Oorlog en propaganda, veel Oekraïners vluchten naar Rusland

Een lange rij bij de winkels en betaalautomaten. Niet veel werkt meer in Oekraïne. Onderweg vanuit de Krim naar Henichesk, zuid Oekraïne, gelegen aan de zee van Azov.

Henichesk is een havenstad aan de Zee van Azov in de oblast Cherson in het zuiden van Oekraïne. Het dient als het administratieve centrum van Henichesk Raion. Henichesk is gastheer van de administratie van Henichesk urban hromada, een van de hromadas van Oekraïne. Bevolking: 19.253 in 2021.

Chongar Strait - Wikipedia

Toen ik afgelopen dagen naar Zuid-Oekraïne meereisde met het Russische leger, staken we de grens over, bij de Krim, waarvan de West claimt dat het bij Oekraïne hoort, maar de Krim, zoals ik het beleefd heb is meer Russisch dan Rusland zelf. Chroesjtsjov, de Sovjet leider, die uit Oekraïne kwam, heeft het destijds cadeau gedaan aan de Ukraine, maar de meerderheid op de Krim bestaat uit etnische Russen. Ook Krim Tataren, die onder Stalin verbannen waren, omdat ze met NAZI Duitland collaboreerde. Deze Krim Tataren zijn onder de regering van President Poetin weer teruggekeerd naar de Krim, al zijn ook velen blijven wonen in zuid-Oekraïne, in Henischesk bijvoorbeeld waar ik was. Er zijn zelfs moskeeën te vinden, die gefinancierd worden door Turkije. De Krim Tataren zijn voor het merendeel moslim.

De mensen op de Krim hebben zelf in een referendum gekozen in 2014, om bij Rusland te horen, maar dit wordt elke keer in het Westen afgedaan als onzin, of liever gezegd ze luisteren er niets eens naar, terwijl de NOS in 2014 het wel schreef, de Westerse regeringen blijven gewoon volhouden dat Poetin dit wilde, alsof de bevolking niets te zeggen heeft, dit is wat Westerse leiders onder democratie begrijpen, ze willen niet begrijpen, of liever gezegd ze spelen een spel om Rusland op de knieën te krijgen. Ze spelen het op de man, net als bij Syrië, waar president Assad de kindermoordenaar was, het Westen leert niet en heeft zo met haar domme gevaarlijke retoriek een 3e wereldoorlog veroorzaakt, niet Rusland, maar het Westen demoniseert al jaren, is het niet over Skripal, is het Navalny, MH17 en natuurlijk Syrië, waar de 3e wereldoorlog begonnen is. Oekraïne was de laatste druppel voor Rusland, ze waren gewaarschuwd in het Westen, maar aangezien er zo’n domme regering zit, die de ballen verstand heeft van geopolitiek en allerlei onbekwame mensen op posten zet, zoals op defensie, een lachertje en aanfluiting. Het Westen is meer bezig met LGBT en klimaat, dan serieus de dreiging te zien die ze zelf veroorzaakt hebben.

Op weg naar Henischeck, passeerden we de voorheen Oekraïense grens. Toen de operatie op 24 Februari 2022 begon, probeerde de Oekraïners weerstand te bieden, niet de bevolking, maar het zogenaamde leger, met embedded de NAZI bataljons zoals AZOV. Er waren veel uitgebrande auto’s te zien een poging van het Oekraïense leger een brug op te blazen, wat niet gelukt was.

Een lange rij met vluchtelingen, die vanuit Oekraïne, naar de Krim, Rusland vluchten.

Veel Oekraïners willen niet afwachten, hoe een totaal onbekwame Zelensky, de marionet van het Westen, voor zijn bevolking gaat zorgen. De Oekraïense regering is sinds haar onafhankelijkheid totaal niet in staat geweest om een betere economie te creëren voor haar eigen bevolking. De winkels raken leeg, Europa, met al haar grote woorden, levert alleen oude wapens, maar geen humanitaire hulp. Dat doen de Russen, in elk dorp of stad, wat bevrijd is van deze criminele bataljons.

Dus gaan veel Oekraïners weg, naar Rusland, de Krim is vlakbij en daar krijgen zij onderdak en hulp. Rusland heeft geen vluchtelingenkampen, maar geeft hen onderdak, eten en medische verzorging.

De situatie in Oost-Oekraïne is nog veel dramatischer heb ik gehoord en ik zal daar de komende dagen over berichten…wordt vervolgd…

[dntplgn]

Loading

17 thoughts on “Oorlog en propaganda, veel Oekraïners vluchten naar Rusland

 1. @F#ck off
  Ik hoop niet dat iemand een kogel door zijn kop krijgt. Ik ben voor vrede!
  Ik wens iedereen een vreedzaam leven!
  Ook alle geïndoctrineerde mensen, die denken aan het rechte eind te zijn.
  Wraak, haat en oorlog heeft nooit geholpen…

 2. Beste MRC,

  Je citaat slaat kant nog wal, “Wraak, haat en oorlog heeft nooit geholpen”, als je het vergelijkt wie je nu aan het verheerlijken bent, Putin en zijn massa moordenaartjes. Als dat je vrienden zijn dan kun je zoiets niet zeggen…

  Ik krijg sterk het vermoeden dat je betaald krijgt om deze Pro Russische propaganda te verkondingen, zeker als ik kijk naar je FB profielfoto. een Russische vlag met daarin de vredesduif. Ik vind het niet alleen lomp en dom, maar ook ontzettend beledigend naar de mensen in Ukraine.

  Verder gaat je hele relaas over de Krim, dat is enkel een schiereiland wat UKRAINE toebehoord! Dat daar Russen wonen, of andere etnische afkomsten dat zal zeker. Maar ook zij zitten daar niet te wachten op die duivelse Putin, ja door propaganda net zoals in Rusland worden de mensen op de Krim ook voor de gek gehouden.

  Nee, kies vooral voor een sadistische Putin, met zijn kinder leger, moord en martelpraktijken. Nee de RUS is hem zelf al spuug en spuug zat!

  Niet alleen de mensen uit Ukraine zijn het slachtoffer van dit gezwel genaamd Putin, maar de Rus zelf ook.

  Ik hoop dat je met je Russische bloedgeld iets leuk kunt doen….

  1. @AntiPutin: Misschien kan je larie kloppen… Misschien ook niet… als je momenteel in Oekraine leeft en bent dan weet je wat er gaande is. Als je in Europa leeft dan heb je hier al wat je neerschrijft van ‘horen zeggen’, café praat heet dat bij ons. Dag Allemaal, Story enzovoorts staat vol van die wijsheid die je uitkraamt. Er zullen wel zaken van kloppen, maar dan ook weeral een heleboel die niet kloppen. Ik zal het even illustreren voor jou, wat ik bij vriend F#ck off niet heb gedaan.

   Hier zijn twee bronnen vanuit de BBC: dus de pro Putin boomerang kan je hier dan niet gebruiken. Trek hieruit je eigen conclusies.

   https://www.youtube.com/watch?v=sEKQsnRGv7s

   https://www.youtube.com/watch?v=5SBo0akeDMY

   Als je even kijkt naar de datum van deze politiek correcte youtube videos, zijn die ook niet van gisteren.

  2. @AntiPutin: Hier, dit is het soort propaganda waar jij blijkbaar niet genoeg van krijgt en ook nog op de kop toe als waarheid wordt gepropageerd via de ‘reguliere betrouwbare media’. Het is de tegenpool voor Putin’s dictatuur. Een Nederlandse democratische dictatuur. Rutte en Kuipers zullen je bedanken… of misschien ook niet. Zelfs een gebrainwashte vrijdenker zoals jij zal wel begrijpen dat politiekers enkel met zichzelf bezig zijn. Toch de democratisch geplaatste WEF politiekers waar onze westerse democratiën mee bezaaid zijn en die verder politiek mochten doen omdat Schwab hun daartoe de toestemming gaf.

   https://www.ninefornews.nl/rutte-legt-in-davos-uit-waarom-het-belangrijk-is-journalisten-te-betalen-om-de-wef-waarheid-te-verspreiden/

 3. @F#ck off… Wat hebben we hier? een Schwab gezwel? Een Soros gezwel… of liever een Biden, Trudeau, Macron, Kuipers, of Von Der Leyen gezwel? In een Corporocratie horen schaapjes te bleiten, niet te blaffen. Ben je ontsnapt uit je omheining ? Teveel keer gevaxxt geweest? lichtblauw mondkorfje niet op? Beetje verloren gelopen uit je CNN MSN of Sky News comfortzone? Je kan beter terug waar je vandaan komt, schaap. Met jou IQ van een stopbord ben je niet bevoegd om buiten de omheining te keutelen. Inderdaad, zoals je ongeinspireerde koosnaampje zegt, Fuck Off, en liefst ‘back to the reservation’, waar wat je leest en wat het weerbericht zegt voorgekauwd is door de democratisch benoemde pijpsletjes van Satan Klaus Schwab. Verder zou je beter opletten wat je anderen wenst – Karma can be a real bitch.

 4. @Fuckoff en Antiputin: Hier nogmaals hetzelfde: Dit heeft niks met Putin te maken, de beelden zijn duidelijk en als je de gele armbandjes vergelijkt met de videos op youtube boven van 2014/2015 dan is het wel duidelijk wie ze zijn, maar allesbehalve Russisch.

  https://twitter.com/youblacksoul/status/1505309631542931459?s=21

  https://rumble.com/vy10px-massale-volksgerichten-voor-vermeende-verraders-in-oekraine.html

  En deze ‘mensen’ horen we te steunen?

 5. Het zijn altijd dezelfde die de conflicten opzoeken. Waarom? Grondstoffen, meer macht, meer geld. Het kost altijd mensenlevens en daarom zou men niet steeds andere landen/regeringen mogen uitdagen. Het is een oorlog om het bankenstysteem. De dollar en de Euro staan zwaar onder druk, omdat onze politici en ECB (de ECB is van de aangesloten landen) geld is blijven bijdrukken uit lucht. Rutte en zijn vrienden rekenen hun uitgaven door in de vorm van inflatie. Inflatie is een verkapte vorm van belasting en dat wordt door u betaald. De komst van de Euro was de grootste legale rooftocht aller tijden. Het kost u ongeveer 400 euro of meer per maand (of niet meer) om de ECB / de Euro in stan te houden. Putin heeft nu kennelijk de Roebel weer aan de goudstandaard gekoppeld. Als dat echt zo is, dan betekent dat een heleboel op mondiaal niveau. Probeer je eens te verdiepen in ons geldsysteem, dan zal veel voor u helder worden. Inflatie is veel hoger, maar door te rotzooien met definities lijkt het lager. We zijn overgeleverd aan criminelen en dat gaat nog veel erger worden zodra The Great Reset een feit is. Pas op met het geloven van de mainstream media, die zijn voortaan in handen van grote bedrijven, zoals Big Pharma. Zij schotelen u voor wat hen het beste uitkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *