Een brief uit Kiev- Oekraïne – de vlucht uit Bucha een ooggetuige vertelt

Dit is een brief van priester Roman uit Kiev, Oekraïne, over zijn vlucht uit Bucha en wat er echt gebeurde.

Hij schrijft:

Een huisgenoot schrijft dit namens mij, priester Roman, de priester en zijn gezin moesten naderhand vluchten en verblijven nu in Kiev.

“Goedemiddag,

Ik ben een burger uit Oekraïne, ik ben momenteel in Kiev.

We zijn op 12 maart uit Bucha geëvacueerd. Ons huis (250 appartementen) is volledig geplunderd. De Oekraïense pers beschuldigt de “Russische troepen” van het plunderen van Bucha, en de mensen in het Westen geloofden het …

We zijn nu een paar weken verder en de weinige mensen die nog steeds in hun huizen wonen (in Bucha) zijn geschokt door de wetteloosheid die ze hebben gezien en beginnen nu de waarheid te vertellen…

De Russen verlieten Bucha op 30 maart 2022 . Op 31 maart, ’s avonds begonnen de plunderingen door het Oekraïense leger. Een brigade van meer dan 10 mensen in burger was aan het werk, ze werden 24 uur bewaakt en begeleid door het leger van de strijdkrachten van Oekraïne.

’s Nachts, met behulp van felle lampen hebben ze ons huis drie dagen lang doorzocht (31 maart en 1 en 2 april). Bij alle appartementen werd ingebroken en het hele huizen geplunderd en leeggeroofd. Iedereen weet ervan, maar mensen zwijgen, ze zijn bang. Zelfs degenen wier familieleden in de strijdkrachten dienen van Oekraïne en de politie, ook hun huis is geplunderd, maar ook zij zwijgen! Iedereen is ondergedompeld in angst!

Vier van de zes lijken die in de kelder van een naburig appartementen complex werden gevonden, werden onlangs geïdentificeerd in Bucha. Twee van hen bleken deur installateurs te zijn en twee waren slotenmakers! Dit is de eliminatie van getuigen, plunderaars die drie dagen hebben gewerkt voor de “commandanten van de strijdkrachten van Oekraïne (openbreken van appartementsdeuren).

Ons gezin heeft (of had) een landhuis (dacha) in een redelijk groot dorp in de buurt van Bucha. Nadat ik een buurman gebeld had voor informatie, vanuit Kiev, vertelde hij mij dat het dorp (en waarschijnlijk de dacha) vernietigd is, elk 3e huis is vernietigd, zei hij. Veel mensen zijn geëvacueerd. Alleen degenen die een koe hebben zijn gebleven … Ons dorp, net als Bucha, is dus beroofd door eenheden van de strijdkrachten van Oekraïne niet door de Russen, de Oekraïense strijdkrachten die binnen kwamen zodra de Russische troepen zich terugtrokken!!!

Tien dagen lang werd er geplunderd in het dorp en in alle huizen is ingebroken en alles is leeggeroofd!!! Wederom zijn de mensen stil en hebben angst en zijn erg bang. Een voormalig buurman uit het dorp, die zorgde voor zijn kleinkinderen, nam zijn kleinkinderen en ging naar Malin naar zijn dochter, waar de moeder van de kleinkinderen woonde, hij gaf de koe en kippen aan een buurman … Toen hij vertrokken was zag zijn buurman dat zijn meubels uit zijn huis werden gehaald door “onze soldaten (Oekraïense soldaten)”!

Hij rende naar hen toe en zei: “Jongens, wat zijn jullie aan het doen, wij zijn je eigen mensen! Zijn vrouw die erbij was werd meteen ter plekke neergeschoten… ! Waarom werd oma Masha vermoord???Haar melkkoeien loeiden hartverscheurend drie dagen lang door de hele buurt! Op de derde dag kregen de “krijgers van het licht” (zo noemt zich het Oekraïense leger) medelijden met de koeien (wat je medelijden noemt) en sneed de kelen van de arme koeien door… Er waren 70-80 mensen in de eenheid van de strijdkrachten van Oekraïne die ons dorp binnenkwamen. En ze hebben allemaal geroofd, geplunderd en mensen vermoord!

Denk je dat Oekraïne fascisme heeft? Nee, ik zou dit geen fascisme willen noemen, het is nog veel erger dan dat het is satanisme! … De nazi’s hebben hun eigen volk niet beroofd of gedood! Dit satanisme is vreselijk, zinloos en genadeloos! De bewoners zijn radeloos en begrepen eerst niet wat er in hun dorp, hoewel er maar weinig over zijn, gebeurd is, nadien begrepen ze wat er in deze tien dagen met de mensen in het dorp gebeurd is , een beestachtige slachting… !

Ongeveer 3.000 mensen zijn in Bucha gebleven en ongeveer 40 mensen in het naburige dorp waar onze dacha staat (stond) . Mensen hebben alles gezien, en ze weten alles en zullen alles vertellen!!! Nu zien en weten de mensen wie het hun echte vijand is!

Ons gezin heeft alles verloren: een appartement waar we 17 jaar hebben gewoond en betaald, we hebben 20 jaar een zomerhuis (dacha) gehad in het naburige dorp, onze ziel en zaligheid geïnvesteerd, in een auto – alles … Maar Godzijdank hebben onze kinderen het overleefd.

Ik heb nog steeds broeken, schoenen, … Ik zal dit overleven… omdat ik geloof… dat God rechtvaardig is en we zullen terugkeren naar mijn geliefde Bucha, en naar mijn dorp waar de dacha stond!

Ik zal mij bij het leger aanmelden om mijn “Batkivshchyna”, mijn moederland, te bevrijden van het satanisme dat ons huis in Bucha drie dagen lang heeft gekweld en mijn geliefde dorp tien dagen lang heeft gemarteld …”.

Gelieve mijn brief te publiceren ik kan het zelf niet publiceren.

Volg mij op: Sonja van den Ende (vk.com) of Twitter: sonja van den ende (@SonjaEnde) / Twitter

[dntplgn]

Loading

5 thoughts on “Een brief uit Kiev- Oekraïne – de vlucht uit Bucha een ooggetuige vertelt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *