Staal fabriek Illich – Marioepol tweede grootste fabriek ingenomen door de 36e Russische Brigade

Illich Iron & Steel Works – letterlijk “Marioepol Metallurgical Plant, is de tweede grootste metallurgische onderneming , na Azov staal, in Oekraïne.

De fabriek produceerde een breed assortiment warmgewalst en koudgewalst staal, onder meer voor de scheepsbouw, oliepijpleiding, boorgaspijpleiding en waterleidingen. Het bedrijf is de enige onderneming in Oekraïne die gegalvaniseerd staal en tanks voor vloeibare gassen produceerde.

De producten van het bedrijf waren gecertificeerd door internationale classificatiebureaus: zoals Lloyd’s Register (Groot-Brittannië, Duitsland), U.S. Bureau of Naval Personnel en door het Marine Register of Navigation (Rusland), ook door het Duitse certificeringscentrum TTSU, enz. Het bedrijf exporteerde de producten naar meer dan 50 landen in wereld.

In April veroverde het Russische leger de tweede grootste staalfabriek , in Marioepol. Wat zij aantroffen was een grote ravage en in de opslag, stonden (zoals op de foto galerij hieronder te zien is) zelf gemaakte rijdende auto’s met machinegeweren erop. Deze vorm van oorlogsvoering werd populair in de Syrië en Irak oorlog, geïntroduceerde door Jihadisten, die gesponsord zijn door het Westen.

Het Oekrainse leger had zich in de fabriek ingekwartierd en de werknemers naar huis gestuurd of gegijzeld en als menselijk schild gebruikt, zoals overal in de Oekraïne gebeurd, waaronder, m.n. in Marioepol, waar veel aanhangers van het AZOV regiment te vinden zijn, denk maar aan de AZOV staalfabriek. In de kelders van de Illich fabriek waren symbolen van deze Nazi ideologie te vinden, symbolen die in het westen verboden zijn, maar nu genegeerd worden door Westerse regeringen en zelfs alle Europese Unie (EU) regeringsleiders, als afscheid, nadat zij met het Oekrainse parlement gesproken hebben, “SLAVA OEKRAINE” roepen wat letterlijk betekend: HEIL (HEIL betekend glorie) OEKRAINE” waar hebben we deze leuze toch eerder gehoord?

” Heroiam slava!; vertaling: Glorie aan Oekraïne! Glorie aan de helden! ) is een Oekraïens nationaal saluut. De slogan dook aan het begin van de 20e eeuw op in verschillende variaties en werd populair onder etnische Oekraïners tijdens de Oekraïense Onafhankelijkheidsoorlog van 1917 tot 1921″. Populair geworden anno 2022 door de Oekrainse neonazi’s!

Volg mij op: Sonja van den Ende (vk.com)

[dntplgn]

Volg deze site voor meer updates over Oekraïne, volg mij ook op:

(181) sonja vandenende – YouTube

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *