Oekraïne is officieel een “fascistische” staat in 2019

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:
IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33


In gesprek met een provocateur, een geheime dienst medewerker, op zijn shirt het EU embleem, door de woedende menigte van het plein verjaagd, tijdens de herdenking van de “dwaze moeders” van Odessa in 2017, die hun omgekomen familieleden herdachten, omsingeld door het Azov Regiment. Foto CLaudius Lucassen

Veel is er al over geschreven en ikzelf heb beleefd in Odessa, dat de Oekraïne, toen al, in 2016-2017, een fascistische regering heeft en nu is het nog erger geworden, met de erkenning van Stephan Bandera, een Nazi-colloborateur, die nu tot nationale held uitgeroepen is en een feestdag van zijn geboortedag gemaakt wordt in 2019!

Azov Regiment, omsingeld het “Maidan” plein in 2017. Intimidatie voor de herdenking, ook waren “scherpschutters” op de daken, Odessa was een vesting geworden, om de Russische minderheid te intimideren. Foto: Claudius Lucassen. https://nl.wikipedia.org/wiki/Azovbataljon

MAIDAN – VAKBONDHUIS

In 2016 en 2017 was ik op Het plein (Maidan), in Odessa, waar de gruwelijke gebeurtenissen van 2 mei 2014 plaatsvonden. Het plein was afgezet met een enorme politiemacht, bestaande uit reguliere politie, speciale eenheden, Azov Regiment en scherpschutters omsingelden het plein, vanaf de daken van de omringende gebouwen. https://freesuriyah.eu/?p=592

De dwaze moeders van Odessa

https://www.bol.com/nl/p/de-dwaze-moeders-van-odessa/9200000082760349/
Samenvatting
In 2013 begon volgens het westen de opstand of revolutie in Oekraïne, zo wordt het beschreven.
Op 21 november 2013 ontstonden er protesten tegen de regering Viktor Janoekovytsj naar aanleiding van diens niet ondertekening van het associatieverdrag tussen de Europese Unie en de Oekraïne. 
Dat is precies waar het om draaide het associatieverdrag. De revolutie of de opstand was geënsceneerd door de EU zelf. De EU is nu de “baas” in Oekraïne en al snel waren multinationals aanwezig, om net als in andere EU landen, fabrieken, Starbucks, McDonald etc. neer te zetten en de bevolking er niet beter op gemaakt, gezien de lage lonen en de exorbitante huren.
In Odessa, waar ik was, is aan de kust van de Zwarte Zee, binnen 2 jaar een complex uit de grond gestampt met luxe appartementen en winkels, gemaakt voor de rijken van Europa en de VS, waar de gewone bevolking alleen maar van kan dromen. Daar in tegen is er totaal niets aan de infrastructuur gedaan en rijden er nog elektrische trolleybussen en trams uit de Sovjet periode. 
Dit is de belofte van de EU voor Oekraïne, een land voor de rijken, kapitalisten en multinationals.


Op 2 mei 2014 vond er in Odessa een gruwelijke gebeurtenis plaats. Op het (Maidan) plein, in het vakbond huis zijn minstens 48 burgers levend verbrand, toen zij de fascisten (Rechtse Sector  Pravy Sektor, probeerden te stoppen, die aangestuurd werden door de huidige regering o.l.v. Porochenko, zij probeerden een revolutie (nationalistische) uit te roepen en bezette het gebouw. Zij gooiden, daarna benzine naar binnen en staken dit aan, terwijl zij wisten dat er nog mensen in het gebouw aanwezig waren, die (minstens 48) zijn levend verbrand! Tot op de dag van vandaag zijn de daders niet opgepakt en berecht. https://en.wikipedia.org/wiki/Right_Sector

Odessa is een voorbeeld van hoe het in de Oekraïne is gesteld. Volgens de EU en Nederland, een land dat bij de EU moet gaan horen en zich van Russische invloeden moet bevrijden, Rusland zou daar de oorlog begonnen zijn. Echter wordt de Oekraïne  geregeerd door een fascistische regering die bestaat uit; Svoboda https://nl.wikipedia.org/wiki/Svoboda_(partij) en Pravdy Sektor
https://en.wikipedia.org/wiki/Right_Sector . Beiden fascistische partijen, die deel uit maken van de huidige regering, hebben een fascistische – nationalistische staat uitgeroepen en willen de etnische Russische sprekende bevolking  elimineren of deporteren. Dit is wat de EU op haar geweten heeft toen zij 5 jaar geleden deze zogenaamde “revolutie”  ondersteunden, op het Maidan (plein) in Kiev,  door elementen zoals Victoria Nuland, Hans van Baalen (VVD Euro parlementariër), Guy Verhofstad (voormalig premier van België) en ondersteund door geld en organisatie van George Soros.

 DE KRIM:
De emoties waren goed te voelen op het Maidan, Foto: het verhaal van een man, die geboren (1948) was op de KRIM, Russisch staatsburger tot 1954 was . Tot Nikita Chroesjtsjov het besloot aan de Oekraïne te geven als een cadeau voor verdiende inzet in WOII, toen hij leider van de voormalige Sovjet Unie werd, omdat hij zelf een Oekraïner was.
Deze man (naam bij redactie bekend) zijn ouders zijn toen naar Odessa verhuisd, omdat het gezin daar werk kreeg. Hij beschouwde zichzelf als Rus en kon zich in zijn stoutste dromen niet voorstellen dat Odessa zich in deze toestand zou bevinden en hij niet terug kan naar de Krim, omdat hij opeens Oekraïner is geworden en geen Sovjet burger meer. Foto: Claudius Lucassen.

Een herdenkings- bijeenkomst voor de fascisten die hun broeders en zuster in de Donbass op vrijwillige basis vermoord hebben in 2017 – Odessa, hen beschuldigd aanhanger te zijn van Rusland en bovenal hen te beschuldigen om oorlog uit naam van Rusland te voeren. Terwijl, zoals Ruslan Kotsaba zegt (een journalist uit Oekraïne die ten onrechte in de gevangenis zit), zij de huidige Oekraïense regering angstaanjagend vinden, een nationalistische fascistische regering gesponsord door de EU en ook Nederland, die er NAZI- achtige praktijken op nahoudt, intimideert en EU geld er doorheen jaagt voor wapens, religie en moord.
Er waren van alle kerken afgevaardigden (behalve de Russische Orthodoxe), priesters die eensgezind de daden van deze lieden goedkeurden en hen aanmoedigden om vooral veel “Russen” aanhangers te vermoorden en te gaan vechten in de Donbass. Er is nu een splitsing tussen de Oekraïnse en Russische kerk(Orthodoxe), vanwege de fascistische instelling van de Oekraïnse kerk.
De “ceremonie” voor de vrijwilligers, die werd gehouden was bizar, de aanwezige priesters verwisselde hun gewaad, na afloop en droegen het “Swatsika” embleem op hun “gewone” kleding.
Foto’s: Claudius Lucassen.

Een Oekraïnse man, een etnische Rus, die het aandurfde om in zijn kleding uit de grote “Vaderlandse”oorlog 1939-1945 te verschijnen, met “Sovjet” emblemen, trots over de bevrijding en de “zege” over NAZI Duitsland, oude tijden die schijnen te herleven in de Oelraïne en in de rest van Europa, door toedoen van “verkeerd” beleid van de West-Europese regeringen, die men rustig multi-dictatoriale staten kan noemen. Foto”Claudius Lucassen.

STEPHAN BANDERA Het is officieel: Oekraïne is de geboortedag van Nazi-medewerker Stepan Bandera

Afbeeldingsresultaat voor stepan bandera
Foto: Twitter

1 Januari 2019: Terwijl de wereld het nieuwe jaar viert, heeft (door de Deep State-bewapend en gefinancierd) vierde Oekraïne de geboortedag van Stepan Bandera, een nationalistische leider en nazi-bondgenoot, die door velen in het land als een held wordt beschouwd. Vanaf 2019 is de dag een officiële feestdag. Duizenden mensen met Oekraïense vlaggen, fakkels en zingende pro-Bandera-leuzen marcheerden dinsdag in het centrum van Kiev. Een soortgelijk evenement – op kleinere schaal – werd gehouden in de stad Lvov in het westen van het land. Terwijl de Oekraïense nationalisten jaarlijks samenkomen voor de verjaardag van Bandera, werd het dit jaar op 1 januari als een officiële nationale feestdag uitgeroepen. De wetgeving werd in december goedgekeurd door het Oekraïense parlement.

Bron: https://freesuriyah.eu/?p=592, legitgov.org, Foto’s : Claudius Lucassen, https://www.bol.com/nl/p/de-dwaze-moeders-van-odessa/9200000082760349/

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *