Hoe nep-nieuws werkt, oorlogen ontstaan, Institute of Statecraft is de sleutel (deep-state) tot propaganda.

Afbeeldingsresultaat voor nepnieuws rusland en syrie cartoon

Sommige mensen vragen zich af, wie dan toch die “deep-state”, is waar ik en andere het continue over hebben. Het is ingewikkeld, daar hebben deze lieden wel voor gezorgd, het “gewone” publiek, moet zo min mogelijk weten van hun methode(n). De sleutel tot oorlogen, nepnieuws en propaganda tegen Rusland is het Statecraft Institute in het VK. Het VK is de sleutel tot en niet zoals als altijd gedacht wordt alleen de VS, ook speelt de EU, m.n. de landen: Nederland, Duitsland, Montenegro, Servië, Spanje, Griekenland en natuurlijk België en Frankrijk een grote rol, als informatie centra’s. (AIVD, MI6 etc). De Skripall zaak is dan ook helemaal via dit Instituut in de VK geregisseerd.
https://www.statecraft.org.uk/

Ik ben via de site van Prof. Tim Hayward gestuit op de werkwijze en wie er mee te maken hebben, het wordt duidelijk dat gerenommeerde journalisten en politici, maar ook multi-nationals, zoals Exxon en Shell er dieper bij betrokken zijn, dan eerst werd verondersteld. Het hoofdkwartier van deze “deep-state”, is gevestigd in het VK (Engeland), die naar mij opinie een nog verderfelijke rol spelen als de VS, het hoofdkwartier van oorlogen, moord, spionage en nepnieuws, m.n. de oorlogen in het midden-oosten en de oorlogs-campagne tegen Rusland worden via één bedrijf namens INSTITUTE OF STATECRAFT, geregisseerd. Ik zal het proberen zo overzichtelijk mogelijk uit te leggen. Onderstaande website geeft een overzicht van de “projecten” en werkwijze van het instituut http://syriapropagandamedia.org/working-papers/briefing-note-on-the-integrity-initiative.

Doel van het Instituut – summary

Het budget voor “Het Integrity Initiative”komt via een een Schots “geregistreerd goed doel”, het Institute for Statecraft, is opgericht door Daniel Lafayeedney en Chris Donnelly in 2006. Het grootste deel van de openlijke financiering voor dit programma – ongeveer £ 2,6 miljoen / jaar – komt van een onduidelijke , alweer geregistreerde stichting: Conflictbeveiligings- en stabiliteitsprogramma’s Russisch taalprogramma, samengevoegd met een geheime afdeling: “desinformation and Media Campaign.

Kantoorruimte is het centrum van Londen (the City, een bolwerk van spionage en ondoozichtige bedrijven, behorend tot de 1% elite = de Deep-State), de meeste salarissen van het personeel lijken te worden verstrekt als een bonus “in natura”.
Een grondig onderzoek over de vroegere en huidige functies van personen in verband met het “instituut” geeft aan dat specialisten in militaire inlichtingen en andere hooggeplaatste militairen die verantwoordelijk zijn voor StratCom-activiteiten (strategische communicatie), https://nl.wikipedia.org/wiki/Strategic_Command nauw bij het programma betrokken zijn.

Afbeeldingsresultaat voor city of london deep state

De activiteiten van het “Integrity Initiative Instituut” omvatten:
het opzetten van geheime netwerken ‘clusters’ van journalisten, academici en militaire / buitenlandse StratCom-beoefenaars in elk land, inclusief het VK: – Het programma is begonnen met het creëren van een kritische massa van individuen uit de hele samenleving (denktanks, academia, politiek, de media) , regering en het leger) waarvan het werk elkaar wederzijds versterkt.

Geheime manipulatie van de publieke sfeer, inclusief smeer campagnes en benoeming tot openbaar ambt te blokkeren (politeke, journalistieke functies). Bijvoorbeeld: Het monddood maken van pro-Kremlin-stemmen, op de Servische tv wordt als een prestatie genoemd.
Openlijke aanvallen op Britse politici, academici en andere critici van het Britse overheidsbeleid, met name op de leider van de oppositie en zijn personeel (Corbyn, moord op Jo Cox).
De rol in de Baltische (m.n. Letland) staten

Oekraïne (Porochenko, het AZOV regeiment), zij staan in nauwe samenwerking met organisaties en regeringen die haat jagen kweken tegen etnische Russische minderheden en het revisionisme van de Holocaust aanmoedigen (Oekraïne is hier het ultieme voorbeeld).
Bevordering van een haatcampagne tegen de Russisch-orthodoxe kerk in de Balkan (Oekraïne – de afscheiding van de kerk wat nu speelt).

Afbeeldingsresultaat voor statecraft institute cartoon

The primary objective of the “Integrity Initiative” – established in 2015 by the Institute for Statecraft – is “to provide a coordinated Western response to Russian disinformation and other elements of hybrid warfare.”
And while the notion of Russian disinformation has become the West’s favorite new bogeyman to excuse things such as Hillary Clinton’s historic loss to Donald Trump, we note that “Anonymous” was called out by WikiLeaks in October 2016 as an FBI cutout, while the report on the Integrity Initiative that Anonymous exposed comes from Russian state-owned network RT – so it’s anyone’s guess whose 400lb hackers are at work here. 

Deze activiteiten zijn niet de liefdadigheidsdoelen die zijn uiteengezet in de statuten van het Instituut voor Statistiek en haar algemene doelen in het algemeen.
Het aanvaarde “statuut” dat giften/subsidies door overheidsfinanciering niet mag worden gebruikt voor partijdige politieke doeleinden.
Het Committee misbruikt de afdeling”Russisch taalprogramma van het Conflict Security and Stability Fund”.
Het betaalt militaire eenheden die gespecialiseerd zijn in informatieoorlogsvoering, die nu deelnemen aan geheime manipulatie van het politieke discours thuis in het VK, waardoor de parlementaire regering wordt ondermijnd.
Zij een verderfelijke rol spelen in het bereik van de publieke discours om de op realiteit gebaseerde evaluatie van beleidsopties voor de betrekkingen met Rusland te marginaliseren en op feiten gebaseerde beoordeling van gebeurtenissen waarin Russische betrokkenheid wordt beweerd. M.a.w.: Anti-Rusland hetze, d.m.v. het onder druk zetten van overheden, EU, militaire instituties zoals: NAVO, beinvloeding van media, d.m.v. “gekochte” journalisten.

Om het makkelijker uit te leggen, de anti-Rusland propaganda, de oorlog in Syrië en andere oorlogen in het midden-oosten, worden “gemaakt” en “verzonnen”, voor een groot deel in dit instituut, de zogenaamde stichting “Friends of Syria”, is onderdeel van dit instituut. (Bellingcat https://www.bellingcat.com/ is ook direct met dit instituut verbonden).

https://freesuriyah.eu/?p=673 Een ieder die niet “meedoet”, of tegenwerkt, wordt uit de weg geruimd, zoals de zaak “Jo Cox”, haar man (weduwnaar) wordt nu vervolgd voor “sex”met minderjarigen”, het instituut is goed in deze “smeer-campagnes”. Dus mijn advies, geef niets aan deze terroristen. Het is een “tool” van de NATO en EU , i.s.m. George Soros, Jo Cox (vermoorde MP – moord wordt in connectie gebracht met de “White Helmets, haar echtgenoot).

Het is tijd voor ontmanteling van deze terroristen en roep de politiek en bevolking op om actie te nemen, zich te keren tegen de “oorlogszuchtige” tactieken van het westen, waar Nederland met haar kapitalistische systeem, na de VS, koploper is in het financieren van oorlogen en zo miljoenen mensen de dood in gejaagd hebben!

Afbeeldingsresultaat voor jo cox
Jo Cox vermoord door neo-nazi, als je goed de strategie van het “instituut” leest bevorderen zij revisionisme.

De oprichters van het Instituut

Christopher Nigel Donnelly 

Afgestudeerd aan de universiteit van Manchester en reserveofficier bij het Britse leger-intelligentiekorps, hielp Chris Donnelly bij het oprichten en later leiden van het Sovjetonderzoekscentrum van het Britse leger bij RMA Sandhurst. Tussen 1989 en 2003, als speciaal adviseur van vier NAVO-secretarissen-generaal, was hij nauw betrokken bij de aanpak van de desintegratie van de Sovjetunie en de hervorming van de nieuw opkomende democratieën in Midden- en Oost-Europa. Hij verliet de NAVO in 2003 om de Advanced Research and Assessment Group van de UK Defence Academy op te zetten en te leiden. In 2010 werd hij co-directeur van het Institute for Statecraft dat zich bezighield met nieuwe veiligheidsbedreigingen en -responsen -specifiek, nieuwe vormen van conflicten en oorlogsvoering en hoe ze instellingen kunnen transformeren zodat ze geschikt zijn voor de snel veranderende beveiligingsomgeving van vandaag.

Hij is ook: is adviseur van de minister van Buitenlandse Zaken van Litouwen; is senior mentor beveiliging en justitie in de stabilisatie-eenheid van het Verenigd Koninkrijk; is Trustee van de in Londen gevestigde liefdadigheidsinstellingen Active Change Foundation en Forward Thinking; fungeert als Honorary Colonel, SGMI

Het Soviet Studies Research Center werd in 1972 in Sandhurst opgericht. Na het einde van de Koude Oorlog werd het het Conflict Studies Research Centre, dat deel ging uitmaken van de Advanced Research and Assessment Group van de Defence Academy, die op zijn beurt werd hernoemd tot de Research and Assessments Branch en in 2010 werd ontbonden na een aantal interne meningsverschillen. Veel van degenen die nu werken in het Institute of Statecraft hebben eerder samengewerkt met Donnelly in de Advanced Research en Asssessmet Group.

De salariskosten van Donnelly als directeur van het Integrity Initiative zijn £ 72,6000 per jaar in de begroting voor 2018.

Daniel Lafayeedney

Het lijkt erop dat zijn achternaam oorspronkelijk Edney was en dat hij de middelste naam Lafaye nam tijdens het huwelijk met zijn eerste vrouw Regine Lafaye, enige tijd vóór oktober 1978 toen hij als Daniel Lafaye Edney, 32 jaar oud, in dienst werd genomen van de speciale luchtdienst Territorial Reserve Regiment, Groep A (23 SAS) als 2e Luitenant op proeftijd. 19 maanden later, nog steeds in de rang van 2e Lt op proef en nu bekend als Daniel Lafaye-Edney, nam hij ontslag.

Het 23 SAS regiment werd in 1959 gevormd als een eenheid van het Territoriale Leger (part-time militaire reservisten) door de Reserve Reconnaissance Unit te hernoemen, die op zijn beurt was gevormd uit MI9, een eenheid met expertise in ontsnapping en ontduiking tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het is nu, net als Specialist Group Military Intelligence, onderdeel van de 1e Intelligence, Surveillance and Reconnaissance Brigade.

Enige tijd vóór maart 1996 lijkt Lafayeedney een relatie te hebben gevormd met Fiona Katherine Adelaide Gatty, die bij de burgelijke stand als de moeder van Lafayeedney’s jongste zoon is, geboren in december 1996. Fiona Gatty beschrijft zichzelf als ‘Art Historian gespecialiseerd in Franse esthetiek van de late 18de en de vroege 19e eeuw met een uitgebreide financiële en zakelijke achtergrond in het familiebedrijf en de ondernemerssector met een hoog vermogen. Ze heeft een postdoctorale onderzoeksmedewerker in het Somerville College in Oxford en is Program Officer voor de Templeton World Charity Foundation. Lafayeedney en andere leden van zijn familie hebben in de loop der jaren bestuursfuncties bekleed van het vastgoedbedrijf dat in 2001 werd opgericht en eigenaar is van de Gateside Mills-site. Van de twee huidige bestuurders is er een Fiona Gatty die 19% van het eigen vermogen bezit. Conclusie: Vastgoed – militair = Deep-State.

Bezoeken van Oekraïense officieren
Schema voor bezoek van vijf Oekraïense functionarissen aan het VK, gedateerd 11 juli 2016. In dit document worden ze beschreven als ‘reserveofficieren’, maar in de concept-aanvraag voor het MoD worden ze beschreven als ‘Oekraïens Special Forces-team’. In de concepttoepassing staat dat in een reeks ontmoetingen met hun Britse tegenhangers gaven ze onschatbare informatie door over hoe ze te maken hebben met Russische militaire operaties in Oost-Oekraïne.

In interviews die werden uitgevoerd in de zomer van 2016, beschreef het Oekraïense personeel van speciale eenheden hun operaties achter vijandige linies in de separatistisch gecontroleerde Donbass-regio, inclusief gerichte moorden en vernietiging van infrastructuur. https://www.vice.com/en_ca/article/bn3jpm/inside-the-covert-war-in-ukraine

Het is teveel om allemaal te benoemen, maar als laatste wil ik de rol van het instituut inzake Syrië noemen:

Het instituut financierde en sponsorde de stichting “Friends of Syria”, waar Nederland ook bij betrokken was, zoals eigenlijk alle westerse staten, met als doel “regime-change”, het instituut is gespecialiseerd in ook regime-changes en werkt nauw samen met “George-Soros”, oftewel zijn stichting “open-borders”, die tot doel hebben, “jonge”hoog-opgeleiden hun “wereld idee” op te leggen en een handvest meegeven voor regime-changes.

Adviseurs van “Friends of Syria waren”, het project is gelukkig op sterven na dood

Reem Al-Assill, een “zogenaamde”dissident, gefolterd in “Assad”s gevangenissen, nu woont zij hoog en droog in het VK natuulijk, volgens haar profiel, veel opleidingen aldaar gehad: https://www.facebook.com/Assil.Reem/photos?lst=100001095812597%3A527524714%3A1545668292&source_ref=pb_friends_tl…Zij trad op als tolk en leidde de medi-disinformatie campagne voor het “grote publiek”, achter de schermen. I.s.m. de ex-moslimbroeder Rami Abdulrahman (SOHR), waren zij de bron voor de “gekochte” journalisten van diverse “kwaliteits” kranten, zoals the Guardian, der Spiegel, BBC, Le-Monde, Die Welt, NRC, nieuwssite NOS e.v.a.

De tweede informant inzake Syrie was: De Duitser Tobias Schneider: Tobias Schneider is een onafhankelijke International Security Analyst, gespecialiseerd in de politieke economie van geweld in de Levant. Hij heeft gewerkt als consultant voor denktanks, overheden, multilaterale instellingen en particuliere klanten. “Zijn onderzoek naar de Syrische burgeroorlog in het bijzonder is gepubliceerd en geciteerd in internationale media” zegt het op zijn site.

Hij heeft een bachelorgraad in Midden-Oosten Studies van Sciences Po Paris en een master in Strategic Studies and International Economics van Johns Hopkins School of Advanced International Studies. Hij was het die samen met Reem al-Assil, de media informeerde, wat en hoe zij te  schrijven hadden.

Ik durf zelfs zover te gaan, dat zij i.o.v., het institiuut, de politiek en de algemene opinie beinvloed hebben. Helaas voor hen, waren zij machteloos voor de “waarheid”en het toch het “gewone Syrische volk” en hebben uiteindelijk het onderspit moeten delven in Syrië.

Het “dossier” Rusland is nog steeds gaande en men kan alleen maar hopen dat deze “elite ( – deep-state), niet zover zal gaan om een nucleaire oorlog te beginnen met Rusland, hun gereedschap is de VS (Trump, deep-state, STRATCOM) en EU/NAVO.

Wordt vervolgd…

https://www.pdf-archive.com/2018/11/02/netherlands-cluster/netherlands-cluster.pdf

  • Russian Lies and the Skripal Case – Stephen Dalziel, dated 10 March 2018
  • Sergei Skripal Affair: what if Russia is responsible? – assumes that the attack is attributable to Russia – dated 11 March 2018 from filename
  • Social media investigation and monitoring proposal – a costed proposal prepared by Greg Rowett, dated 15 March 2018
  • Article by Ana Alonson from El Independiente, Madrid, 18 March 2018, with input from Stephen Dalziel
  • Report for FCO 16 March 2018
  • Roundup of coverage of Skripal case on 20 March 2018: expresses concern about how a letter to The Times on 16 March 2013 from Dr Stephen Davies (A & E consultant at Salisbury District Hospital) ‘is being used’. A saved copy of the GMC registration record of Dr Davies, accessed on 20 March 2018, is also included in the documents.
  • Report for FCO 23 March 2018 by Chris Hernon – expresses concern that Dr Davies’s letter ‘is still getting play’. Hernon also comments that ‘The line about the Skripals probably having ‘œlimited mental capacity’ after the attack seems to have got good traction’. This links to a Reuters report of the judgement in the Court of Protection in which the judge noted that

Hieronder nog een versie van de Magnistky act, het toont de manipulatie aan na de val van de Sovjet-unie, Navalny (een CIA asset), Bill Browder (CIA), nu woonachtig natuurlijk in het VK en adviseur van vele Europese regeringen (waaronder ook Nederland).

https://vimeo.com/280266091

Loading

4 thoughts on “Hoe nep-nieuws werkt, oorlogen ontstaan, Institute of Statecraft is de sleutel (deep-state) tot propaganda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *