De NAVO en EU spelen gevaarlijk spel met Rusland

NATO to convene special meeting on 'intentional poisoning' of Navalny -  Republic World
De NAVO beschuldigde Rusland weer eens van een vergiftiging, dit keer Navalny, die in de Duitse kliniek de Charite ligt (een kliniek voor de elite). NORDSTREAMII is in gevaar! Maar dat is natuulijk de opzet, maar Duitsland heeft al eens van Rusland verloren, Frau Merkel zou toch beter moeten weten!

NAVO VERKLARING

De NAVO riep vrijdag de internationale gemeenschap op om te reageren op de poging tot moord op de leidende Russische oppositiefiguur Alexei Navalny en zei dat Moskou moet meewerken aan een onafhankelijk onderzoek.

NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg zei op de persconferentie dat er geen twijfel over bestaat dat Navalny, een bekende criticus van de Russische president Vladimir Poetin, vorige week in Siberië werd vergiftigd met uit het Sovjet-tijdperk, syammende chemisch zenuwgas , Novichok.

“Het gebruik van zo’n wapen is verschrikkelijk. Alle bondgenoten waren vandaag verenigd in het veroordelen van deze aanval, ”Stoltenberg.

Stoltenberg zei dat ondanks de aanval van Navalny op Russische bodem, de aanslag op zijn leven een schending is van het internationaal recht en een internationale reactie vereist.

“Dit is niet alleen een aanval op een individu, maar ook op fundamentele democratische rechten. En het is een ernstige schending van het internationaal recht die een internationale reactie vereist ”, zei hij.

Stoltenberg zei dat de NAVO-bondgenoten overleggen over hoe ze op de aanval moeten reageren. Als reactie op een soortgelijke vergiftigingsaanval in 2018 op de Russisch-dubbelagent Sergei Skripal en zijn dochter Yulia in de Engelse stad Salisbury, heeft de NAVO zeven Russische diplomaten uit hun missie bij de geallieerde organisatie verdreven.

Stoltenberg riep Rusland ook op volledig deel te nemen aan een onpartijdig, internationaal onderzoek naar de omstandigheden van de poging tot moord en de verantwoordelijken te vinden. Hij zei verder dat Rusland moet samenwerken met de Organisatie voor het verbod op chemische wapens (OPCW) om alle informatie over het Novichok-programma over te dragen.

Op zich een “nietszeggende” verklaring, maar het feit dat de elite in Europa, m.n. Duitsland en Nederland onder vuur liggen in hun eigen land en het feit dat er een zogenaamde oefening plaatsvindt aan de Russische grens, door de NAVO, n.m.: NATO-DEFENDER-Europe 2020 dan zou het met deze verwarde EU elite zomaar eens kunnen escaleren!

https://oneworld.press/?module=articles&action=view&id=1479

[dntplgn]

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *