Yabroud, Syrië

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

foto van Sonja van den Ende.
Kerk van Yabroud , stamt uit 200 a.d. en de oudste kerk, was voorheen een tempel van Jupiter. Terroristen hebben het interieur verwoesten beschadigd met raket en granaat aanvallen. Bewoners zijn onthoofd in de kerk. Getuigenissen van de bewoners van Yabroud!

Yabroud, ligt op 80 kilometer afstand van Damascus en dichtbij Qara, wat ik afgelopen 2 weken bezocht. In 2014 vond er een grote slacht plaats om Yabroud terug te veroveren op de terroristen.

Tot die tijd werden er door de westerse media, veel leugens verspreid zoals een bericht uit de “Britse Telegraph, het VK heeft de meeste propaganda verspreid, na de VS, Nederland is zelfs zover gegaan om terroristen in het NOS nieuws te laten zien (dr. Shahul Islam, loopt nu nog vrij rond in de terroristen enclave Idlibstan), die Jeroen Oerlemans ontvoerd had, samen met zijn broer (een Nederlandse journalist die later in Libië vermoord is).

Brief aan de Politiek en Media – Terrorist te zien in het journaal als zijnde dokter – heeft de vermoorde Jeroen Oerlemans gekidnapped

Ze doen dit nog steeds (propaganda vertonen) t.o.v. Rusland (Skripal etc), daar (Telegraph artikel, zie link hieronder) stond letterlijk dat het Syrische leger de “oudste” kerk van Yabroud vernield had met aanvallen door mortieren, terwijl, als je nu spreekt met de inwoners het tegenovergestelde gezegd wordt en ik geloof hen, waarom? Omdat het leger van Syrië bombardeerde uit de lucht en juist de terroristen aanvielen met raketten en granaten, er geen bomkraters zijn, maar raket en mortier inslagen, door NATO en VS gemaakte wapens!  Ook zijn er diverse bewoners en leden van de kerk onthoofd en ontvoerd, volgens berichten en getuigenissen van bewoners!

De leugen propaganda machine van het westen: https://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/syria/10384025/The-damage-done-to-Syrias-oldest-church-seen-first-hand.html 

Slag om Yabroud

Afbeeldingsresultaat voor yabroud

Op 10 februari 2014 begon het Syrische leger zijn offensief tegen de terroristen/rebellen in de bergen van Qalamoun. De Syrische luchtmacht lanceerde 20 luchtaanvallen op Yabrud, ondertussen veroverde het Syrische leger de stad al-Jarajir, ten noordwesten van Yabrud in de buurt van de Libanese grens . De volgende dag veroverde het leger, het stadje Sahel,  Qamieh en al-Kornish, gebieden rond Yabrud. 

Rond 20 februari,vielen de terroristen een Hezbollah konvooi in de buurt van de Libanese grens aan, de Hezbollah soldaten waren op weg naar  de frontlinie. Zeventwintig Hezbollah strijders werden gedood. 

Tegen het einde van februari hadden volgens de bevelhebbervan Hezbollah regeringstroepen 70 procent van de Qalamoun-bergen veroverd. 

Op 3 maart, heroverden overheidstroepen Sahel en de strategische Al-Koeweitse heuvel. De regeringstroepen vorderden gestaag. Al-Manar de TV zender van Hezbollah maakte een tv-verslag van het dorp en liet de bevrijding zien. 

Op 4 maart gingen de gevechten naar verluidt nog steeds door in de Sahel, een militaire commandant verklaarde ook dat het leger verschillende heuvels en strategische posities veroverde in de buitenwijken van Yabrud. 

Op 7 maart 18 werden 119 terroristen en 11 soldaten en een Hezbollah strijder gedood tijdens gevechten in de buitenwijken van Yabrud. 

Op 9 maart werden de nonnen die gevangen genomen waren door terroristen in Maaloula (een prachtig Christelijk stadje hooog in de bergen, waar het Aramees nog gesproken wordt),vrijgelaten na meer dan drie maanden in Yabrud vastgehouden te zijn. Zij werden ontvoerd toen zij op weg van Damascus naar Libanon reisde. 


Op 14 maart benaderden Hezbollah strijders Yabroud vanuit het westen als een afleidingsmanoeuvre terwijl legertroepen vanuit het oosten aanvielen, met vuursteun aan beide troepen. De terroristen stonden onder zware bombardementen en waren omsingeld. Het leger bereikte al snel de oostelijke buitenwijken van de stad. Gedurende deze tijd voerde Hezbollah commando's een raid uit waarbij ze 13 terroristen leiders doodden, waaronder de Koeweitse Al-Nusra Qalamoun plaatsvervangend commandant, Abu Azzam al-Koeweiti. Ondertussen veroverde het leger de Akaba-heuvel, ten oosten van de stad. Dit dwong de terroristen om zich terug te trekken naar hun achterste bases. Regeringstroepen begonnen Yabroud vanuit het oosten binnen te komen en gingen door de hoofdstraat van de stad, terwijl de terroristen zich terugtrokken naar Rankous. Het einde van de slag!

De mensen in Yabroud waren eindelijk bevrijd van de terroristen, die door het westen schaamteloos rebellen genoemd werden, maar ordinaire westerse al-queda, later Ahrar as-Sham en IS benamingen kregen. Onder hen waren vele buitenlanders, al in de beginjaren van het conflict, wat daarna een oorlog werd tussen de Syrische bevolking en de door het westen gesponsorde terreurgroepen of huurlingen zoals ik ze liever noem. Die een “regime-change”, moesten uitvoeren, i.o.v. “de deep state”, de poltici in het westen zijn slechts “marionetten”, van deze “deep-state” en blijven volharden in hun term rebellen en “slechte Assad”. 

Na de val van Yabroud, vluchtte honderden terroristen over de grens naar Libanon (de overlevende), daar werden zij ondergebracht worden in diverse vluchtelingenkampen of nu op straat illegaal leven en/of naar Europa komen.

De meeste (niet alle) vluchtelingen in Libanon, zijn ex-terreurgroep leden, Ahrar-as-Sham, Al-Queda, IS, e.a., bestaande uit “echte Syriërs, die zo dom waren zich aan te sluiten en/of buitenlandse huurlingen. Een klein percentage zijn echte vluchtelingen, gevlucht voor IS of andere terreurgroepen.

Toe ik op weg was vanuit Syrië, terug naar Libanon, bij de grenspost, dezelfde die ik 2015 doorreisde, waren er minder vluchtelingen, veel minder dit keer, vanuit Libanon naar Syrië was het erg druk, vele Syriërs, die voor de terroristen destijds in 2015 gevlucht waren (IS veroverde in 2015 delen van Syrië en Irak) komen nu terug, de oorlog op de terroristen is grotendeels gewonnen en de meeste die achterblijven in Libanon, zijn ex-terreurgroepleden of en/ook zeer arme mensen die misschien niets hadden, ook voor 2015!

De vluchtelingenstroom bij de Syrische-Libanese grens verdreven door IS en westerse ondersteunde brigades

vluchtelingen 1

Het propaganda verhaal, dat mensen die niet terug zouden komen, onteigend worden door een nieuwe wet, is een fabeltje. De Syrische grondwet, zo te lezen en te downloaden, kan niet zomaar mensen onteigenen van privé bezit, dat is een zeer lang, zoniet onmogelijk proces! Het westen heeft alle feiten verdraaid, bewust, maar heeft nu verloren en langzamerhand worden mensen wakker en zien dat het een smerige oorlog was, gevoerd door het westen ! Het westen die haar huurlingen goed betaald heeft (1000 Euro per maand plus wapens en medische verzorging in Israël) en nu de zaak verloren is,  veel van deze ex-huurlingen, onderdak vinden in Europa, m.n. Duitsland, die diep in de buidel moet tasten om deze families te onderhouden. Het westen heeft slechte regeringen voor haar eigen bevolking en ik hoop van harte dat dit in de toekomst zal veranderen, maar geloven doe ik het niet, daar ben ik te cynisch voor geworden, na 7 jaar oorlog.

Bron: Wikipedia, inwoners Yabroud en Hezbollah, Freesuriyah.wordpress

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *