Russische militairen leveren humanitaire hulp aan de bemanning van een Turks schip in Cherson

Militairen van de strijdkrachten van de Russische Federatie hebben humanitaire hulp verleend aan de bemanning van het Turkse schip Ferhanaz, dat zich in de haven van Cherson bevindt.

Het schip voer de Oekraïense haven binnen vóór de start van een speciale militaire operatie en bleef daar, het mocht niet uitvaren vanwege de mijnen, die het leger van Oekraïne daar gelegd heeft.

De havenmedewerkers vertrokken uit het gebied van Cherson, dat toen werd gecontroleerd door Oekraïne, maar de aangemeerde schepen bleven samen met hun bemanningen achter in de haven van Cherson. Een aantal schepen liggen nu nog in de vaargeul van de Dnjepr omdat de haven vol is. Een deel van de bemanningen van diverse schepen zijn door Russische militairen geëvacueerd naar de Krim, van waaruit ze naar hun land terug kunnen gaan. Maar een aantal bemanningsleden bleef op hun schepen in de hoop met hun schip terug te kunnen keren naar hun land van oorsprong.

“Dit is niet de eerste keer dat we humanitaire hulp bieden. We staan klaar om iedereen humanitaire hulp te bieden. Iedereen die hulp nodig heeft, krijgt OOK hulp”. We zijn aardige mensen, we helpen iedereen, we zijn Russen!” – zei een Russische militair genaamd Alexei. Dit vertelde de kapitein van het Turkse schip Ferhanaz!

Acht Turkse bemanningsleden bleven op het schip, de rest van de bemanning werd via veilige routes naar hun thuisland Turkije geëvacueerd. Militairen brachten meer dan tien ton humanitaire hulp met zich mee. Flessen water, meel en granen, ingeblikte vis en vlees, en nog veel meer, gegeven aan de kapitein van het schip.

“De doorgang was gesloten door de Oekraïense regering. En zoals bekend, drijven er veel (Oekrainse) mijnen in de kanalen. Daarom worden deze kanalen geblokkeerd door de mijnen en daarom kunnen we deze haven nog niet verlaten met ons schip en we zijn hier al 3 maanden, zei de kapitein”.

Verder zei hij: “Mijnen zijn te vinden in het gebied van Nikolaev tot aan Odessa. Dit het gebied dat nog wordt gecontroleerd door Oekraïne. Rusland heeft ons toestemming gegeven om de haven te verlaten, maar aangezien er zoveel mijnen zijn, weten we niet wat een veilige route is. Het zou goed zijn als we een soort van escorte zouden kunnen krijgen. Zodat de Oekraïense kant ons ook kan laten zien waar we veilig kunnen passeren. Maar tot nu toe is daar geen sprake van en daarom verlaten de schepen de haven niet vanwege deze mijnen”, vertelde de kapitein van het schip aan verslaggevers”.

We zijn nu ongeveer 3 maanden in de haven zei hij tegen de verslaggevers. Er zijn geen banken of andere plaatsen waar we geld met een bank kaart kunt opnemen, vanwege de sancties en het niet werken van banken in de Oekraïne.

“In deze situatie hebben we het Russische leger gevraagd om ons humanitaire hulp te bieden. En dit is niet de eerste keer dat we hulp krijgen van Rusland. Het Russische leger heeft ons herhaaldelijk geholpen”.

We vroegen om voedsel en medische hulp. Wat we ook direct kregen Alle schepen krijgen hulp! Van tijd tot tijd komt er een Russische vertegenwoordiger van het leger naar de schepen en vraagt ​​aan de kapiteins wat ze nodig hebben Medicijnen, eten of iets anders?

De kapitein zegt dat hij zijn land, familie en ook zijn bemanning duidelijk wil maken dat we hier veilig zijn, we hebben geen problemen, we hebben voedsel, water en medische zorg dankzij de hulp van het Russisch militaire personeel. We zijn allemaal in orde. Geen probleem. We wachten op het vrijgeven van de corridor en daarna varen we met ons schip terug naar ons land. We zijn in orde, we zijn veilig. Bedankt!” – voegde de kapitein van het schip eraan toe en bedankte het leger voor de verleende hulp.
Het Ministerie van Defensie van de Russische Federatie opent dagelijks humanitaire maritieme corridors in diverse veilig gestelde haven.

Volg mij op: Sonja van den Ende (vk.com)

[dntplgn]

Loading

One thought on “Russische militairen leveren humanitaire hulp aan de bemanning van een Turks schip in Cherson

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *