Waarom Russen niet allemaal gevaccineerd willen worden, net als in het Westen!

See the source image
Niet alle Russen willen gevaccineerd worden, maar ook niet alle Europeanen willen dat, dus waarom zo’n ophef? Het gaat hierbij om de integriteit van ieder zijn of haar lichaam, dus waarom zouden Russen ook niet zo denken! Waarom doet een Nederlandse journalist Derk Sauer mee aan deze propaganda, terwijl hij in Rusland woont!

Een bijdrage van Maria Heemskerk

Laatst las ik een artikel dat eigenlijk symbool kan staan voor de cognitieve dissonantie die mensen in Nederland hebben wanneer het op Rusland aankomt. Het is me al veel vaker opgevallen, maar dit artikel en voorbeeld is te perfect om zomaar voorbij te laten gaan.

In het Parool stond namelijk een stuk waarin Derk Sauer beweerde dat het onbegrijpelijk is dat tot nu toe maar 10% van de Russen zich heeft laten vaccineren, terwijl Poetin ‘met harde hand regeert en flinke dwang niet schuwt.’ Het meest interessant aan deze zin is dat de twee zinsdelen elkaar tegenspreken. Als er echt sprake was van een ‘harde hand’ en ‘flinke dwang’, dan zouden de vaccinatiecijfers er heel anders uitzien, niet? Dan zou iedereen gewoon gedwongen worden een spuit in zijn arm te zetten. En anders een enkeltje gulag. Dat rijmt dus voor geen meter met die 10% gevaccineerde Russen. Wanneer zien Nederlandse commentatoren eens in dat er 0,0 logica in hun redeneringen zit?

Voor Poetin staat geopolitiek op één en ver daarna pas zijn eigen bevolking | Het Parool

Waarom wijzen de redacties van kranten niet op de verkeerde interpretatie van het artikel? Antwoord: het narratief dat Rusland een vreselijke dictatuur is moet koste wat het kost in stand gehouden worden. Wat er werkelijk aan de hand is: in Rusland leven mensen in vrijheid en mogen ze zelf bepalen of ze wel of niet gevaccineerd willen worden. Dat kunnen Nederlanders zich niet voorstellen, dat blijkt maar weer, maar het is echt zo. Geen prik? Prima. Wel een prik? Ook goed, het is jouw lichaam. In Rusland zul je NOOIT een politicus horen over een vaccinatiepaspoort, niet omdat er dan protesten zullen volgen maar omdat Russische politici beseffen dat het ethisch onverantwoord is om mensen op die manier te dwingen om iets in hun lichaam te spuiten.

Dat dit misschien pijnlijk is voor Nederlanders om dit te horen, begrijp ik, want Nederlanders zijn toch moreel superieur aan die Russen? Verderop in zijn artikel zegt Sauer dat 62% van de Russen niet gevaccineerd wil worden. Hij wijt dit aan wantrouwen in de richting van de overheid. Alweer fout. Wat er hier bewezen wordt is dat in Rusland mensen blijkbaar kritischer zijn. Ze denken nog zélf na. Dit komt waarschijnlijk door beter onderwijs waarin kinderen wordt geleerd om zelf meningen te vormen, en dat werpt zijn vruchten af. Misschien ook een idee voor Nederland?

Derk Sauer

Vertrok in  1989  naar Rusland waar hij samen met enkele Russische journalisten , de eerste glossy-magazine van de Sovjet-Unie startte.  In 1992 richtte hij samen met Annemarie van Gaal en de Novamedia groep de uitgeverij ‘Independent Media’ op. In dat jaar begint hij ook met de uitgave van het dagblad the Moscow Times. Het bedrijf groeit in de volgende jaren hard, met name door het uitgeven van Russische versies van Engelse internationale succes titels (wat je natuurlijk onder succes kan verstaan met een blad als Playboy) als de Playboy, de Cosmopolitan, de FHM en Men’s Health. In de jaren daarna groeide de uitgever onder Sauer uit tot een internationaal multimediabedrijf en wordt het zelfs marktleider in Rusland. In 2005 verkocht Sauer zijn bedrijf aan de Finse uitgever Sanoma voor 142 miljoen. Op dat moment gaf Independent Media drie kranten uit en meer dan dertig tijdschriften. Sauer begon in april 2005 de uitgeverij Nieuw Amsterdam. In 2014 verkocht hij zijn aandeel van 50 procent aan de Novamedia Groep. In januari 2010 kocht Sauer samen met de investeringsmaatschappij Egeria NRC Handelsblad en nrc.next van PCM Uitgevers.

“The Moscow Times” is in principe een anti-regerings en anti-Poetin krant (eigenlijk kun je stellen ook een anti-Rusland krant, Poetin is democratisch gekozen door het Russische volk) en toch is Derk Sauer niet uitgewezen uit Rusland, dit bevestigd dat Rusland wel degelijk een democratisch land is, waar alle meningen zijn vertegenwoordigd. Het verschil moet gemaakt worden tussen bijvoorbeeld Navalny, geen oppositie maar een crimineel, die Yves Rocher Rusland heeft opgelicht en de Moscow Times – Sauer, die zijn mening verkondigd. Maar Rusland is de zondebok van het Westen zoals we weten!

[dntplgn]

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *