De snode plannen van Brussel

articleimg-1
Foto: About Hungary
DONEER EN STEUN ONS WERK
DONATE AND SUPPORT US:
IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Gisteren heeft de Europese Commissie een reactie gegeven op de informatie van de Hongaarse regering aan haar burgers dat “iedereen het recht heeft te weten wat Brussel van plan is.” De reactie van de Commissie werd online in het Hongaars gepubliceerd als “Feiten over het migratiebeleid van de EU” met de titel : “Je hebt het recht om te weten wat feit is en wat fictie is.”

De EU kwam naar buiten met volgende reactie

De Commissie is/was van mening dat van elk EU lidstaat mag worden verwacht dat hij solidair is met de anderen.

Dan geven ze een voorbeeld: al in 2016, in de oorspronkelijke aanbeveling van de Commissie, gaven ze een mogelijkheid waarbij de lidstaten financiële bijdragen konden doen in plaats van asielzoekers te ontvangen. Maar daar wordt volgens verschillende staten zoals Hongarije en Polen aan voorbij gegaan.

“Om de Europese inspanningen op de lange termijn te coördineren,” volgens een recentelijk bericht op hun officiële website gepubliceerde tekst, “heeft de Commissie voorgesteld een permanent EU-hervestigingskader op te zetten”.

Op 15 januari 2019 heeft de Brusselse migratiecommissaris deze intentie bevestigd. “We zijn allemaal vastbesloten om een echt Europees solidariteitsmechanisme op te zetten,” zei Dimitris Avramopoulos. Inmiddels zouden we allemaal moeten weten dat “solidariteit” in de Commissie een eufemisme is voor het opleggen van hervestigingsquota.

Bijna vier jaar geleden, op het hoogtepunt van een migratiecrisis die zeker in geschiedenisboeken zal verschijnen, begon het verhaal van de quota voor migranten met een motie in het Europees Parlement. Hij riep de Europese Commissie op om “een bindend quotum vast te stellen voor de verdeling van asielzoekers over alle lidstaten”. Volgens het oorspronkelijke idee zou dit natuurlijk de soevereine rechten van de lidstaten hebben ingetrokken om te bepalen wie hun grenzen mag overschrijden.

In mei 2015, keurde de Europese Commissie de Europese migratiestrategie goed, waarin werd verwezen naar een “tijdelijk distributiesysteem” om “een eerlijke en evenwichtige deelname van alle lidstaten te waarborgen”. DUS NOG VOOR DE ZOGENAAMDE VLUCHTELINGENCRISIS IN SEPTEMBER 2015.

In mei 2016 presenteerde de Europese Commissie haar voorstel voor de hervorming van het Dublin-systeem: een automatisch distributiemechanisme zonder maximumaantal nummers, gebundeld met een hoge boete van 250.000 euro per immigrant voor elke lidstaat die zich weigert aan de regels te houden. Dat is de solidariteit waar de Brusselse eurocraten in de verklaring van gisteren naar verwezen.

Sindsdien is de automatische, onbeperkte hervestigingsquotaregeling standaard geworden in Brussel, een referentiepunt waar ze zich aan moeten houden. Na een stemming van het EP (Europees Parliament) in 2017 die het idee versterkte, kwam afgelopen najaar (2018) opnieuw een permanente hervestiging “EC-factsheet” ter discussie. Het luidde: “het Europees Parlement en de Raad moeten snel overeenstemming bereiken over het voorstel van de Commissie voor een EU-hervestigingskader”.

In Brussel, zoals we leren van een document dat afgelopen december is gepubliceerd, zal een EU-hervestigingsquotum helpen om irreguliere migratie te verminderen door te zorgen voor veilige en legale alternatieven. Het zal de huidige ad-hocregelingen vervangen en EU-wijde tweejarenplannen opstellen voor de hervestiging van echte vluchtelingen. “(Pact van Marakesch). M.a.w.: de ongelimiteerde instroom van migranten, m.n. uit Afrika in de komende jaren.

Als het nog niet duidelijk was, zou het nu al moeten zijn: Brussel is niet gericht op het stoppen van migratie. In feite willen ze het legaliseren. De burgers van Europa hebben het recht om te weten. Zij hebben geen inspraak en worden zonder democratische afstemming gedreven in een samenleving waar zij misschien niet om gevraagd hebben, waar autochtone Europeanen in de minderheid zullen zijn en ondergeschikt aan een systeem dat van geen ophouden weet.

Bron:http://abouthungary.hu/blog

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *