Reguliere media leugens over Syrië,vaccinaties, vrijlating en Israël

Kan een afbeelding zijn van tekst

Het juiste verhaal

De Syrische regering ontkende en bevestigde dat er in een aantal berichten in de Westerse media over een geheime deal werd gesproken over een uitwisselingsproces waarbij twee Syrische gevangenen, Mohammad Hussein en Tarik al-Obeidan, samen met Nihal al-Maqt werden vrijgelaten uit Israëlische bezettings gevangenissen.

Het verspreiden van dergelijke verzonnen informatie over een geheime deal in het uitwisselingsproces, gerelateerd aan het verkrijgen van coronavirusvaccins van de Israëlische bezettingsautoriteiten, is bedoeld om Syrië te demoniseren en de humanitaire kant van het proces te verstoren.

Westerse en Israëlische mediakanalen die dergelijke informatie verspreiden hebben als doel ‘het imago van de Israëlische bezetting op te poetsen en het menselijke kenmerken te geven, het bewijs daarvoor is de bezetting van Arabische landen en misdaden tegen het Palestijnse, Syrische en Libanese volk.

De feiten

Rusland heeft bemiddeld bij een ongebruikelijke gevangenenruil waarbij Syrië een Israëlische vrouw vrijliet die donderdag het land was binnengekomen via de Golan hoogte. Iemand had de Syrische autoriteiten gealarmeerd en de vrouw werd naar het politiebureau gebracht voor ondervraging. Onduidelijk blijft of ze uit nieuwsgierigheid erheen gegaan is, een verliefdheid of misschien zelfs wel als spion.

De Russische president Vladimir Poetin startte, op verzoek van de Syrische regering, onderhandelingen met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, over de gevangenname van twee Syrische staatsburgers Mohammad Hussein en Tarik al-Obeidan. Bij de onderhandelingen kwam ook het verzoek van de Syrische regering om de gevange Nihal Al-Maqt vrij te laten. De reguliere media noemt hen schaapherders maar eigenlijk vermoedden de Israëlische autoriteiten dat de twee “schaapherders” banden hebben met Hezbollah, de sjiitische militiepartij van Libanon.

Het achtergrondverhaal: een Israëlische vrouw van in de twintig kwam twee weken geleden via de Golanhoogvlakte Syrië binnen, ging een dorp binnen en begon met de lokale bevolking te praten zegt de media. Maar eigenlijk was de jonge Israëlische (waarschijnlijk van Arabische-Druzen afkomst) vrouw volgens Israëlische media de grens overgestoken omdat ze verliefd was op een Syrische burger. De Golanhoogte is door Israël geannexeerd, en er wonen voornamelijk Syrische Druzen, die ook in Israël wonen. Jaarlijks vinden er bruiloften plaats een oversteek die via de Syrische-Israëlische muur gebeurd!

De Leugens van de Westerse media

Eerst berichtte de Belgische VRT – krant:

Israël heeft vaccins voor vijand Syrië gekocht, in ruil voor een gevangene. Dat schrijven verschillende Israëlische media. Volgens de journalisten zou Israël zo’n klein miljoen euro betaald hebben aan Rusland, zodat de Russen Syrië van vaccins kunnen voorzien. Daarop zou het Syrische regime een Israëlische vrouw die in Damascus opgesloten zat, overgedragen hebben aan Israël. 

De Nederlandse Trouw doet er nog een schepje bovenop:

“Netanyahu kreeg de vrijlating van de vrouw niet alleen door de ruil met de schaapherders voor elkaar. Naast de Syrische herders heeft Israël namelijk zelfs 1,2 miljoen dollar of meer aan Rusland betaald voor de levering van een lading Spoetnik V-vaccins aan het Syrische regime, zo meldt The New York Times na gesproken te hebben met een Israëlische functionaris die betrokken was bij de onderhandelingen“. Wat overgenomen wordt zonder onderzoek door Nederlandse en Belgische media!

Het bericht wordt ontkend door de Israëlische premier Netanyahu. Hij gaf een dubbelzinnig antwoord op de vraag of de gevangene geruild werd tegen de levering van vaccins aan Syrië. Wel ontkent hij niet dat de gevangen Israëlische vrouw vrijgelaten werd met behulp van Russische bemiddeling.

De vrijlating van Nihal Al Maqt het echte verhaal

Syrian Hero Nihal Al Maqt from the Golan kidnapped by Israel
Nihal werd afgelopen juni 2020 door een zogenaamde ‘Israëlische rechtbank’ veroordeeld tot 3 jaar in een Israëlisch detentiecentrum, ze wordt sinds 2017 vervolgd voor haar campagne om haar broer Sidqi Al Maqt vrij te laten van de Israëli’s.

Het Syrische officiële persbureau (SANA) bevestigde dat er een Russische bemiddeling gaande was om het Israëlische ‘meisje’ vrij te laten in ruil voor Nihal Al Maqt en Dhiyab Qahmouz, twee Syriërs die waren ontvoerd door de illegale Israëlische bezettingstroepen in de Syrische Golan hoogte.

Nihal Al Maqt, de zus van de legendarische ‘Syrian Mandella’-activist Sidqi Al Maqt die 32 jaar in Israëlische detentiecentra doorbracht en 8 maanden geleden werd vrijgelaten nadat de Russische militaire politie in Syrië een deel van de overblijfselen van een in Libanon vermoorde Israëlische IDF-terrorist had gevondenen werd begraven in het Palestijnse vluchtelingen kamp Yarmouk in Damascus.

Syrian Hero Dhiyab Qahmouz from the Golan kidnapped by Israel
Syrische held Hero Dhiyab Qahmouz uit de Golan hoogte gevangen genomen door Israël

Dhiyab Qahmouz werd in september 2016 samen met zijn twee broers en zijn neef ontvoerd uit het Syrische dorp Al Ghajar in de bezette Syrische Golan hoogte, sindsdien wordt hij gevangen gehouden door Israël.

Israëli’s ontvoeren Syriërs, Libanezen en Palestijnen uit hun huizen om ze later te gebruiken bij hun onderhandelingsovereenkomsten om de vrijlating en terugkeer te verzekeren van de mensen die zijn gedood en gearresteerd in Syrië en Libanon. Er worden duizenden vrouwen, kinderen en mannen gevangen gehouden in Israëlische detentiecentra en Israël weigert alle internationale ‘verzoeken’ om hen vrij te laten, natuurlijk komen dergelijke verzoeken niet van NAVO-landen of Westerse landen zoals de VS.

Syrian legendary prisoner of war Sidqi al Maqat
O Freedom! Sidqi al Maqat Released from Illicit Israeli Captivity after 32 Years (syrianews.cc)

[dntplgn]  

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *