qara, gerund door zuster Agnés Mariam en Pater Daniël Maes. Tijdens ons verblijf hebben we vele heldhaftige verhalen gehoord, over hoe de terroristen aan de poorten van het klooster stonden, hieronder het verhaal.. https://freesuriyah.eu/?p=2180

Vooraf waren de bewoners als gewaarschuwd dat dit zou kunnen gebeuren en veel mensen verborgen hun eigendommen, of vluchtte naar Libanon. De beheerder van het kerkje, verstopte de iconen (zie bovenstaande foto, een deel hangt weer aan de muur), onder de grond in de modder en in het klooster van Qara.

Natuurlijk is het onmogelijk om eeuwenoude muurschilderderingen te verbergen, dus verborgen zij het achter gordijnen, iets anders konden zij niet doen.

Eindelijk was het zover de terroristen trokken Qara binnen. M.n. de terroristen organisatie Jays-al-Islam, die bij de VS en NATO, op de loonlijst stonden en aangmerkt werden door het Amerikaanse “state department” als gematigde rebellen en veel geld kregen, m.n. wapens en Captagon pillen uit Nederland (grootste producent in Brabant en Limburg)!

http://www.dewereldmorgen.be/blog/sonjavandenende/2017/01/24/wie-is-de-syrische-mohammed-alloush-de-gevierde-anti-asad-rebel-van-het-westen

JAYS AL-ISLAM
Jaysh al-Islam, betekent letterlijk: het Leger van de Islam)., Voorheen bekend als Liwa al-Islam (Brigade van de Islam), is een coalitie van islamistische en salafistische groeperingen. De primaire basis van de operaties was het Damascus gebied, met name de stad Douma en de regio Oost-Ghouta, en ook Harasta.  Jaysh al-Islam is de grootste terroristische brigade, in deze regio.  De organisatie heeft de bandenverbroken met Vrije Syrische Leger (FSA). De groep is samen met Ahrar ash-Sham  de belangrijkste rebellengroepen en gesteund door Saoedi-Arabië, Turkjie, EU en de VS.  De groep streeft ernaar een islamitische staat onder de sharia te creëren. 

Terroristische organisatie maar niet voor VS

Jaysh al-Islam is een terroristische organisatie voor Syrië, Rusland, Iran en Egypte. Op de conferentie, van 28 juni 2016, j.l., in Aspen, Colorado, VS , zei John Kerry, dat  Jaysh al-Islam  een subgroep van de rebellen is en niet als een terroristische groep gezien kan worden!
Deze verklaringen had politieke gevolgen, de EU en VS zagen deze groep als gematigde rebellen, wat ze natuurlijk niet zijn. Ze zijn samen met IS, Al-Queda en Al-Nusra de meest gevreesde terroristen.


Een andere consequentie is dat vele Syrische vluchtelingen, zoals ik ontdekte nadat ik van een conferentie in Libanon terugkeerde naar Nederland. Ik zat toevallig  met een heel vliegtuig vol vluchtelingen, aanhangers van deze brigades ( Syriërs en andere nationaliteiten, die vroeger bij de moslimbroederschap waren aangesloten en in Harasta, Douma en Ghouta woonden). Ze sloegen massaal op de vlucht, na offensieven van Assad en Rusland, naar Europa, deze terroristen immers steunt en ze daar welkom zijn, net als nu de witte helmen (Al-Queda).
Politie vindt drugslab waar jihad-pillen worden gemaaktApril 2017: Begin april heeft de politie bij een inval in het Limburgse Brunssum een grote hoeveelheid drugs gevonden. In de schuur aan de Titus Brandsmastraat werd tienduizenden zogeheten 'Captagon-pillen' gevonden. De pillen bevatten cafeïne en amfetaminen. Ze worden in het Midden-Oosten veel gebruikt door IS-strijders in landen als Syrië, Jordanië en Soedan. De pillen houden mensen alert en wakker, nemen angst weg en geven energie. Tevens werden er in de schuur ook grondstoffen aangetroffen voor drugs en een machine om tabletten te maken. Dit schrijft de Telegraaf.Het is opmerkelijk dat deze pillen in een Nederlands drugslab worden gemaakt, aangezien de drug hier relatief onbekend is. deze drug wordt voornamelijk in het Midden-Oosten gemaakt. In Nederland worden in drugslaboratoria vooral xtc-pillen gemaakt. Volgens de krant is het logo dat in de Captagon-pillen is geslagen, het zelfde logo als in de pillen die door jihadisten in het Midden-Oosten is gebruikt. De politie onderzoekt nog of er een link is met het Midden-Oosten en zo ja wat dat voor link is.

Verder met Qara: de priester/beheerder liet ons de muurschilderingen zien uit ongeveer 600 na Christus en men kon duidelijk de sporen van verminking zien. Er waren hele stukken weg en inscripties van de terroristen stonden gegraveerd in de iconen (zie hoofdfoto). Gezichten uitgesneden en verminkt. Hij vertelde verder dat de icoon met Maria, die haar baby voedt, uniek is er zijn er maar 2 op de hele wereld, waarvan deze verminkte icoon dus in Qara hangt.

Geld voor restauratie is er nog niet, maar hij hoopt dat dit in de toekomst toch gaat gebeuren, omdat het een unieke historische icoon is en gezien kan worden als werelderfgoed!

Hierboven zie je duidelijk de verwoesting  door Jays-al-islam, die ook in Qara een deel van het cultureel erfgoed van Syrië verwoest hebben, niet IS of ISIS genoemd, maar de terreurgroep Jays-al-Islam, gesponsord door, ik kan het niet genoeg benadrukken, de VS, NAVO en als lid van de NAVO, is Nederlandse regering hier ook schuldig!

Bron: Qara, foto’s Claudius Lucassen, verhaal: Sonja van den Ende,Klooster Mar Yacub, st. James the Mutilated. https://www.blikopnieuws.nl/nieuws/253030/politie-vindt-drugslab-waar-pillen-voor-jihad-strijders-worden-gemaakt.html

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *