President Assad: vluchtelingen kunnen terug obstakel is het Westen

Missions Spotlight – Syria's trauma – KawanaLife
Syrische vluchtelingen terug naar huis…

De Russische president Vladimir Poetin hield gisteren een videoconferentie met zijn Syrische ambtgenoot, president Bashar al-Assad, om de voortgang in Syrië te bespreken.

Zoals Poetin opmerkte, is het geweldsniveau in Syrië aanzienlijk afgenomen en is het internationale terrorisme in het land praktisch verslagen.
“Het land keert terug naar een vreedzaam leven”, zei Poetin. Hij riep op tot de terugkeer van de meer dan 6,5 miljoen Syriërs die gedwongen werden hun vaderland te verlaten terwijl Damascus zich voorbereid om later deze week een internationale vluchtelingenconferentie te organiseren.

“Helaas zijn er tot op heden meer dan 6,5 miljoen vluchtelingen buiten Syrië, waarbij de overgrote meerderheid van de vluchtelingen fysiek gezonde burgers zijn die kunnen en moeten deelnemen aan de wederopbouw van hun landzei President Assad.

https://www.youtube.com/watch?v=WQJiaa9V0H8

In de eerste plaats de vluchtelingen uit de buurlanden van Syrië: Libanon en Turkije, omdat de last aanzienlijk is en deze substantiële uitgaven moeten doen voor de tijdelijke huisvesting en verzorging van Syriërs, om nog maar te zwijgen van het feit dat jongere vluchtelingen vaak worden beïnvloed door radicale groeperingen die zich aansluiten bij militante groeperingen en kunnen een bedreiging vormen voor hun gastlanden.

Assad sprak zich ook uit voor de terugkeer van de vluchtelingen, maar wees erop dat het door de VS geleide economische embargo (CAESAR-wet) tegen Syrië, het proces van wederopbouw en de voorziening van basisinfrastructuur en de behoeften verlamd en bemoeilijkt.

De VS heeft samen met de EU sancties tegen Syrië ingezet, de zogenaamde CAESAR-wet. Volgens de VS en de EU zijn deze bedoeld om in hun ogen het vijandelijke regime te treffen. Maar zoals iedereen nu ondertussen wel weet, treft het altijd de “gewone” burgers, die door toedoen van ook de EU nu verhongeren. Omdat banken niet werken, voedseltransporten tegengewerkt worden en daar bovenop hebben de Jihadisten (gesponsord door NAVO land Turkije) nu de graanvelden en olijfbomen plantages onlangs in brand gestoken.

Julien Barnes-Dacey, directeur van het programma voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika bij de European Council on Foreign Relations, zegt:”Assad is absoluut de belangrijkste motor van de aanhoudende ineenstorting van Syrië.

Wat de VS betreft moet de hele wereld zich aan de nieuwe sancties houden. Iedereen die in Syrië zaken doet, krijgt te maken met de Amerikaanse voorwaarden, van Europese banken tot Syrische zakenmensen die hun land willen helpen opbouwen – ‘wederopbouw’ is in beginsel verboden onder de CAESAR-wet. Overtreders komen op een zwarte lijst en kunnen geen zaken meer doen met de VS ook niet met de EU.

Gelukkig is er Rusland en China die Syrië helpen met de wederopbouw en zoals onlangs in een video duidelijk werd, er worden weer veel huizen gebouwd in Aleppo, waar terugkerende vluchtelingen kunnen wonen (zonder huur te betalen). Dus de CAESER-wet en de EU sancties zullen niet veel uithalen, het polarisatie beleid van de bestaande blokken (EU, Rusland en China) zal alleen maar meer worden.

Hoop op het stoppen van de CAESAR-wet is er ook na de verkiezingen in de VS niet. Immers Joe Biden is slechts een “puppet”, die onder Obama meedeed aan de vernietiging van Syrië, Libië, Irak, Afghanistan en voorstander was van de coup van de VS en EU in Oekraïne. Door de COVID-19 hysterie in Westerse landen, zullen deze zich nog meer radicaliseren en is het al een politiek wapen, wordt het nog erger in de toekomst. Syrië wordt al doodgezwegen in de zogenaamde media, alsof het niet meer bestaat, dat is de tactiek van de ‘deep-state’ als er een oorlog verloren is!

[dntplgn]  

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *