De Westerse media leugens over Navalny – EU Sancties – Yves Rocher zaak – Nord-Stream-II

Meddling In Sovereign Affairs. Foreign Diplomats Gather At Russian Court To  Support Western Puppet Navalny
Het bedrijf “Yves Rocher Vostok” en het bedrijf “Glavpodpiska” opgericht door de gebroeders Navalny hadden overeenkomsten gesloten voor de levering van goederen. Formeel was de belangrijkste oprichter van het bedrijf een bedrijf in Cyprus, maar instanties in Rusland hebben bewezen, voor gerecht, dat de broers de belangrijkste begunstigden waren.

Vorige maand (februari) werd de Russische blogger Alexei Navalny veroordeeld tot 2 jaar en 6 maanden gevangenisstraf wegens het overtreden van de voorwaarden van een voorwaardelijke straf in de Yves Rocher-fraudezaak uit 2014 ( hij is veroordeeld in meerdere fraudezaken). Dat was op zich al heel verrassend nieuws: keer op keer kreeg hij al een voorkeursbehandeling van het Russische gerechtelijk apparaat, dit mede door de druk uit het Westen, immers was Navalny tot oppositieleider gebombardeerd dus elk proces zou gezien worden als een proces om de politieke tegenstander van President Poetin uit te schakelen en Rusland in een slecht daglicht te zetten, maar dit gebeurt keer op keer, met leugen na leugen!

De Yves Rocher zaak

Op 14 december 2012, diende de CEO van de Russische tak van Yves Rocher, de Franse staatsburger Bruno Leproux, een claim in tegen de gebroeders Navalny en beschuldigde hem van het witwassen van geld dat ze hadden ontvangen als gevolg van fraude. Zo ontstond de beroemde “Yves Rocher” zaak, die later werd gecombineerd, voor het gerecht, met een andere soortgelijke zaak.

De firma van de gebroeders Navalny had 19 miljoen roebel overgemaakt naar de rekeningen van nog een andere onderneming, de wilgenweverij Kobyakovskaya (het familiebedrijf van Navalny). De bewijzen hiervoor waren de contracten voor de huur van de gebouwen, de wilgen weverij Glavpodpiska is gesitueerd in het dorp Kobyakovo. Er werden respectievelijk 26 miljoen en 3,8 miljoen roebel door fictieve transacties afgesloten met het familiebedrijf de Kobyakov-skaya-weverij. Als gevolg hiervan werden de broers op 29 oktober 2013 aangeklaagd en op 30 december 2014 werd broer Oleg veroordeeld tot 3,5 jaar gevangenisstraf en Alexey kreeg een voorwaardelijke straf.

Yves Rocher - Bilder und Stockfotos - iStock
De Fransman Bruno Leproux nam hij ontslag Yves Rocher- Rusland en verliet het land.

Het hoger beroep in de zaak leidde tot de beslissing dat het vonnis ongegrond werd verklaard en de Russische autoriteiten waren verplicht om een schadevergoeding van € 76.000 aan de broers te betalen.

Maar het hoger beroep in de zaak leidde niet tot de gehele opheffing van de zaak. In augustus 2017 oordeelde de rechtbank dat de aan Alexey Navalny toegewezen eerdere proeftijd en voorwaardelijk straf in de zaak, met een jaar te verlengen tot de proeftijd uiteindelijk afliep op 30 december 2020 en hij zou daarna weer voor de rechtbank moeten verschijnen.

Navalny, met behulp van het Westen, regelde snel de zogenaamde vergiftigingszaak. Navalny studeerde in 1998 af in rechten aan de Peoples ‘Friendship University of Russia. Vervolgens volgde hij een studie in effecten en beurzen handel aan de Financiële Universiteit in Moskau (FUM). Navalny ontving in 2010 een studiebeurs voor het Yale World Fellowship-programma aan de Yale Universiteit in Amerika, waarschijnlijk is hij daar gerekruteerd, door verschillende Westerse geheime diensten. Of misschien niet en wilde hij zich belangrijk maken, hij had tenslotte geld en nam zelf contact op met de CIA of Statecraft Institute, hij wilde tenslotte wraak voor de veroordelingen.

Navalny, veroordeeld en zijn broer Oleg in de gevangenis, wilde natuurlijk oppositie voeren tegen de Russische regering vanwege haat gevoelens, voor hun veroordeling in de fraude zaken. In Rusland is hij niet populair, ongeveer 2% van de Russische bevolking steunt hem op een bevolking van ongeveer 145 miljoen, dan ben je natuurlijk niet echt een oppositie figuur te noemen.

Dus zette hij met behulp van Westerse geheime diensten en mensenrechtenorganisaties (Amnesty heeft inmiddels afstand genomen van Navalny) het zogenaamde vergifting schandaal in elkaar. Het Westen wil Rusland op de knieën dwingen, Poetin is sinds 2007 (München toespraak) de toetreding van de Krim in 2014 (het Westen noemt het nog steeds een annexatie, maar een referendum is geen annexatie) en natuurlijk de hulp aan Syrië, met het verslaan van de de Westerse gesponsorde jihadisten. Het enigste waar het Westen succes had was Oekraïne, de Maidan coup d’état van de NAVO en VS. Wit-Rusland is ook een nederlaag, de lerares, die het Westen had uitgekozen als oppositie kandidate kwam niet geloofwaardig over voor de Wit-Russische bevolking en zij wilden niet hetzelfde als wat in Oekraïne is gebeurd, waar de bevolking nog steeds in bittere armoede leeft!

Door deze vooringenomen berichtgeving proberen ze opzettelijk Rusland te destabiliseren. De tactiek van de meestal door George Soros gesponsorde kleuren-revoluties. Terwijl Navalny eigenlijk niet links te noemen is maar een nationalist met rechts-extreme trekjes.

Sinds deze week heeft de EU (ook de VS) weer nieuwe sancties tegen Rusland ingezet. De zoveelste keer. Het zal op den duur alleen de EU bevolking shaden, Rusland is te groot en machtig om zich hier iets van aan te trekken en veel EU landen zoals Duitsland zouden beter moeten weten na WWII. Ook is er een redelijke kans dat NORD STREAM II (gas)niet gaat slagen, maar Rusland misschien zelf besluit de pijpleiding te verleggen. Hij loopt nu van Ust-Luga in Rusland en zou moeten eindigen in Greifswald Duitsland. In principe kan de pijpleiding verlegd worden naar Kaliningrad (Russisch grondgebied) door naar Wit-Rusland (onder de grens door) en Charkov (oost-Oekraïne) en grenst aan Slowakije. Slowakije heeft inmiddels het SpoetnikV vaccin afgenomen, dus waarom geen gas uit Rusland.

Het Westen (de EU en de VS) zijn bezig met hun Build Back Better (BBB) agenda, oftewel Agenda 2030 genoemd. Dit is om na de COVID een nieuwe “groene” maatschappij op te bouwen, waar de reële economie voor kapot moest gaan, onder de lockdowns, om zo over te stappen op “groen”, groene-energie, een basisinkomen, een totalitaire bewakingsstaat, met als voorbeeld Israël, het land van melk, honing en een bewakings armband of enkelband, wat ze een democratie noemen, maar eigenlijk een totalitaire staat is en jarenlang dit plan kon uitoefenen op de Palestijnen. Maar het plan valt al gedeeltelijk in elkaar, in Texas, waar het gevolg van de “groene” energie was de bevriezing van de windmolens en zonnepanelen, met catastrofale uitwerking op het energienet, heeft per vandaag alle COVID maatregelen opgeheven, ook Minnesota. De burgerbevolking doorziet het plan steeds beter. Een virus is tot een pandemie uitgeroepen met een laag sterftecijfer en experimentele vaccinaties.

SpoetnikV is niets anders dan een gemodificeerd anti-griep vaccin, terwijl in het Westen er een MrNA vaccin, nog steed niet goedgekeurd, het is nooit getest en wordt nu getest op mensen. In Rusland was er alleen vorig jaar 2020 – maart en april een lockdown, terwijl Europa al een jaar lang dicht zit, maar dat is voor de BBB.

Nord Stream 2 (gazprom.com)

Conclusie

Ondertussen denkt de gemiddelde westerse burger dat Alexei Navalny, eigenlijk een veroordeelde crimineel, die onder leiding van buitenlandse diplomaten en inlichtingendiensten, tot een politieke gevangene gemaakt is, een held die vecht tegen een brutaal regime. De reguliere media slagen er dus in het Westen. Maar de gemiddelde Westerse bevolking kijkt niet verder dan hun neus lang is, dit zien we terug in de onnodige COVID-19 lockdowns en de COVID-hype. Gelukkig weet 98% van de Russische burgers beter en zien Navalny niet als een oppositie figuur.

[dntplgn]  

Loading

2 thoughts on “De Westerse media leugens over Navalny – EU Sancties – Yves Rocher zaak – Nord-Stream-II

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *