Joe Biden stort de wereld in alweer een oorlog

Biden heeft Syrië gebombardeerd onder het voorwendsel dat hij zich richtte op de Iraanse militie, Biden heeft Syrië gebombardeerd onder het voorwendsel dat hij zich richtte op de Iraanse militie, Saraya Awliya al-Dam, die de verantwoordelijkheid op zich nam voor de aanval van 15 februari op de militaire basis van de Amerikaanse bezetting in Irak, waarbij een aannemer om het leven kwam en verschillende andere personeelsleden gewond raakten., die de verantwoordelijkheid op zich nam voor de aanval van 15 februari op de militaire basis van de Amerikaanse bezetting in Irak. Iran ontkent elke betrokkenheid. Irak is voor 80% een sjiitisch land, de soennieten en Koerden zijn in de minderheid, tegen de zijn van de VS en NATO.

Voorspel

Een raketaanval op de (illegale) VS troepen in Noord-Irak heeft afgelopen week een burger, werkzaam voor de Amerikanen gedood en een Amerikaans militair gewond, zei een woordvoerder van de illegale Amerikaanse coalitie in Irak. De raketten landden op en rond een militaire luchtmachtbasis die werd geëxploiteerd door de coalitie nabij Erbil International Airport.

De aanval, was uitgevoerd door een onbekende groep die zichzelf Saraya Awliya al-Dam noemt. Snel waren tegenstanders van Iran (Soennieten en Koerden) en Iraakse functionarissen er van overtuigd dat de groep banden heeft banden met met Iran en door hen gesponsord en gestuurd.

De aanval komt slechts drie weken voor een bezoek van 5 tot 8 maart aan Irak door paus Franciscus, dat ook Erbil zal omvatten, de hoofdstad van de zogenaamde Koerdische autonome regio van Irak. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken (lijkt op Powell) zei dat de Verenigde Staten “verontwaardigd” waren over de aanval en besloten dus vannacht zelf maar tot een anvaal over te gaan, natuurlijk niet in Erbil. De aanval van de VS vond plaats nabij de Syrische grens met Irak. De gebruikelijke “zelfverdediging” strategie, de mantra van de VS, al hebben ze in principe niets te zoeken in Irak, de VS is niet aangevallen, maar natuurlijk om de illegale aanwezigheid van de “Amerikaanse troepen in Irak te beschermen”, troepen die Irak heeft gevraagd om te vertrekken.

Biden voert dezelfde strategie van bezettingspolitiek

Deze Biden en de Democraten hekelen het bombardement op Syrië toen Trump het deed, maar nu is het goed omdat zij het zijn die het hebben gedaan. Natuurlijk is Joe Biden niet de beslisser, hij is slechte een (oude – bibberende) marionet neergezet in het Capitol Hill en bewaakt door 26.000 VS soldaten, zo bang is de VS voor haar eigen bevolking!

Nog iets dat het vermelden waard is: ongeveer een uur voordat het Pentagon een officiële verklaring aflegde, werd het al gelekt naar Reuters (Reuters is de “spymaster van de Britten, Bellingcat van de EU/NAVO) en vervolgens naar de grote Amerikaanse media. Ze stopten allemaal, zonder uitzondering, het reguliere nieuws en zorgden ervoor dat ze de officiële ‘verklaringen’ als “breaking-news” weergaven, om het publiek te misleiden en indoctrineren, maar niemand denkt meer echt na in Amerika of het Westen – de totale indoctrinatie nu de C-oorlog op de eigen bevolking gaande is.

De truc is dat het Imperialistische rijk (ook genaamd “the British Empire”) zichzelf in stand houdt door mensen te overtuigen en in zijn legitimiteit te geloven. Vandaar de hele opschudding, onder Trump, over het zogenaamd “ondermijnend geloof” in de NAVO. Dit is de reden waarom propaganda, bevolkingscontrole en de productie van wapens (de wapenindustrie) de belangrijkste dingen zijn voor het rijk. Bommen zijn slechts een onderdeel van de show, het testen van wapens is een lucratieve bezigheid, in oorlogslanden. Maar ergens zal het goed fout gaan, niet vanuit de geïndoctrineerde Westerse bevolking maar in het oosten, misschien niet express, maar de woede is erg groot en een foutje is genoeg om de boel te laten escaleren.

[dntplgn]  

Loading

2 thoughts on “Joe Biden stort de wereld in alweer een oorlog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *