De moord op James LeMesurier, Hoofd Witte Helmen – MI6 en de Nederlandse connectie

Mourning the loss of a true humanitarian: Ally of Syria's White H
James LeMesurier, hoofd Witte Helmen en MI6 agent, de reguliere (Westerse) MSM legt de schuld bij Rusland, maar is dit ook zo?

Wie was James LeMesurier

Volgens de algemene Wikipedia was James Gustaf Edward Le Mesurier de Britse mede-oprichter van de Witte Helmen, een zogenaamde vrijwillige burgerbeschermings organisatie in de Syrische burgeroorlog, opgericht in het zuiden van Turkije in 2014. Deze zogenaamde organisatie is zoals inmiddels al vele keren bewezen is niet vrijwillig opgericht, maar door o.a. de Britse Geheime Dienst (MI6/MI5) i.s.m. het Statecraft Instituut (bolwerk van spionage). Het instituut is inmiddels buiten werking, daar ze door het onderzoek van Prof. Tim Hayward ‘blootgesteld’ zijn.

Afbeeldingsresultaat voor city of london deep state
Hoe nep-nieuws werkt, oorlogen ontstaan, Institute of Statecraft is de sleutel (deep-state) tot propaganda. – FREESURIYAH
Doel van het Instituut: het opzetten van geheime netwerken ‘clusters’ van journalisten, academici en militaire / buitenlandse StratCom-beoefenaars in elk land, inclusief het VK: – Het programma is begonnen met het creëren van een kritische massa van individuen uit de hele samenleving (denktanks, academia, politiek, de media, regering en het leger) waarvan het werk elkaar wederzijds versterkt. Geheime manipulatie van de publieke sfeer, inclusief smeer campagnes en benoeming tot openbaar ambt, te blokkeren (politieke, journalistieke functies). Bijvoorbeeld: Het monddood maken van pro-Kremlin-stemmen, op de Servische tv wordt het als een prestatie genoemd. Openlijke aanvallen op Britse politici, academici en andere critici van het Britse overheidsbeleid, met name op de leiders van de oppositie en zijn personeel (Corbyn, moord op Jo Cox). De rol in de Baltische (m.n. Letland). M.a.w. een instituut waar nieuws en spionage vandaan kwamen, een netwerk door heel Europa. Buiten werking door zogenaamde cyberaanvallen: Welcome to the website of The Institute for Statecraft – The Institute For Statecraft

Le Mesurier was eigenlijk een Britse legerofficier in de jaren negentig en werkte voor de zogenaamde vredesmacht van de Verenigde Naties in het voormalige Joegoslavië. Daar was hij eigenlijk al als spion gerekruteerd was door de Britse en later de Amerikaanse geheime dienst.

Hij diende bij de Royal Green Jackets in Noord-Ierland en als inlichtingenofficier in Bosnië en Kosovo. In 1999 werkte hij als Task Force-officier voor terugkeer en wederopbouw bij de VN in voormalige Joegoslavië .

Le Mesurier werkte vervolgens daarna een jaar bij de VN-missie voor interim bestuur in Kosovo als beleidsadviseur in het voormalige Joegoslavië. Vervolgens werd hij van 2002 tot 2004 hoofd van de waarnemingsmissie in Jericho (Israël of liever gezegd de bezette Palestijnse gebieden) voor het Foreign and Commonwealth Office van Engeland, verantwoordelijk voor het toezicht op zes Palestijnse gevangenen. Vervolgens vervulde hij de rol van adviseur bij de ambassade van de Verenigde Staten, Bagdad, de bezetting van Irak. Een staat van dienst die direct te maken heeft met spionage en uit zijn baan met het toezicht houden op Palestijnse gevangen, blijkt dat hij niet uit ‘naastenliefde’ naar het Midden-oosten gegaan is en zeker niet voor democratie.

In 2014 werd hij door het Statecraft (MI6) institute gerekruteerd en was belast met opzetten van een “huurlingenleger’ in Syrië, die de regering van President Bashar al-Assad moest destabiliseren en vernietigen. Het doel was om een zogenaamde non-profit hulporganisatie op te zetten en lokale en internationale jihadisten te werven (huurlingen of rebellen) die onder het mom van een hulporganisatie lid van Al-Queda of andere DAESH groeperingen waren, net als destijds in Afghanistan waar de CIA de zogenaamde Mujahedin steunde resulterend in Osama bin-Laden en de War on Terror.

Hij werd dus directeur van de zogenaamde non-profit Mayday Rescue Foundation, met hoofdkantoor in Amsterdam, Nederland. Nederland een belastingparadijs voor allerlei schimmige bedrijven en multinationals, het Panama (Panama Papers) van Europa. De organisatie kreeg immens grote bedragen als donatie natuurlijk (in de boeken) van ‘donor-landen’, wat min of meer betekent de EU landen. Ook werden zogenaamde loterijen betrokken (Statecraft Institute plan) zoals de Postcode Loterij om van particulieren in Nederland geld te verzamelen. Het zogenaamde onderzoeks journalisten bureau Bellingcat is ook onderdeel van Statecraft en MI6, opgericht een paar dagen naar het neerhalen van vlucht MH17. Het spionagebureau van de EU zou je het kunnen noemen.

De oorlog verloren in Syrië – Amsterdam connectie

Volgens de Volkskrant en The Guardian is er sprake van een ene Cornelis Vrieswijk (als je hem op google opzoekt kom je op GoAir een Indiase Luchtvaartmij) en is hij directeur geweest bij Thomas Cook en andere gerelateerde luchtvaart ondernemingen.

Cor Vrieswijk
Cor Vrieswijk
Interim Executive & Consultancy Aviation
Amsterdam en omgeving, Nederland

Deze Cor(nelis) Vrieswijk zou in de tweede week van januari 2020 naar Istanbul gegaan zijn, Als veteraan in het Nederlandse bedrijfsleven had Vrieswijk dus naam gemaakt door bedrijven in financiële problemen te redden.

De 62-jarige Nederlander was gerekruteerd door de Nederlandse, maar ook de EU om de rekeningen van Mayday Rescue door te nemen.

Vrieswijk was op aandringen van donateurs ingehuurd door de chief financial officer van Mayday Rescue, Johan Eleveld. Eigenlijk was hij (Vrieswijk) natuurlijk door de Nederlandse regering aangesteld. De oorlog was immers verloren en wat moet je dan nog met een nutteloze organisatie als Mayday Rescue. Er valt niets meer te redden en te vechten, de Witte Helmen en zo ok James LeMesurier waren overbodig geworden.

Om de zaakjes goed te kunnen afwikkelen breng je geld in het spel, wat is mooier voor een regering om hem LeMesurier van bedrog te betichten en daarna een zelfmoord te ensceneren?

Vrieswijk zou – samen met Van Eck een advocaat – en voorzitter van een driekoppige raad van commissarissen, het bedrog tot op de bodem uit moeten zoeken.

De Volkskrant schrijft dan: “Le Mesurier had op het moment voor zijn overlijden geprobeerd Mayday Rescue te verplaatsen van Istanbul naar Amsterdam, vandaar de Nederlandse connectie”.

Aangezien je tegenwoordig alles kunt schrijven en voorschotelen voor het Nederlandse publiek in de betaalde regeringskranten, is dit wel een heel zwak argument. MayDay Rescue’s hoofdkantoor was sinds 2014 al in Amsterdam, dus eigenlijk een grove leugen.

Er waren beschuldigingen van extreme beloningsvoordelen, van ongeautoriseerde contante betalingen om persoonlijke redenen, van verschillen tussen de bedragen die Mayday heeft ontvangen en uitbetaald, en de inkomstenbelasting verplichtingen, ”aldus Vrieswijk.

De aantijgingen, indien bewezen, zouden rampzalig zijn voor Mayday en schadelijk voor donor regeringen, die tot eind 2019 hun steun aan de stichting – en vooral de Witte Helmen – hadden gehandhaafd, ondanks de desinformatie rond het werk van de groep.

Niet lang voordat hij stierf, had een verontruste Le Mesurier zijn vrienden verteld dat de beweringen uit het niets leken te komen. Natuurlijk kwamen ze uit het niets, het enige wat zogenaamd open bleef was een post van $50.000, dat uit de miljoenen die ontvangen waren is grote onzin natuurlijk.

LeMesurier oftewel de EU regeringen hebben miljoenen uitgeven, volgens “the Guardian” $ 40.800 om de terroristen vanuit Da’ara naar Jordanië te brengen, eind 2018, toen de oorlog al verloren was!

The Humanitarian War Of The West In Syria Conducted By The White Helmets
The Humanitarian War Of The West In Syria Conducted By The White Helmets (oneworld.press) De Witte Helmen in hun trainingskamp zij werden getraind door een ex-soldaat uit het VK (James LeMesurier was de leider. Het trainingskamp was gelegen in Jordanië, 40 kilometer van de hoofdstad Amman. Naast dit kamp was nog een kamp, het “echte” trainingskamp van het Free Syrian Army, ook getraind door Britse soldaten. Een nieuwe documentaire van ANNA News komt met schokkende onthullingen over de witte helmen. Helaas is door censuur van YouTube en natuurlijk op verzoek van EU regeringen de het kanaal van ANNA-new suit de lucht gehaald.

Naspel

Natuurlijk is het belachelijk om over $50.000 dan zelfmoord te plegen, dat weten de EU en m.n. de Nederlandse regering maar al te goed. James LeMesurier was gewoon overbodig geworden. De stichting is nutteloos, Syrië had immers met behulp van het Russische leger zo’n 80% van de Jihadisten verslagen en er was en is een reconciliation programma. Veel Witte Helmen zijn namelijk onder dwang gerekruteerd. ANNA nieuws had dat nieuws naar boven gehaald en vastgelegd. Er waren kantoren in Syrië van meestal Al-Queda en Tahrir-as-Sham in Syrië waar de Witte Helmen gerekruteerd werden, wie niet met deze ‘dodelijke-show’ mee wilde doen werd geëlimineerd. De hard-liners ofwel de kopstukken, zijn met hun familie over de grens gebracht naar Europa,Israël, VK en Canada en leven daar nu een comfortabel leven, na hun leven als Witte Helmen koppensnellers.

Ledge where James Le Mesurier fell to his death seen for the first time |  Daily Mail Online
Emma Hedvig Christina Winberg, de weduwe van LeMesurier

De Zweedse weduwe Emma Hedvig Christina Winberg, weduwe van LeMesurier, is en was ook waarschijnlijk een MI6 agent en ingehuurd door het Statecraft Institute. Of zij iets te maken heeft met de moord op haar man, is onzeker, zij was zijn 3e vrouw en sinds kort met hem getrouwd. Volgens de Turkse autoriteiten zat zij in het spionagespel. Zij woont nu in Amsterdam, wat erg verdacht is, immers Nederland speelde mee in de waarschijnlijke moord op LeMesurier en de destabilisatie en volkerenmoord in Syrië.

[dntplgn]  

Loading

2 thoughts on “De moord op James LeMesurier, Hoofd Witte Helmen – MI6 en de Nederlandse connectie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *