De leugens van Kramatorsk

Direct werd Rusland beschuldigd van de aanval op burgers in Kramatorsk, zonder onderzoek, terwijl overduidelijk was dat de Tocha-U raket uit het bestand van het Oekraïense leger was

De nog omstreden aanval op het treinstation van Kramatorsk vond plaats op vrijdagochtend 8 april 2022. Het westen berichte direct, zonder enige vorm van onderzoek dat Rusland dit gedaan had, weer een beestachtige aanval vermelde de NOS, zogenaamde kwaliteitskranten en websites. Hoe kan het dat kranten en door de staat gecontroleerde Nederlandse Omroep Stichting (NOS krijgt subsidie van de Nederlandse staat) geen onderzoek meer doen? Omdat zoals het al zegt ze door de Nederlandse staat gefinancierd worden en dus de politieke agenda van Nederland en het Westen moeten uitdragen, andere meningen zijn niet gewenst, kwalijk in een zogenaamde democratie en artikel 7 van de grondwet.

“Wat is persvrijheid? Persvrijheid is de vrijheid van drukpers, het grondrecht om gevoelens en gedachten openbaar te maken. Het is een van de voornaamste voorwaarden om de journalistiek goed te doen functioneren. In Nederland is de persvrijheid vastgelegd in artikel 7 van de Nederlandse Grondwet”.

De feiten

Westerse media en politiek beschuldigde direct de Russen dat zij de burgers die bij het treinstation aan het wachten waren, om te vluchten volgens dezelfde media, met raketaanvallen bestookt hadden en er waren minstens vijftig doden te betreuren en vele gewonden, iets wat wederom niet geverifieerd kan worden vanuit Nederland.

Het meest verwerpelijke in het verhaal van de NOS en andere sites, die continue nepnieuws verspreiden over de speciale operatie of volgens hun ideologie de oorlog, is dat een ooggetuige (wat onmogelijk is om dit vanuit de redactie in Nederland te vermelden) zei volgens een citaat van Wikipedia, NOS, NU en zogenaamde kwaliteitskranten:

“Op een van de raketten die tussen het puin bij het station lag stond met wit gekalkte Russische letters “Za detei“, wat “voor de kinderen” betekent (te zien op de foto boven)”

Natuurlijk kan iedereen dit erop kalken, dit is dus geen bewijsstuk. De raket was niet afgegaan, dus ook al discutabel. Verder gebruikt het Russische leger deze raketten niet meer sinds maart 2021 :

“21.03.2022 · Het Russische leger zal hypersonische raketten  gebruiken (Iskander)voor zijn invasie in Oekraïne. Dat heeft Igor Konasjenkov, woordvoerder van het ministerie van Defensie van Rusland”.

De raket is namelijk een ouder Sovjet-model dat in de jaren tachtig werd ontwikkeld, met een bereik van 120 kilometer. Officieel verving het Russische leger de Tochka-U’s dus. Fact checkers in het Westen proberen met alle geweld dit feit te ontkrachten, ook het punt van de serienummers, zegt volgens militaire specialisten niets, dat doet het wel natuurlijk, net zoiets als specialisten proberen te ontkrachten dat het AZOV bataljon geen Nazi emblemen (Wolfsangel) gebruikt. Algemeen feit is dat Oekraïne, voordat het Westen wapens leverde (ook discutabel er is is niet veel aangekomen of vernietigd) haar arsenaal oude Sovjet wapens gebruikte, zo ook deze Tochka-U raketten.

Een ander feit is dat Oekraïne direct beweerde, dat de aanval was uitgevoerd door de Russische strijdkrachten met een Iskander raket met een cluster kernkop. Terwijl zij zelf foto’s verspreiden van Tochka-U raketten met Za detei“, wat “voor de kinderen”!

Nota bene journalisten filmden en fotografeerde de raket die niet ontploft was bij het treinstation, het bewijs werd handig weggemoffeld door zogenaamde fact checkers.

Hoofdkwartier Oekraïense Strijdkrachten

Volgens het Oekraïense Strana.news, een door het Westen aangemerkte website als “pro-Russische” nieuws en daarom geblokkeerd in het “vrije” Westen, waar persvrijheid zogenaamd hoog in het vaandel staat, is het volgende te lezen:

” De agglomeratie Slovjansk – Kramatorsk, waar voor het conflict ruim een ​​half miljoen mensen woonden, wordt als bijzonder goed versterkt beschouwd. Het is het hoofdkwartier van de Oekraïense strijdkrachten in de Donbass-regio”.

Hoofdkwartier betekent opslag van wapens, dus ook deze Tochka-U raketten lagen daar. Verder is er geprobeerd vanuit de EU, VK en VS, in April 2022, wapens te leveren aan de Oekraïne, die vervoerd werden per trein, er werden goederen treinen ingezet om deze wapens via Duitsland en Polen naar Oekraïne te leveren, met ook als bestemming Kramatorsk, immers is hier volgens Strana news het hoofdkwartier van het Oekraïense leger.

“Rusland vernietigt spoorlijnen en opslagplaatsen voor zwaar militair materieel van de NAVO in Oekraïne”.

Een bericht uit April 2022.

“Na de aanval op Russisch grondgebied (Belgorod ,regio Bryansk en de regio Voronezh) , heeft Rusland een enorme hoeveelheid dodelijke wapens die uit Polen kwamen proberen te vernietigen en de doorgang ervan te stoppen. De spoorwegknooppunten en opslagplaatsen van zwaar militair materieel van de NAVO zijn vanochtend aangevallen. Dit als antwoord op en de direct dreiging van het sturen van zware wapens die het Russische volk willen vernietigen”.

Spoorlijnen in de regio Rivne door de Russische troepen vernietigd:

Er was voor 800 miljoen dollar aan dodelijke Amerikaanse wapens onderweg naar Oekraïne. Niets van deze dodelijke wapens mag de rivier de Dnepr die door het midden stroomt oversteken werd er vanuit Rusland gewaarschuwd en daarom:

werd er in April een oproep gedaan door het Russische leger:

Vernietig de Oekraïense spoorwegen!

“Zes Amerikaanse militaire transportvliegtuigen hebben dodelijke vracht aan Polen afgeleverd – nu wordt deze vracht per spoor naar de beoogde ontvanger (Oekraïne) gestuurd. Dit betekent dat de strijdkrachten van de Russische Federatie de logistiek en spoorlijnen onmiddellijk moeten afsluiten.

Oekraïners – blijf uit de buurt van treinstations in het westen van Oekraïne.

Verder meldde het hoofd van de Oekraïense Spoorwegen, Alexander Kamyshin, dat twee raketten het station van Kramatorsk hadden geraakt, berichte Southfront.org.

Alles wijst erop dat het de Oekraïense leger deze raketten zelf hebben afgevuurd, misschien in een poging de aanvallen van Rusland op de goederentreinen te stoppen of als vergelding voor het vernietigen van deze wapens, stations en opslagplaatsen van de NAVO.

Het Westen vergeet iedere keer te vermelden, dat Rusland zeer zeker geen aanvallen op burgers uitvoert, al helemaal niet op de Russische sprekende bevolking, die als “broeder” volk wordt gezien, Russen die hulp nodig hebben om zich te bevrijden van het fascistische Oekraïense regime van wie zij hun taal niet meer mogen spreken en hun cultuur moeten vergeten. Zeker 80% van oost-Oekraïne bestaat uit Russisch sprekende bevolking, die niets met het Zelensky regime, de VS of EU te maken willen hebben!

De stad Kramatorsk is onder controle van het Oekraïense leger. Een dergelijke mogelijk provocatie om zelf een aanval op de vluchtende (meestal Russische) bevolking uit te voeren heeft een aantal redenen die voor het regime in Kiev winstgevend zijn. De bevolking van Donbass, met inbegrip van Slavjansk en Kramatorsk, wordt door het regime als ontrouw beschouwd, zodat zij gemakkelijk geofferd kunnen worden voor propaganda doeleinden, dit gebeurd al sinds 2014.

Volg mij op: News (vk.com) of Twitter: SonjaEnde

[dntplgn]

Loading

One thought on “De leugens van Kramatorsk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *