Gorlovka een school verwoest door een raket, een stad verwoest door het Oekraïense leger en haar Nazi bataljons

De raket inslag, waarbij een lerares direct gedood werd. De school in Gorlovka

Afgelopen week, op mijn reis door de Donbass, in de vrije volksrepubliek Donetsk, bezocht ik met het Russische leger de stad Gorlovka en we werden rondgeleid door een school, die enkele dagen geleden een aanval van het Oekraïense leger moest verduren. De school was deels verwoest en twee leraressen werden op slag gedood.

Sinds 2014 is Gorlovka direct gelegen aan het front en vonden er hevige gevechten plaats. Volgens het Bureau van de Hoge Commissaris voor Mensenrechten van de VN vonden er sinds 2014 executies van burgers en willekeurige bombardementen van woonbuurten voor, en kunnen deze handelingen worden gekarakteriseerd als oorlogsmisdaden. Sinds 2014 zijn er 9470 doden gevallen, waarvan ongeveer 2000 burgers, 22.000 mensen zijn gewond geraakt.

Het is sinds 2014 nooit gestopt met aanvallen van het leger die samenwerken met NAZI bataljons, al is het sinds enige tijd rustig, tot de aanval op de school plaatsvond.

Als je door Gorlovka rijd zie je duidelijk dat Gorlovka het toneel van gevechten was, kapot geschoten huizen, een stadt op instorten.

De strijdkrachten van Kiev hebben een school en een woonwijk in Gorlovka beschoten, vertelde het stadsbestuur. Twee huizen werden verwoest door beschietingen en raket aanvallen. Gorlovka wordt vaak beschoten door de Oekraïense troepen die samenwerken met Nazi bataljons.

Het staakt-het-vuren in de Donbas-regio is op 15 februari 2015 formeel in werking getreden. De eis om alle vijandelijkheden te stoppen is opgenomen in deakkoorden van Minsk. Dit document is op 12 februari 2015 ondertekend door de leden van de Contactgroep. De zelfverklaarde republieken Donetsk en Loehansk hebben herhaaldelijk verklaard dat de naleving van de wapenstilstand volledig afhing van Oekraïense zijde. Tot de dag van vandaag is er geen gehoor gegeven aan het staakt het vuren en de beschietingen en raket aanvallen gaan onverminderd door.

Nadat we deze stad bezocht hadden, kwam het volgende bericht naar buiten: “

GORLOVKADPR30 maart 2022, 08:53 — REGNUM In de ochtend van woensdag 30 maart beschoten militanten (Nazi batljons) in Kiev Gorlovka in de Volksrepubliek Donetsk (DPR) met een automatische granaatwerper (AGS). Dit werd op 30 maart gemeld door het vertegenwoordigingskantoor van de DPR in het Joint Center for Control and Coordination of the Ceasefire Regime (JCCC).https://regnum.ru/news/3549198.html

[dntplgn] 

Loading