Getuigenis van het hoofd van het Volnovakha-ziekenhuis dat volgens hem door Oekraïense troepen werd vernietigd

De zon scheen in Volnovakha in de Donbass, in vergelijking met twee weken geleden toen ik daar was, kinderen gingen naar school en mensen liepen in het park, dat sinds de laatste keer dat ik het zag verbazingwekkend was schoongemaakt en zo goed als opgeruimd! Het trieste was dat het mijnen opruimingsteam op zoek was naar achtergebleven mijnen, die daar door de Oekraïense troepen waren geplaatst.

De school was sinds kort weer open en kinderen en ouders genoten voluit van de zon en de school!

Daarna gingen we terug naar het ziekenhuis, waar ik twee weken geleden was. Ik sprak daar toen met een oude dame die zei dat de Oekraïense strijdkrachten in de school waren en ze gaf hen eten en drinken. Nadat duidelijk was dat de Russen kwamen, verwoeste het Oekrainse leger bijna de hele stad, ook het ziekenhuis en haar huisje naast het ziekenhuis.

De MSM, staatsomroep NOS, berichtte een week naderhand onderstaande:

“De NOS gebruikt opnieuw ziekenhuizen in haar dagelijkse portie propaganda, zoals in de Syrische oorlog, maar ze hebben hun huiswerk niet gedaan, ik was vorige week in Volnovakha en maakte de daar foto’s, zij gebruikte een foto van de Guardian als propaganda materiaal om te beweren dat de stad door de Russen is gebombardeerd, ze hebben het artikel trouwens gekopieerd van de Guardian, dus authenthiek is het ook niet, de NOS is een website met veel nepnieuws en gekopieerde video’s en foto’s, ze “stelen” foto’s en zonder daar te zijn knutselen ze een verhaal in in elkaar. Nou pech voor hen ik was daar en ik sprak met meer dan 10 mensen en ze zeiden allemaal dat het de Oekraïners waren dus alweer nepnieuws. Zo worden mensen misleid door wat de MSM nieuws noemen. De Guardian en ook de NOS, die het klakkeloos overneemt beweren dat de stad Volnovakha zwaar werd getroffen door Russische bombardementen. Bewoners vertelden The Guardian begin maart dat ongeveer 90 procent van de huizen en gebouwen is verwoest of beschadigd. De doden zouden op straat hebben gelegen, achtergelaten door de Russen! Ik heb wederom met mensen gesproken vandaag, zelfs met de directeur van het verwoeste ziekenhuis en hij zegt ook hetzelfde:

“Het waren niet de Russen maar het Oekraïne leger, dat de stad in puin geschoten heeft, patiënten werden uit het ziekenhuis gegooid, enkele zelfs gedood en er was geen sprake van lichamen op straat door de Russen”. Volgens de directeur van het verwoeste ziekenhuis!

https://www.youtube.com/watch?v=7eodjdXmIpE&t=6s

Zie bovenstaande video, morgen gaar mijn reis verder naar Marioepol!

[dntplgn]

Loading

One thought on “Getuigenis van het hoofd van het Volnovakha-ziekenhuis dat volgens hem door Oekraïense troepen werd vernietigd

  1. Beste Sonja, kan je het artikel een beetje stroomlijnen? Sommige zinnen zijn wat onduidelijk, vooral over het stukje van de NOS. Misschien is er wat weggevallen.

    Groeten,
    Reinoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *