Catastrofale situatie in Libanon veroorzaakt een nieuwe vluchtelingenstroom

Kan een afbeelding zijn van 6 mensen, staande mensen en buitenshuis
STOP WESTERSE SANCTIES

Een verslag van Marco Glowatzki – verslaggever in Libanon


Een verslag van Marco Glowatzki uit Libanon – Tripoli –

Ik (Marco) heb hier grote moeite om überhaupt online te kunnen, aangezien we nauwelijks gewone stroom hebben. Alleen af ​​en toe, maar we weten nooit wanneer. Diesel om een ​​generator aan te drijven kan alleen op de zwarte markt worden gekocht tegen onbetaalbare prijzen die de meeste van de mensen zich niet kunnen veroorloven.
Iedereen is blij als ze gasflessen krijgen om te koken en net zo blij dat de winter nog lang op zich laat wachten. Gelukkig is het nog zo’n 25°C zodat de mensen niet hoeven te stoken om warm te blijven. Niemand weet eigenlijk hoe dat dan zou moeten gebeuren.


De voedselprijzen zijn astronomisch gestegen, als er al iets te koop is. Als er brood is, vormen zich binnen enkele minuten al snel lange wachtrijen en sta je uren in de rij. Evenzo, als er benzine is, hetzelfde beeld. Velen slapen dagenlang in hun auto en wachten bij de benzinestations. Het kindersterftecijfer is vervijfvoudigd!

Kan een afbeelding zijn van buitenshuis
Wachten op benzine – foto – Marco Glowatzki


Een voorbeeld: voor de crisis veroorzaakt door de internationale sancties kostte een kilo kipfilet ongeveer 17-18.000 Libanese Pound (LBP), tegenwoordig kost het meer dan 70.000 lbp! Dat kan niemand meer betalen.
De pre-collapse conversieratio was $( USD) 1 = 1.500 lbp. Vandaag is het tarief $ 1 = 24.000 lbp !!!
De internationale sancties en vooral de VS-Amerikaanse CAESAR WET hebben geleid tot de ineenstorting van Libanon! Niet alleen van Libanon maar ook van Syrië. Deze criminele wet zorgt voor miljoenen extra doden in Libanon en Syrië, door ondervoeding, honger en ziekte zoals Typhus en Leishmania, ook Polio is terug. Waar het westen zich druk maakt om de C-19 hype en een zogenaamde klimaat vriendelijke economie uit het niets te creëren, sterven er dagelijks mensen aan honger in Libanon, door toedoen van EU sancties, schandalig gewoon…

Kan een afbeelding zijn van 9 mensen, staande mensen en buitenshuis
Wachten op gas om te koken – foto – Marco Glowatzki Caeser wet: Caesar Syria Civilian Protection Act – Wikipedia


Als de westerse gemeenschap van waardeloze staten niet eindelijk stopt met het chanteren van andere landen, zoals hier in Libanon gebeurt, zal Europa letterlijk overspoeld worden door een nooit eerder geziene vluchtelingenstroom!
De Libanese regering heeft al bekend gemaakt dat in de afgelopen drie maanden ruim 280.000 mensen het land hebben verlaten. Illegale overtochten met boten niet meegerekend. De Libanese regering heeft ook aangekondigd dat de autoriteiten elke dag meer dan 6.000 nieuwe paspoorten uitgeven en/of vernieuwen en vernieuwen.


De levensomstandigheden zijn zo verslechterd dat miljoenen hun baan hebben verloren en zelfs ziekenhuizen hebben moeten sluiten omdat er geen medicijnen of elektriciteit zijn. Duizenden supermarkten en winkels hebben moeten sluiten, schappen moeten legen en/of geen klanten meer hebben om deze hoge prijzen te betalen. De grote buitenlandse winkelketens zoals het Franse Carfour, de Amerikaanse Wal Mart of de Engelse Spinneys …. ja er is alles daar heeft het Westen wel voor gezorgd, maar nu er niets meer te halen is en Libanon leeggeroofd is vertrekken ze.. alles wat je hartje begeert kon je er kopen (voor de rijken) en dat ondanks de sancties! Westerse bedrijven worden natuurlijk niet getroffen door de sancties, maar vertrekken gewoon of verkopen alleen aan de rijken, meestal rijke Saoediërs of Emirati. Alleen de top 10.000 kon het zich veroorloven om daar te winkelen en natuurlijk goedbetaalde buitenlanders, voornamelijk werknemers van internationale NGO’s die liever rijk shoppen dan alarm slaan over de situatie, met een maandsalaris van $ 3.000 of meer. Terwijl de normale burgers van het land hier maximaal 100-150 $ verdienen, als ze nog een baan hebben.

De misdaadcijfers hebben zulke oncontroleerbare proporties aangenomen dat zelfs ik mijn buurt niet meer kan verlaten en avonds in het donker thuis moet blijven. Als je het je herinnert (in vorige artikelen) , werd ik twee keer aangevallen en kon ik (gelukkig) mezelf en mijn bezittingen met succes verdedigen, ook al liep ik een paar wonden op.
Mensen zijn gewoon wanhopig en weten niet meer waar ze van moeten leven. Duizenden zijn hun appartement/huis kwijt en wonen in hun auto, als ze die nog hebben in de steeds groter wordende sloppenwijken aan de rand van de steden.


De mensen hier zijn NIET verantwoordelijk voor deze catastrofale omstandigheden Het zijn de beperkende en buitensporige strafrechtelijke sancties van de westerse gemeenschap van waardeloze staten die het land hebben verwoest en mensen hebben gedwongen hun thuisland te verlaten! En maar klagen in het Westen over vluchtelingen, ze moeten hun regeringen aanklagen, die zijn schuldig, erg schuldig, schuldig aan miljoenen doden, door bombardementen, uithongering, dus moord…

Net als mijn vrienden en alle anderen hier, vecht ik ook elke dag om te overleven. We weten vaak niet hoe het de volgende dag zal verlopen. Mijn salaris voor mijn journalistieke online job heeft zoveel van zijn waarde verloren dat het bijna onmogelijk is om er van te leven en mijn vrienden en ik leggen kleine beetje geld wat we hebben samen, om te winkelen, koken en samen te kunnen eten. Het kan niet anders dat je dichtbij elkaar hokt, net als dieren, meestal bij kaarslicht, want vanaf 17.00 uur is het donker. Desalniettemin zal ik het land niet verlaten en zal ik blijven rapporteren over de levensomstandigheden hier, ondanks alle tegenslagen en rampen, en zal ik blijven proberen u op de hoogte te houden van alle belangrijke informatie.

Maar ik heb ook nog wat goed nieuws! Twee weken geleden moest ik bij de Generaal-Majoor van de Algemene Beveiliging en Immigratie komen , na vier jaar, verleende hij mij een permanente verblijfsvergunning. Dus nu kan ik zo lang blijven als ik wil. Ik was echt blij en opgelucht, ook al is het erg moeilijk om hier te wonen.


Over vier maanden kan het gevaarlijk worden zegt iedereen hier, dan zijn de volgende verkiezingen op 27 maart en iedereen heeft het al over een volgende oorlog. Ook mijn onderzoek en informatie wijzen in die richting. Ambassades uit verschillende landen hebben hun burgers al opgeroepen om Libanon onmiddellijk te verlaten. Het Libanese leger heeft ook aangekondigd dat het buitenlanders per helikopter naar Cyprus zal vliegen. Echter, voor een vergoeding van $ 300. De regering heeft simpelweg geen geld om het leger te financieren. De regering heeft geen toegang meer tot de $800 miljard aan geld op banken, dit is door sancties van buitenlandse banken bevroren, of eigenlijk gestolen.


Mocht het tot een oorlog komen, die we allemaal niet willen, dan blijf ik zal proberen verslag te doen


Ik wens ons allemaal hier dat het niet zal gebeuren !!!
Veel groeten van Marco in Tripoli in Libanon. ❤🇱🇧❤

Doneer voor Marco en Libanon

[dntplgn]  

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *