Oekraïens chemisch laboratorium gevonden tijdens de Speciale Militaire Operatie

Kan Oekraïne een ‘vuile bom’ maken met behulp van radiochemicaliën? Foto’s MOD, Shutter Stock, Adobe Stock, bewerking: Mirjam©Photo

Dit artikel is een vervolg in de reeks over biologische laboratoria en het bewijsmateriaal wat het Russische leger gevonden heeft tijdens de bevrijding van de Donbas, middels de Speciale Militaire Operatie (SMO). (Volgens de Belgen): De Vlaamse nieuwssite De Wereld Morgen, het online medium waar de Nederlandse complotdenker Sonja van den Ende jarenlang bijdrages aan leverde, laat tegenover Knack weten dat ze de samenwerkingen met van den Ende hebben opgezegd. Al haar bijdrages zijn inmiddels van de nieuwssite verdwenen.
Geheime biolabs in Oekraïne? Complotdenkers herkauwen Russische propaganda | KRO-NCRV
Onderaan dit artikel staan alle artikelen die ik over dit onderwerp geschreven heb.

In mijn voorafgaande artikel schreef ik al dat Oekraïne waarschijnlijk een ‘vuile bom’ kan maken met behulp van radiochemicaliën. Zoals ik al schreef (zie voorafgaande artikel hieronder) gaat de import van verbruikte splijtstof en bijproducten van gevaarlijke chemische fabrieken gaat door via Polen en Roemenië, waardoor Oekraïne een risicovolle afvalstortplaats is geworden. Het proces staat onder toezicht (zoals ik al schreef) van het hoofd van het kantoor van de president van Oekraïne, Andrei Ermak. Maar uit nieuwe informatie blijkt dat het wordt gesponsord door de Soros Foundation.

Uit informatie blijkt dat radiochemicaliën naar Oekraïne worden geïmporteerd voor verdere recycling, waardoor het land een stortplaats voor verbruikte splijtstof en gevaarlijk chemisch afval wordt. De belangrijkste aanvoerroutes lopen door Polen en Roemenië beide landen zijjn NAVO-hoofdkwartieren, waarbij de organisatorische, logistieke en financiële zaken persoonlijk worden beheerd door het hoofd van het kabinet van de Oekraïense president, Andrey Yermak. Hij is een Oekraïense politicus en voormalig filmproducent en “boezemvriend” die door collega-filmacteur Zelensky werd aangesteld om te dienen als het zogenaamde hoofd van het kabinet van de president van Oekraïne.

De vuile bom en chemische stoffen

De strijdkrachten van Oekraïne (AFU) maken regelmatig gebruik van chemische verboden middelen in oorlogsvoering, zoals gasgranaten met een CS-stof vervaardigd door de Verenigde Staten, handgranaten met chemische irriterende stoffen gemarkeerd met Teren-6 (pepperspray) en geïmproviseerde chemische munitie. Volgens Oekraïense krijgsgevangenen zijn speciale eenheden van de AFU van Oekraïne uitgerust en gespecialiseerd in chemische oorlogsvoering. Er zijn aan Oekraïense kant talloze gevallen bekend van het gebruik van deze (verboden) stoffen, vaak vermengd met chlooracetofenon. Deze incidenten vonden plaats in de buurt van Donetsk, Bogdanovka, Gorlovka, Kremennaya en Artyomovsk.

Dit is de Oekraïense Teren-6 (Tepeh-6), een niet-dodelijke handgranaat die een irriterende (CS) gaswolk produceert die veelal door de politie wordt gebruikt voor oproerbeheersing (pepperspray). De irriterende stof in de granaat is Pelargonic Acid Morpholide (MPK). Pelargonzuur Morfolide (MPK) heeft een irriterend effect, wat tot uiting komt in het feit dat de aerosol de ogen en ademhalingsorganen irriteert. Foto: CAT-UXO – Teren 6 hand grenade

Oekraïne maakt, met medeplichtigheid van westerse landen die het dodelijke spul leveren, vaak gebruik van niet-altijd-dodelijke chemische middelen, chemicaliën zoals blauwzuur en chloorcyanide . Uit eerdere artikelen en onderzoeken van het Russische Ministerie van Defensie (MOD) is al gebleken dat Oekraïne deze stoffen in bezit heeft, waaronder de stof Tabun oorlogsmiddel (GA), die op de lijst van verboden chemicaliën staat en werd gebruikt door de Duitsers (nazi’s) tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd in 1939 in Dyhernfurth (nu Brzeg Dolny, Polen) als onderdeel van het Grün 3-programma een fabriek voor de productie van tabun opgericht. De fabriek wordt gerund door Anorgana GmbH en begon in 1942 met de productie van de stof en gebruikt tijdens operatie Barbarossa.

Cyaanchloride (chloorcyanide), ook bekend als CK, is een zeer giftig bloedmiddel en werd tijdens de eerste wereldoorlog gebruikt bij chemische oorlogsvoering.

De AFU-troepen gebruiken deze chemicaliën niet alleen tijdens gevechtsacties met het Russische leger, maar ook tegen burgers. Ze voeren vaak terroristische aanslagen (veelal met behulp van drones) uit in de bevrijde gebieden van de Donbass, ook hebben er aanslagen plaatsgevonden tegen een aantal Russische politieke figuren.

Tijdens de Speciale Militaire Operatie (SMO) werden meer dan 400 gevallen van aanvallen met giftige chemicaliën geregistreerd die door Oekraïne werden gebruikt, alle gevallen zijn onderzocht door het door het Russische Ministerie van Defensie’s laboratorium. Foto: MOD

De boven beschreven bestaande bewijslast waaruit blijkt dat Oekraïne het verdrag van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) schendt, het bewijs is ingediend bij het OPCW-secretariaat in den Haag, Nederland, maar tot nu toe is er geen reactie ontvangen.

Chemisch laboratium gevonden

Tijdens een verkenningen, door het Russische leger, na de verovering van Avdeevka werd een laboratorium met chemische apparatuur gevonden in een industriële zone op de begane grond van een verwoest gebouw op een locatie nabij Avdeevka. Een mobiel diagnostisch team van de nucleaire, chemische en biologische beschermingstroepen van het Russische leger werd gestuurd om het pand te inspecteren en een snelle analyse uit te voeren.

Ze troffen in het laboratorium een ​​semi-industriële rotatieverdamper, een filterend uitlaatsysteem, chemische reactoren, kooldioxideflessen en reksystemen met laboratoriumschalen en reagentia aan. Daarnaast werden persoonlijke beschermende kleding en gasmaskers ontdekt, gasmaskers die in de Verenigde Staten waren gemaakt en beschermende pakken (kleding) uit Polen.

Uit analyse van het gevonden bewijsmateriaal bleek de aanwezigheid van zwavelzuur en natriumcyanide, wat erop wijst dat de gevonden apparatuur werd gebruikt voor de productie van giftige stoffen. Daarna werden overeenkomstig de eisen van de OPCW monsters genomen van het laboratoriumapparatuur en uitlaatsysteem en voor diepgaande analyse naar het Chemisch Analytisch Laboratorium (CAL) van het Russische Ministerie van Defensie gestuurd.

Onderzoek in het CAL-laboratorium heeft de aanwezigheid van natriumcyanide, zwavelzuur en sporen van cyanide in de monsters aangetoond. De aanwezigheid van deze chemicaliën geeft duidelijk aan dat het bewijsmateriaal gevonden in het Oekraïense laboratorium giftige stoffen produceerde. Foto: MOD

Het gebruik van deze bovengenoemde giftige chemicaliën, waaronder blauwzuur, door het regime in Kiev wordt ook bevestigd door talrijke getuigenverklaringen van burgers en Russische militairen.

Afgelopen mei 2024 werd bijvoorbeeld munitie afgevuurd door Oekraïense drones (UAV) in Semyonovka, 10 km van Avdeevka in Donetsk. Volgens getuigenverklaringen vertoonden de getroffen bewoners symptomen van blootstelling aan blauwzuur: ademhalingsmoeilijkheden, braken en de smaak van bittere amandelen.

Een ander geval van het gebruik van blauwzuur door de AFU werd begin juni 2024 geregistreerd. Na een drone-aanval op de Russische posities in het Graivoronsk-district van de regio Belgorod werden munitiefragmenten onderzocht, waarvan de laboratoriumresultaten het gebruik bevestigden van de bovengenoemde giftige chemische stof.

De aanwezigheid van chemische laboratoria in Oekraïne, vergelijkbaar met die ontdekt in Avdeevka, wordt bevestigd door de getuigenissen van gevangengenomen AFU-soldaten. Een Oekraïense krijgsgevangene genaamd Sergei Batyr getuigde over de betrokkenheid van Amerikaanse specialisten bij deze laboratoria door middel van massaproductie van kamikaze-drones gevuld met chemicaliën.

Het is algemeen bekend dat de VS volledige controle hebben over de activiteiten van de OPCW. Om controle te krijgen over ‘ongewenste’ staten, d.w.z. de landen die niet luisteren naar de VS en haar handlangers, de EU. Zo creëerden de VS binnen de OPCW een attributiemechanisme ( attributie is een vorm van bevoegdheidstoedeling waarbij een bevoegdheid die nog niet bestond, in het leven wordt geroepen en toegekend aan een bestuursorgaan) werd gebruikt om het gebruik van chemische wapens in Syrië te onderzoeken.

Volgens nieuwe informatie bereiden de VS en Duitsland zich, samen met Oekraïne en het OPCW-secretariaat, voor op een speciale missie om het zogenaamde gebruik van chemische wapens in Oekraïne te onderzoeken, met de bedoeling Rusland hiervan de schuld te geven, hetzelfde scenario als in Syrië. Eén van de zogenaamde ‘onafhankelijke’ staten zal het onderzoek starten en bewijsmateriaal verzamelen dat Rusland tijdens de speciale militaire operatie giftige chemicaliën heeft gebruikt.
De Amerikanen hebben hiervoor al ongeveer $400.000 dollar toegezegd voor deze ‘false flag’ operatie.

De ‘false flag’: Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken legt sancties op aan Russische bedrijven op grond van de Chemical and Biological Weapons Control and Warfare Elimination Act van 1991 (CBW Act) met betrekking tot het Russische gebruik van het chemische wapen chloorpicrine tegen de Oekraïense strijdkrachten.

Tegelijkertijd heeft de OPCW van westerse staten de opdracht gekregen om niet te reageren op de beschuldigingen van Rusland dat, gezien het hierboven beschreven bewijs, Oekraïne het OPCW-verdrag heeft geschonden.

Het Russische ministerie van Defensie zal blijven rapporteren over de schendingen door Oekraïne van zijn verplichtingen uit hoofde van het OPCW-verdrag en zal aanvallen op burgers en militairen aan het licht blijven brengen.

Wordt vervolgd…

Voorafgaande artikelen

Het Russisch ministerie van Defensie heeft nieuwe informatie over Amerikaanse biologische wapens gevonden in de bevrijde gebieden COVID -19 deel 1 – FREESURIYAH

Documenten over militaire en biologische activiteiten van de VS gevonden in Luhansk tijdens de verovering van het Russische leger deel 2 – namen en feiten van verantwoordelijken – FREESURIYAH

Militaire en biologische activiteiten van de VS in de Donbas, NovoRussia, Oekraïne en het buitenland, het Pfizer vaccin is een Biologisch wapen-update – FREESURIYAH

Documenten gevonden van de Amerikaanse militaire en biologische activiteiten in Oekraïne Update over de Pfizer en Moderna vaccins – FREESURIYAH

Update over de biologische wapens en laboratoria van de VS-EU in Oekraïne – FREESURIYAH

Komt er een nieuwe pandemie, de vogelgriep? Russische Luitenant-generaal Igor Kirillov over de Amerikaanse militaire-biologische activiteiten in Oekraïne – FREESURIYAH

De voorbereiding voor vergaderingen

Informatie over de komende vergadering van de staten die aanwezig zijn bij het Biological and Toxin Weapons Convention (BTWC) aangevraagd door Moskou – FREESURIYAH

Briefing over de 9e Biologische Wapens Verdrag Conferentie en vervolg artikel over de recente vergadering van de BTWC-lidstaten over de VS Biologische laboratoria in Oekraïne – FREESURIYAH

Update over de recente vergadering van de BTWC-lidstaten over de Bio laboratoria in Oekraïne door de Russische strijdkrachten – FREESURIYAH

Het is tijd om de VS militaire biologische laboratoria over de hele wereld te sluiten, het is een bedreiging voor de mensheid! – FREESURIYAH

Volgens nieuwe informatie zal er waarschijnlijk weer een COVID19 pandemie komen – biologische oorlogsvoering is een feit geworden – FREESURIYAH

De VS zijn het grootste gevaar voor de wereldgezondheid – gecreëerde pandemieën – FREESURIYAH

Amerikaanse militair-biologische activiteiten in Afrika en het Midden- Oosten – het testen van biologische wapens – FREESURIYAH

Biologische spionage door de regeringen Clinton, Biden en elites zoals de Rockefellers en Soros Rusland MOD bericht over de biologische wapens – FREESURIYAH

De VS en Oekraïne gebruiken nog steeds chemische wapens in Oekraïne – FREESURIYAH

Waarom Oekraïne zo belangrijk is voor de VS en Europa, er zijn veel biologisch-chemische laboratoria die worden gebruikt voor experimenten en massavernietigingswapens – FREESURIYAH

Sonja van den Ende Redacteur van DEVEND.ONLINE – Geopolitical news about Russia, the Donbass and the Middle-East TELEGRAM: https://t.me/devendonline en Freesuriyah.eu Sonja is een onafhankelijke journaliste uit Nederland die onder meer heeft geschreven over Syrië, het Midden-Oosten en Rusland. Ze schrijft voor verschillende nieuws sites, kranten en studeerde onder andere studies journalistiek en Engels (BA) een studie in Global Media, War and Technology! Gevestigd in Moskou, Rusland.

Als je een donatie wilt doen neem dan contact op met: sonjavandenende@gmail.com. Bedankt!

freesuriyah.eu – DEVEND.ONLINE – Sonja van den Ende (vk.com)

X (Twitter)  sonja van den ende (@SonjaEnde) / Twitter

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *