Rechts radicale Pravdy Sektor ex-burgemeester uit Melitopol op tournee in Nederland

Ja Nederland doet het weer, ook de media neemt het klakkeloos over, zonder verificatie natuurlijk, maar dat is niets nieuws onder de zon. Vergeten zijn ze te vertellen dat er al sinds 2014 een burgeroorlog heerst in Oost-Oekraïne en deze ex-burgemeester mag gewoon in Nederland op tournee, dat hij waarschijnlijk oorlogsmisdaden heeft begaan, is niet zo belangrijk, zolang hij de Russen demoniseert is alles goed. Hij heeft de Russische taal verboden, Russisch sprekende bevolking gediscrimineerd, zelfs vermoord. Maar dat maakt niets uit, het Westen is zelf, geloven ze, in oorlog met Rusland. Een oorlog die ze nodig hebben om de “green new deal” uit te voeren, dan ga je dus letterlijk over lijken. Geen olie en gas meer, dat is belangrijk voor de klimaat ideologie. Dus een oorlog voor hen komt goed uit, dan gebruik je allerlei soorten propaganda, die de onwetende EU bevolking als zoete koek slikt. Rusland is bezig met een speciale operatie om nu juist deze groepen, je kunt ze vergelijken met jihadisten, op te ruimen. Dat er veel vluchtelingen zijn ligt niet alleen aan de Russen, maar aan de burgeroorlog die al acht jaar geleden begonnen is, net als in Syrië destijds, zijn sommige autochtone bevolking geradicaliseerd, dit keer als rechts radicale nationalisten en zich aangesloten bij o.a. Pravdy Sektor, net als de ex-burgemeester van Melitopol!

Pravdy Sektor – Rechtse Sector

Rechtse Sector is een Oekraïense nationalistische partij die in november 2013 werd opgericht als een paramilitaire confederatie van diverse Oekraïense nationalistische bewegingen en partijen tijdens de zogenaamde Euromaidan-protesten of anders gezegd de coup van 2014 van het Westen en de EU.

De oprichtende groeperingen waren Tryzub (“Drietand”), Oekraïens-Nationale Assemblee/Nationale Volkszelfverdediging (OeNA–OeNSO), Bily Molot (de Witte Hamer) en de Karpatische Sitsj. Bily Molot werd in maart 2014 uit de partij gezet. Deze burgemeester is dus lid van Pravdy Sektor.

In Ukraine, hundreds march with torches in annual tribute to Nazi  collaborator | Jewish News
Aanhangers o.a. leden van Pravdy Sektor in een fakkel mars in Kiev, die jaarlijks gehouden wordt ter nagedachtenis van Stephan Bandera.
In 1934 werd Bandera ter dood veroordeeld wegens het beramen van een moordaanslag op de Poolse politicus Bronisław Pieracki. Het vonnis werd echter herzien en omgezet in levenslange gevangenisstraf. Na de inval van Polen door Nazi-Duitsland in 1939, werd Bandera bevrijd uit de gevangenis van Lviv. In 1940 werd Bandera leider van een afsplitsing van de OOeN (“OOeN-B”), dat zich had losgemaakt van het pro-Duitse OOeN van Andri Melnyk. Bandera’s beweging wordt verantwoordelijk gehouden voor de massamoord op etnische Polen in Wolynië. Door zijn aanhangers wordt Bandera gezien als een held, door anderen (met name tegenstanders van het Oekraïens (rechts radicale) nationalisme) als een nazi-collaborateur, wat hij ook was. Veel Oekraïners waren medeplichtig in het uitmoorden van Joden in Babi Yar. (100.000 of meer vermoord)

Hieronder een video, hoe de Pravdy Sektor en haar aanverwante bataljon het Azov regiment Melitopol bezette op 20 Augustus 2014.

Melitopol 20 augustus 2014. De militie (Azov) van de Rechts sector van Zaporozhye veroveren Melitopol

Sinds 2014 heerst er een burgeroorlog in Oost-Oekraïne. Voor het Westen was het van groot belang om de neonazi’s te steunen en de Oekrainse regering, die jarenlang de Russisch sprekende minderheid onderdrukte in Oost-Oekraïne. Maar koste wat het kost moest en zou Oekraïne bij Europa horen, om de “boze” Poetin en de Russen op de knieën te dwingen en het liefst net als in Oekraïne een coup d’etat.

Alles schijven ze op wat deze man zegt, zonder te verifiëren, in een oorlog zijn twee kanten en dit is pure propaganda wat deze man vertelt. Naast burgemeesters sprak de delegatie in Nederland ook met minister Wopke Hoekstra (Buitenlandse Zaken) en leden van de Tweede Kamer:

Fedorov is blij dat Oekraïne nu een gewillig oor vindt in de rest van Europa. “De Russische staat wist vele jaren lang zijn verhaal goed te verkopen door een geweldig propaganda-apparaat. Maar op 24 februari zijn de maskers gevallen”, zegt Fedorov, doelend op de inval van zijn land door de Russen. “Dit is het moment om ons verhaal te vertellen.”

Hij vergeet te vertellen dat hij lid is van Pravdy Sektor en het Azov regiment de stadt op 20 Augustus 2014 VEROVERDE. In melitopol woonde een grote Russische minderheid, die direct na de verovering gediscrimineerd, en zelfs vermoord werden. De Russische taal mocht niet meer gesproken worden, de Russische cultuur verboden en de Russen werden als een minderwaardig volk gezien, zo vertelde mij ook inwoners in de stad, die gebleven waren, toen ik de stad bezocht.

Melitiopol ingang van de stad. Foto: Sonja van den Ende

De gruweldaden van het Russische leger zijn propaganda en eigenlijk zijn het criminele uitspraken van de kant van het Westen, er is namelijk niets bewezen, maar hé dat maakt niet uit. Deden ze in de Syrische oorlog ook, gewoon 22 terroristische groepen bewapenen en jihadisten rebellen noemen. Geradicaliseerde zogenaamde dokters zoals Shahul Islam op het acht uur journaal laten spreken dat Assad een chemische aanval uitgevoerd heeft in Khan Shaykun, wat nep bleek. Hij was degene die (netjes verwijderd bij Wikpedia) Orlemans vermoord heeft in Libië, maar hé niet zo belangrijk toch”? Dat Jeroen Orlemans door het Syrische leger bevrijd is in 2012 was ook niet belangrijk. Daarna na Libië vertrok en door Shahul Islam en zijn broer vermoord is hoeft niemand te weten in Nederland.

Niets nieuws onder zon. De media is een eenzijdig propaganda kanaal. Die hebben zichzelf in de voet geschoten, als ze onafhankelijk waren hadden ze misschien ook wel vanuit Rusland kunnen berichten. Maar ja waarschijnlijk krijgen ze goed betaald d.m.v. subsidies en hoge salarissen, dus schrijf je gewoon, twee kanten belichten gaat dus absoluut niet. Je bent voor Oekraïne, punt uit!

Kunnen ze mij natuurlijk ook van beschuldigen , omdat in Rusland ben. Maar de EU heeft het zover op de spits gedreven, dat je een kant moet kiezen, als journalist of reporter. Dus de Journalisten in Nederland, schrijven, vanuit hun luie stoel, gewoon alles op wat andere kranten schrijven, of de politiek en zogenaamde specialisten (ook vanuit hun luie stoel) het zal wel waar zijn toch? Niemand waagt het om de andere kant te belichten. In een conflict zijn twee kanten. Maar dat is allemaal niet zo belangrijk, gewoon propaganda blijven bedrijven dat er wat Russische sprekende bevolking is vermoord speelt geen rol, net als de burgers in Syrië, gewoon negeren heet het! Een geopolitiek spel om het zinkende Europa draaiende te houden.

Burgemeester Melitopol: eerst ontvoerd en nu op diplomatieke missie | NU – Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

[dntplgn]

Volg mij op: Sonja van den Ende (vk.com)

Loading