Kherson een stad die opstond tegen het Zelensky regime – het centrum van water, graan en tarwe productie de kraamkamer van Europa

Afgelopen dagen heb ik de stad Kherson bezocht, een stad die door Oekraïne wordt opgeëist, volgens een verklaring afgelegd door Zelensky op 8 mei 2022 j.l.:

“Oekraïne wil Kherson, een stad in het zuiden van het land, heroveren op Russische troepen. “Er zal geen Volksrepubliek Kherson”, zei presidentieel adviseur Mychajlo Podoljak (die uit Oekraïne vluchtte en waarschijnlijk ergens in de EU of het Westen verblijft). Volgens hem zal het gebied volledig worden bevrijd en zullen veel Russische soldaten worden gedood.”

De uitspraak alleen al geeft je denken, “zoveel mogelijk doden wordt er geroepen”, en dit propagandeert de EU, die de zogenaamde mensenrechten hoog in het vaandel hebben geschreven en m.n. de “Groene” partijen die heersen in Duitsland, Oostenrijk en ten dele Nederland. De “Groenen” een baken voor pacifisme, blijkt een leugen al die jaren.

Kherson is een stad in het zuiden van Oekraïne. Het is het administratieve centrum van Kherson Oblast en een economisch centrum. Kherson is een belangrijke haven aan de Zwarte Zee en aan de rivier de Dnjepr, en de thuisbasis van een grote scheepsbouwindustrie. Bovendien is het het centrum van GRAAN en TARWE productie. Het werd eind maart door de Russische troepen beschermd. Echt bevrijden hoefde ze het niet, het merendeel van de bevolking is Russisch en volgens velen altijd al een Russische georiënteerde stad geweest. Het had bescherming nodig tegen het Oekraïnse regime, die in haar legeronderdelen rechts radicale neonazi’s heeft.

Hongersnood – Kherson tarwe en graan kraamkamer van Europa

Om de Westerse propaganda en totale idiote claims nogmaals te benadrukken, op 12 mei 2022 j.l., berichtte CNN het volgende:

“Een Russisch koopvaardijschip geladen met graan dat in Oekraïne is gestolen, is weggestuurd uit ten minste één mediterrane haven en bevindt zich nu in de Syrische haven van Latakia, volgens scheepvaartbronnen en Oekraïense functionarissen”.

Het woord “gestolen” is uit zijn verband gerukt, het graan is waarschijnlijk uit Kherson, dat gebroken heeft met het Oekraïense Zelensky regime en voor Rusland op legale wijze graan naar Syrië te vervoeren is ook heel normaal, als je economische banden onderhoudt met een land. Het maakt niets uit of het Westen sancties ingesteld heeft of niet. Rusland, Syrië en ook alle andere 39 landen die sancties opgelegd gekregen hebben van het Westen, wat nog steeds in het sprookje van een unipolaire wereld leeft, hebben het recht volgens het recht op “vrije handel“. Graan en tarwe zijn door de “domme” sancties, inzet geworden van een geopolitieke handelsoorlog en nu een “hete”oorlog, die inderdaad zou kunnen leiden tot hongersnoden en in ieder geval tekorten!

Water voor de Krim en Kherson Oblast (regio)

Noord-Krimkanaal is een kanaal voor irrigatie en bewatering van het oblast (regio) Kherson in het zuiden van Oekraïne en het Krim-schiereiland.

Oekraïne sloot het kanaal in 2014 af kort nadat de overweldigende meerderheid van de bewoners JA stemden voor integratie met Rusland, wat het het Westen gewoon de Russische annexatie van de Krim blijft noemen, een democratisch afgestemd referendum geldt niet voor het Westen, maar dat wisten het merendeel van de bevolking al in 2016. Toen Nederland massaal NEE stemde tegen een associatieverdrag met Oekraïne, de regering o.l.v. Mark Rutte lapte dit aan zijn laars en ging gewoon door met het verdrag, schaamteloos tegenover de Nederlandse bevolking. Volgens westerse media werd alleen de stroom hersteld in maart 2022, maar dit is niet het geval werd mij verteld, het water is ook hersteld en vloeit weer naar de Krim.

Waterbedrijf Kherson

Om dit inderdaad te kunnen bevestigen heb ik te horen gekregen van het Algemene Water Bedrijf (NUTSbedrijf) in Kherson, dat het water met de Krim herstelt is en in Kherson zelf nooit is gestopt. Het bezoek aan de waterkrachtcentrale net buiten Kherson bevestigde dit. De krachtcentrale staat momenteel nog onder Russische beveiliging, omdat de frontlinie zo’n 25 kilometer verder is. Maar de bedoeling is en was ook onderdeel van “speciale operatie” het leven voor de  Oekraïense bevolking zo normaal mogelijk laten te verlopen, nadat het  Oekraïense regime o.l.v. eerst Porochenko en de huidige president Zelensky, al acht oorlog voeren tegen oost-Oekraïne.

In het laboratorium in Kherson stadt, wordt het water uit waterkrachtcentrale onderzocht en geanalyseerd voordat het uit de kranen van de bevolking stroomt. Het waterbedrijf bestaat trouwens al sinds 1886.

Zolang de Westerse pers propaganda en leugens blijft schrijven over de echte oorlog die al sinds 2014 heerst in oost-Oekraïne, die zij het liefst negeren en zolang zij de “speciale operatie” oorlog noemen, blijven deze bewijzen die op echte feiten zijn gebaseerd noodzakelijk. Al zal het Westen deze weer propaganda noemen, propaganda die zij op “kwalijke “wijze zelf bedrijven en een web van leugens gesponnen hebben!

Volg mij op: Sonja van den Ende (vk.com)

[dntplgn]

Loading

2 thoughts on “Kherson een stad die opstond tegen het Zelensky regime – het centrum van water, graan en tarwe productie de kraamkamer van Europa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *