Donetsk basisschool met raketten van het AZOV bataljon verwoest, doden en gewonden

Op dezelfde dag dat er een raketaanval was op de markt en een ziekenhuis in de hoofdstad Donetsk, van de DPR, bezocht ik een basisschool, die de week ervoor was aangevallen door het Oekraïense leger, of liever gezegd door het Azov bataljon. Het Azov bataljon is, voor wie de geschiedenis ervan niet kent, een onderdeel van het Oekraïense leger en gesponsord met wapens vanuit het Westen.

Het Azov bataljon is een in mei 2014 opgerichte Oekraïense extreemrechts georiënteerde militie ontstaan uit Patriotten van de Oekraïne en de Sociaal-Nationale Vergadering, beide geleid door Andriy Biletsky, die deel uitmaakt van de Oekraïense Nationale Garde en valt onder het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Het bataljon is gevestigd in Marioepol aan de kust van de Zee van Azov. Het bataljon is onder meer bekend vanwege de neonazi sympathieën. Het werd aanvankelijk gefinancierd door de oligarch Ihor Kolomoisky die nauwe banden onderhoudt met Zelensky. Sinds september 2014 is het Azov bataljon opgegaan in de Nationale Garde van de Oekraïense infanterie. Dus het reguliere leger van Oekraïne

Het moet nu voor eens en altijd duidelijk zijn, dat NIET de Russen scholen, ziekenhuizen en publieke plaatsen zoals een markt of nog erger een basisschool aanvallen, maar het Oekraïense leger, dan wel de Oekraïense infanterie, dus de Azov militie (soms ook Aidar militie). Dus deze school is moedwillig aangevallen door de Oekraïense infanterie, het Azov bataljon.

“Het 24e Apart Assault Battalion “Aidar”, ook wel bekend als het Aidar Bataljon, is een aanval bataljon van de Oekraïense grondtroepen. De eenheid neemt deel aan de oorlog in Oost-Oekraïne en had in 2014 met ongeveer 300-400 leden. Het is vernoemd naar de rivier de Aidar in de regio Loehansk waar het aanvankelijk werd ingezet. In 2014 meldde Amnesty International dat het Aidar-bataljon oorlogsmisdaden had gepleegd tijdens de oorlog in Donbass. Het werd in 2015 ontbonden en opnieuw samengesteld als het 24e Aparte Assault Battalion van het Oekraïense leger, voordat het in 2016 werd opgenomen in de 10th Mountain Assault Brigade. Nu vechten er veel huurlingen met dit bataljon mee, hoeveel is onbekend, maar het bataljon heeft net als het Azov bataljon neonazi sympathieën”.

Deze twee bataljons zijn grondtroepen en dus direct verantwoordelijk voor raket aanvallen, het Azov bataljon in Donetsk en het Aidar Bataljon in Loehansk. Dit betekend dat zij degen zijn die raket aanvallen uitvoeren tegen de burgers, burgers die gebleven zijn en meestal deel uitmaken van de Russisch sprekende bevolking en niets te doen willen hebben met de fascistische regering, die sinds 2014 neonazi’s inzet om hen te vernietigen.

Het ergste is dat de door het Westen gesponsorde zogenaamde mensenrechtenorganisaties zoals Amnesty International in 2014 berichtte dat het NEONAZI’S zijn en in februari dit jaar opeens dit niet meer zeggen en nu ontkennen dat het neonazi’s zijn. Al deze organisaties hebben geen mensen in de Donbass en nemen zoals gewoonlijk klakkeloos over wat hen verteld wordt, door bijvoorbeeld de fascistische regering van Zelensky, die aangestuurd wordt door de VS, de EU en het VK. Daardoor zijn deze regeringen mede schuldig aan moord op onschuldige burgers en kinderen in de Donbas, zij leveren wapens die deze burgers vermoorden.

Amnesty International een bericht uit 2014:

“Oekraïne: Misbruik en oorlogsmisdaden door het Aidar Vrijwilligersbataljon in de regio Noord-Loehansk
8 september 2014Indexnummer: EUR 50/040/2014
OEKRANE GEWAPEND CONFLICT
In deze briefing roept Amnesty International de Oekraïense autoriteiten op om Aidar en andere vrijwillige bataljons onder effectieve commando- en controlelijnen te brengen, alle beschuldigingen van misbruik onmiddellijk te onderzoeken en de verantwoordelijken ter verantwoording te roepen”.

Ukraine: Abuses and war crimes by the Aidar Volunteer Battalion in the north Luhansk region – Amnesty International

Het is ongelofelijk dat het “vrije” Westen zich verlaagd heeft tot deze criminele activiteiten en meedoen met het vermoorden van kinderen in een basisschool, onschuldige kinderen en twee leraressen. Ik heb er als Nederlander geen woorden voor. Het is crimineel en zijn praktijken uit WWII, toen werden minderheden vergast, nu worden ze wekelijks, sinds 2014 afgeschoten. Het Westen is een oorlogsmachine die gestopt moet worden. M.n. de Duitser zouden in opstand moeten komen, zij hebben alleen al 26 miljoen Russen op hun geweten, 6 miljoen Joden, 2 miljoen zigeuners en ongewensten. Nu leveren ze weer wapens om alweer Russen te doden.

Het maakt niet uit of het “vrije” Westen zegt dat ik propaganda bedrijf voor de Russen. Dit gebeurd in conflicten en oorlogen. Het enigste probleem vind ik persoonlijk over deze beschuldigingen tegen mij, dat het Westen zelf propaganda bedrijft en regelrechte leugens schrijft, omdat er bijna geen Westerse journalisten in de Donbass of Rusland zijn, nemen ze alles klakkeloos over. Degene die er zijn worden afgeschilderd als leugenaars en God weet ik wat. Maar wij, of in dit geval ik, zijn er en zien, horen en ruiken het conflict, maar bovenal wij spreken met de burgers.

Volg mij op: Sonja van den Ende (vk.com) Twitter: SonjaEnde YouTube: sonja vandenende – YouTube

Vindt je het een goed artikel? Help mij in de lucht te blijven en onderzoek te doen, door al 1 euro te storten op bank: NL30 ABNA 0895 2288 31, PayPal kan ook op : paypal.me/SonjavandenEnde Bedankt!

[dntplgn]  

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *