Turkije stuurt Syrische terroristen naar Azerbeidzjan oorlog komt!

Afbeelding
Leden van de HAMZA terroristische groep op weg vanuit Turkije (uit Syrië gehaald) naar Azerbeidzjan .

Er zijn geloofwaardige berichten naar buiten gekomen dat Turkije zijn gesponsorde terroristen vanuit het noorden van Syrië naar Azerbeidzjan overbrengt naarmate de spanningen en schermutselingen met Armenië toenemen. Deze gesponsorde terroristen zijn precies dezelfde die ook destijds door Nederland werden gefinancierd en voorzien van Pick-up trucks, medicamenten en voedsel.

Journaliste Lindsey Snell, werd ontvoerd door deze Turkse en EU gesponsorde terroristen, in het noorden van Syrië en vervolgens twee maanden in een Turkse gevangenis werd gegooid. Na haar ontsnapping uit Syrië, schreef op Twitter dat strijders van de Hamza-groep waren aangekomen in de Azerbeidzjaanse hoofdstad van Baku via Turkije.

Eerder dit jaar werd de Hamza-groep ontmaskerd omdat ze naakte vrouwen in de gevangenis had vastgehouden en mishandelde. Deze terroristische groep bestaat voornamelijk uit Turkmenen zijn huurlingen geworden van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan. Nadat ze eerst door de EU/NATO gebruikt waren om de burgers in Syrië te vermoorden en te vechten tegen het leger van Syrië.

De Hamza Brigade is een pseudo Syrische rebellengroep in het noordwesten van Syrië, opgeleid en uitgerust door de Verenigde Staten en Turkije als onderdeel van het Syrian Train and Equip Program. Het werd opgericht in 2013 en werkt samen met de Turkse strijdkrachten bij de Turkse bezetting van Noord-Syrië.

Op 28 mei 2020 eisten demonstranten in Afrin de terugtrekking van de Hamza-divisie uit Afrin na verschillende gerapporteerde en vermeende misbruiken door de groep, waaronder het naakt vasthouden van vrouwelijke gevangenen. Tijdens de protesten kwamen leden van Ahrar al-Sham en Jaysh al-Islam die verbannen waren uit Oost-Ghouta in botsing met de Hamza-divisie en waren in staat om het hoofdkantoor van de groep over te nemen en verschillende leden van de Hamza-divisie te arresteren; tijdens de confrontatie werden 3 Hamza Division-leden gedood in botsingen met Jaysh al-Islam en Ahrar al-Sham.

Verbonden aan de HAMZA Brigade Turkije
 Verenigde Staten
 Al-Mu’tasim Brigade
 Liwa Ahfad Saladin
 Sultan Murad Division
Levant Front

Nederland had een programma genaamd: NON-LETHAL-ASSISTANCE (NLA) die steun gaf aan zogenaamde Syrische rebellen, maar wie zijn deze Syrische Rebellen? Vanaf 2016 was duidelijk dat HTS (Tahrir-as-Sham) de grootste, zo niet de enige militie in Idlib was, deze werkte samen met IS. Alle steden die bevrijd zijn door het Syrische leger, d.w.z., Aleppo, Ghouta en  Dara’a waren  sinds 2015 in handen van IS, en alle groepen (bijna) waren overgelopen naar IS (of ISIS).

Kevork Almassian, oprichter van Syriana Analysis en een in Syrië geboren Armeniër wiens broer werd ontvoerd door de Turkse gesteunde jihadisten, meldde ook dat bronnen van de Syrische oppositie hebben onthuld dat jihadisten een salaris van $600 per maand krijgen aangeboden om met Azerbeidzjan tegen Armenië te vechten.

Hoewel Baku zegt dat de beweringen dat Syrische jihadisten worden overgebracht naar Azerbeidzjan een ‘nep-campagne’ is, georkestreerd door Armenië, zijn de bronnen die door Snell en Almassian worden gebruikt afkomstig van het zogenaamde ‘Syrische nationale leger‘ dat wordt bewapend, getraind en ondersteund door Turkije.

Armenië en Azerbeidzjan staan op gespannen voet met elkaar over het grondgebied van Artsakh, of beter bekend als Nagorno-Karabach, sinds de ineenstorting van de Sovjet-Unie.

Erdoğan verklaarde in 2010 in een gezamenlijke toespraak met zijn Azerbeidzjaanse tegenhanger dat “de Turks-Azerbeidzjaanse samenwerking niet alleen gebaseerd is op sterke solidariteit tussen onze staten, maar ook op een gemeenschappelijke geschiedenis en eenheid van ons hart. Turken en Azerbeidzjaanse mensen spreken dezelfde taal, hebben een gemeenschappelijke geschiedenis. Onze relaties zijn gebouwd op dit solide fundament en versterken op basis van het ‘één natie, twee staten’ -principe. ”

Dit broederlijke sentiment werd voortgezet door Aliyev na Erdoğan, die zei dat “we ook hulde brengen aan de grote zoon van de Turkse wereld, de uitstekende leider Mustafa Kemal Atatürk, die altijd in de harten van het Azerbeidzjaanse volk zal leven.”

Slechts enkele weken na de botsingen van dit jaar tussen Armenië en Azerbeidzjan, voerde Turkije een 13-daagse gezamenlijke militaire oefening uit met hun Azerbeidzjaanse verwanten in een machtsvertoon tegen Armenië.

Midden tussen al deze oorlogsdreiging in, zitten de Talysh, een “vergeten” volk waar ik onlangs over schreef en een interview had met de minister in exile Boris Talishchinsky – Minister van Natuur en Ecologie. Een onderdrukt volk in Azerbeidzjan dat weleens de “dupe” zou kunnen zijn van de volgende “vieze” oorlog van het Westen. Want Turkije is tenslotte NATO-lid en bezet illegaal Syrie. Recep Tayyip Erdoğan is een moslimbroeder en bezeten van het idee van een groot Ottomaans rijk!

https://freesuriyah.eu/?p=4731

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *