Westerse propaganda en agressie over het conflict in Oekraïne – Melitopol 

De bevolking van Melitopol ,een stad in de oblast Zaporizja in het zuiden van Oekraïne, wacht op het Russische leger die humanitaire hulp geeft aan de bevolking.

Afgelopen dagen was ik onderweg met Russische leger in Zuid- Oekraïne, zo kwamen we aan bij de stad Melitopol, gelegen aan de zee van Azov en een redelijk grote stad met zo’n 150.000 inwoners. De stad is onder vuur genomen op 28 februari jl., toen Rusland op 24 februari haar operatie aankondigde. Het Oekraïense leger, i.s.m. rechts radicalen gevecht bataljons die bestaan, zoals de burgemeester van de stad het noemde, in haar persconferentie criminelen die rasechte neonazi’s zijn. Het conflict wordt in het Westen als een vernietigingsoorlog afgeschilderd, wat niet waar is, ik heb de laatste dagen vele indrukken en veel dorpen en steden gezien, maar de Russen voeren GEEN vernietigingsoorlog, maar een operatie om zoals president Poetin het inderdaad zei de neonazi’s en hun ideologie uit te schakelen.

Ik heb met vele bewoners gesproken, niet allemaal etnische Russen, ook Oekraïners, Tataren , die er veel zijn in Oekraïne, communisten, democraten, van alles wat je maar kunt bedenken. Ze zeggen bijna allemaal hetzelfde, het draait allemaal om deze nazi ideologie, die van Oekraïne een fascistische staat willen maken en hiervoor support uit Westerse landen krijgen, met behulp van wapens en geld. Niemand maar dan ook niemand heeft vertrouwen in de zogenaamde EU of VS. Ze weten donders goed dat ze niet helpen, alleen grote woorden zijn er gesproken tijdens de Maidan coup, niets maar dan ook niets is voor de Oekraïners gedaan. Fabrieken zijn gesloten, wat heb je aan een Macdonald als je geen werk hebt? De infrastructuur is om te huilen, sinds de val van de Sovjet Unie, is er door de huidige corrupte Oekraïense regering NIETS gedaan. Zij, Porochenko, Zelensky en alle andere oligarchen, zijn rijk geworden, over de ruggen van de bevolking, de HELE bevolking van etnische Russen tot etnische Oekraïners. De EU heeft snel wat bedrijven neer gezet, zoals het allergrootste kippenbedrijf door Nederland, waar de Oekraïners voor een hongerloon moeten werken en de kip gaat naar o.a. Nederland en wordt waarschijnlijk verkocht als bio kip.

De infrastructuur onderweg in de dorpen

In 2014 tijdens de Maidan coup, zijn bijna alle oude sovjet fabrieken direct gesloten, omdat er geen handel, toen al, van de EU en de VS met Rusland meer bedreven mocht worden. Dus zijn ze dicht en alles rot weg, omdat, volgens de manager van de fabriek, de energie prijzen te hoog zijn, de kunstmatig opgevoerde prijzen zijn te wijten aan het verbod met handel met Rusland, zodat zij dure energie uit de EU moeten zouden kopen, gas en olie is er nog steeds genoeg uit Rusland, maar dat mag niet, net zoals het is Europa niet mag, allemaal voor de “green new deal”, terwijl de bevolking van Oekraïne letterlijk in armoede leeft, een grote schande is het. De waanzinnige denkbeelden van “groene” energie, is niet voor Oekraïne weggelegd, alleen armoede en kou, zoveel ook voor klimaat verandering, de laatste drie weken heb ik alleen sneeuw en kou beleefd, klimaat verandering is niet voor Rusland in ieder geval.

https://www.youtube.com/watch?v=-O5OxFVu82k

Verder komen er allemaal berichten dat andersdenkende als de fascistische ideologie, of je nu een etnische Rus bent of een Oekraïner, het AZOV en andere bataljons (Right SEKTOR, SVOBODA), die trouwens, zoals ik van velen gehoord heb, zelf veel schade aangericht hebben in Maripol, daar mensen gegijzeld houden in hun huizen en dat theater, met recht een theaterstuk is, het staat nota bene op de website of FB account van het AZOV, die dus NIET door FB verboden is, zoveel voor de grote woorden van het Westen over antisemitisme of fascisme, woorden zijn het , lege woorden, zonder inhoud, dat heb ik met eigen ogen en oren kunnen zien en horen hier in Oekraïne. De doden en gewonden kunnen volgens de NOS zelf niet geverifieerd worden, nee inderdaad, omdat het niet waar is, het is net als in de Syrië oorlog, veel fake foto’s en video’s, toen door de rebellen, gesteund door het Westen, Nederland 22 groepen en nu hetzelfde liedje, de rebellen (Jihadisten), zijn Fascisten geworden, hetzelfde script. Assad is de brute moordenaar, Poetin is de brute moordenaar. Zelensky, de clown, is held van het Westen, helaas was er teveel verdeeldheid in Syrië, zodat ze niet een echte held aan konden wijzen.

Een andere bewoner vertelde mij de geschiedenis van Melitopol, tijdens de 2e wereldoorlog zijn er ongeveer 10.000 Joden en meerdere duizenden partizanen, zigeuners en andere tegenstanders weggevoerd, alle Joden zijn omgekomen in concentratiekampen van de Duitsers. Stephan Bandera, de aanvoerder van fascisten van Oekraïens zelf door Nazi Duitsland in een kamp gestopt, later heeft hij amnestie gekregen van de Duitse “Bundes” regering en spioneerde naderhand voor de CIA, hij woonde comfortabel in München. Zover een stukje geschiedenis. In Melitopol staat een standbeeld voor de herdenking van de vermoordde joden en deze wordt elke maand beklad door leden van het AZOV regiment met hakenkruizen en SS tekens. Op 9 mei, de herdenking van de val van het Nazisme en de Duitsers zijn er ook in Melitopol parades. Twee parades zijn er de eerste ter nagedachtenis aan de slachtoffers en de overwinning van het Rode leger en lopend naast deze optocht een parade van het AZOV regiment met hakenkruizen en aanhangers van de 14. Waffen-Grenadier-Division der SS (galizische Nr. 1), dit was een divisie van de Waffen-SS. De eenheid werd in april 1943 gevormd uit vrijwilligers van de westelijke Oekraïne en ontbonden in mei 1945 met de onvoorwaardelijke overgave van nazi-Duitsland. De divisie heeft tijdens de hele oorlog gevochten aan het oostfront, met name in Oekraïne, Tsjecho-Slowakije en Slovenië. In Melitopol was de eerste parade verboden, hun vlaggen verbrand door AZOV en de voormalige burgemeester, die afgezet is en gevlucht.

Op het plein sprak ik verder met een vrouw, die vertelde, hoe zij als etnische Russin, getrouwd met een Oekraïner, tot 2014 nooit een probleem gehad heeft en de hele stad met elkaar samenleefde, tot de coup van het Westen en de EU/VS. De fascisten kwamen aan de macht in Melitopol. Zij mocht haar kinderen geen Russisch meer laten leren, op school was het verboden, cultuur inrichtingen werden gesloten. De overwinning van het Rode leger in WWII was overboden. Haar werk, ook in een van de fabrieken was weg en ze vervielen in armoede. Toen het Russische leger in maart door deze stadt naar het noorden trok, was er eindelijk hulp, eindelijk humanitaire hulp, zoals eten en medicamenten. De Russen hebben ook de energie voorziening herstelt en water en elektriciteit. De energie was afgesloten, niet alleen in de fabrieken blijkt dus. Ook vertrouwde deze vrouw de NATO niet, gezien wat er allemaal kapot gemaakt is in Syrië, Irak, Afghanistan en natuurlijk het bombarderen van Belgrado, Joegoslavië, de eerste oorlog van de NATO – EUROPA op Europees grondgebied.

Wordt vervolgd ….

[dntplgn]

Loading

4 thoughts on “Westerse propaganda en agressie over het conflict in Oekraïne – Melitopol 

  1. Ok, dus als ik het goed begrijp kwamen Russische troepen over de grens met Oekraïne, omdat bepaalde militie Melitopol ineens onder vuur maken, zomaar? Nee dat ik het even begrijp..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *