Eenzijdige berichtgeving Europa deelt alleen het verhaal van Zelensky – Poolse trollen – hoe zit het echt in Oost-Oekraïne?

Zelensky Tells Eu To 'prove You Are With' Ukraine; Gets Standing Ovation  After Address. Watch | Mint
De ergste propaganda komt van de EU, waar pseudo parlementsleden met vlaggen en posters Zelensky toejuichen
als een popster, hoe kan er dan nog onafhankelijke berichtgeving plaatsvinden? Zijn deze parlementsleden gekocht?
Door de VS, of zijn ze gewoon geïndoctrineerd en werken voor een bepaalde agenda?

De laatste dagen is het helemaal uit de hand gelopen met de propaganda van het Westen, zelfs ik persoonlijk heb er last van bijvoorbeeld op mijn Facebook (die ik momenteel voor een tijd gesloten heb), trollen, zoals ik die noem, plaatste walgelijke teksten over mij onder artikelen, of over Russen, ook natuurlijk walgelijke teksten over president Poetin en Facebook? Je zou denken die grijpen in, nee die doen niets, maar ja dat mag hè, Russen en journalisten dood wensen, dat is allemaal geen probleem, als je maar voor Oekraïne bent en met name voor de rechts radicalen die zich aangesloten hebben bij het Oekraïense leger, of hun vrienden of familie, die naar het schijnt veel in Polen wonen en ook Polen zelf die veelal rechts radicaal zijn, daar hoor je de EU niet over als ze applaudisseren voor hun popster Zelensky in het Parlement! Of de “Tour of Duty” van Zelensky door de hele EU, een nog nooit vertoonde online show, wat eigenlijk best wel SCHOKKEND is, wie heeft hier eigenlijk de controle?

Ik snap werkelijk niet wat er aan de hand is met West Europeanen, zijn ze zo geïndoctrineerd? Het zal, dat bleek al onder de “pandemie”, waar met name de Duitsers zelf niet meer nadachten en als het moest direct in “de sloot sprongen” als Merkel dat vroeg, dat veel bedrijven kapot gingen was geen probleem vonden ze, het belangrijkste was de gezondheid, de jeugd getraumatiseerd, geen probleem als de ouderen maar gezond blijven, je deed het toch voor je opa en oma nietwaar?

M.n. ouderen die gebleven zijn in de verwoeste steden en dorpen, hier in Marioepol wachten zij op water, volgens hen en niet volgens mij of andere propaganda, heeft het Oekraïense leger het waternet verwoest sinds het Russische leger in de stad is hebben ze weer water, de Russen leveren dagelijks gevulde watertanks. Foto: Sonja van den Ende

Natuurlijk heeft het Westen, al sinds 2014, niets laten zien over de bloedige burgeroorlog, die al sinds 2014 in oost-Oekraïne aan de gang is. In de dorpen wonen met name veel ouderen, die nog de Sovjet tijd meegemaakt hebben, Russisch spreken en een andere cultuur hebben als in West-Oekraïne. Volgens de regering van Oekraïne, eerst Porochenko en nu Zelensky moest en zou Oekraïne als een land blijven bestaan, dus oost-Oekraïne moest genationaliseerd worden, d.w.z. de Russische taal werd verboden op scholen en op gemeentelijk niveau. Rusland werd als de vijand gezien, aanhangers van de nazi ideologie werden opgenomen in het Oekraïense leger, zoals het AZOV regiment, maar ook aanhangers van de rechts radicale partijen zoals Pravdy Sektor werden geïntegreerd in het leger.

Poroschenko beloofde zijn aanhangers “slovoboda”- glorie voor het vaderland” en beloofde in 2014 d.m.v. snelle acties oost-Oekraïne onder controle te krijgen en bombardeerde het nog niet zo lang geopende vliegveld in Donetsk. Daarbij werden ook veel civiele slachtoffers gemaakt. Westerse propaganda schreven dat zogenaamde separatisten het vliegveld bestormde, waarom zouden ze dat doen? Er was daar niets aan de hand, er werd gewoon gevlogen. Daarna is het totaal uit de hand gelopen, het oosten wilde gewoon niet de levensstijl van het Westen en al helemaal niet van de EU, die samen met de VS een coup d’etat gepleegd hebben in 2014. Simpel toch? Als deze mensen in het oosten gewoon hun oude levensstijl hadden kunnen voortzetten had het niet uit de hand gelopen, als Europa geen kwalijke agenda had was er geen oorlog want dan had Rusland namelijk niet in hoeven te grijpen, en had de NAVO haar belofte nagekomen om niet naar het oosten te expanderen, hadden we geen conflict gehad. Zo simpel is het eigenlijk en dat is geen propaganda maar de feiten!

Wachtend op eten en hulp van het Russische konvooi in Marioepol – foto: Sonja van den Ende

Pools nationalisme

Polen is een land apart, het nationalisme viert hoogtij, zo erg zelfs dat je ze een rechts radicaal land, in ieder geval de regering, kan noemen. Er is zelfs een hele afdeling, een trollenfabriek, zoals het Westen dat zo graag noemt, ontstaan, een rechts-radicale trollenfabriek, die dagelijks Russen lastig valt met allerlei bedreigingen, online. Misschien zijn ze wel gefinancierd door de EU, wie zal het zeggen, Polen is tenslotte een “democratisch” EU land. Wat kan ik er nog over zeggen? Hoe kan ik de Nederlandse of EU bevolking nog wakker schudden? Het is niet jullie oorlog, het is de oorlog van de EU en de VS niet in Oekraïne maar eigenlijk een proxy oorlog van de NAVO tegen Rusland. Ze hebben Rusland zoveel geterroriseerd dit al jaren aan de gang, het was een kwestie van tijd, dat het uiteindelijk zou beginnen. Hoe zouden Nederlanders het vinden als het Russische leger aan de grens stond? Hoe vinden Russen het als de NAVO aan hun grens staat? Dit is wat je jezelf moet afvragen, anders kan ik het niet uitleggen.

Alle Russische media is gesloten in de EU en VS waarom? Wat heeft de EU te verbergen? Waarom mogen mensen niet alle media lezen? Dan beschuldigen ze Rusland een autoritaire staat te zijn, tot op de dag van vandaag kan ik alle Nederlandse media, zoals de NOS etc., lezen hier in Rusland. Facebook en Instagram moet je met een VPN openen, maar de VPN is niet verboden hier. Dus wie is hier nu verkeerd bezig? Geven jullie zelf het antwoord! Wie zijn oorlog is het? Ik denk de EU en de VS, die willen oorlog, dat gebeurt altijd als het economisch slecht gaat en dat gaat het met de EU en de VS.

Een klaagzang van EU journalisten dat ze Rusland niet in mogen, zoals bijvoorbeeld Derek Sauer van de Moscow Times, die naar zijn zeggen het land ontvlucht is, wat een onzin allemaal. Had Derek Sauer een “neutraal” standpunt ingenomen en zijn zoon Pjotr niet bij de Guardian allerlei gefabriceerde verhalen geschreven, waren hij en zijn Moscow Times niet verboden geworden in Rusland. Tenslotte is het Westen begonnen met “verboden” heeft als eerste Russia Today gesloten, ja de tegenreactie van Rusland is natuurlijk ook sluiten van media. Hieruit blijkt dat echte journalistiek niet meer bestaat, terwijl ze Rusland beschuldigen, of mij, propaganda te bedrijven, denk ik dat het Westen een groot gedeelte van de schuld bij hen zelf moet zoeken, zolang zij verhalen verzinnen, geen journalisten in het gebied hebben en alleen de rechts-radicale nationalistische oorlogspropaganda van de acteur Zelensky overnemen is het hopeloos. Zolang kranten verhalen van elkaar overnemen, zonder verificatie is het hopeloos en ik hoop dat mensen in Nederland dit begrijpen, zij zitten daar en ik en een handvol Westerse journalisten zitten hier in Rusland en gaan de Oekraïne binnen en proberen een eerlijk verslag te geven zoals in de ingesloten video, waar Graham Phillips, een Britse journalist, voor wie ik veel respect heb, hij is dagelijks aan het front te vinden, de Britse huurling Aiden Aslin interviewt. Er zijn hier talloze huurlingen, verblind door Westerse propaganda zijn ze naar Oekraïne getrokken om mee te vechten, net als in de Syrië oorlog, waar jihadisten zich aansloten bij ISIS, nu sluiten ze zich aan bij neonazi bataljons zoals Azov, hetzelfde script een ander land met een ander verhaal.

https://www.youtube.com/watch?v=rNizGwjZbo0

[dntplgn]

Volg mij op: Sonja van den Ende (vk.com)

Loading

One thought on “Eenzijdige berichtgeving Europa deelt alleen het verhaal van Zelensky – Poolse trollen – hoe zit het echt in Oost-Oekraïne?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *