Eduard Basurin, woordvoerder DPR over Rinat Akhmetov en de Azov staalfabriek. Metinvest B.V., een Nederlandse holding op de Amsterdamse Zuidas zoals het het Oekraïense mega kippenbedrijf MHP!

Met Eduard Basurin in Donetsk stad, plek van de aanslag maart 2022! Mirjam©photo

Afgelopen weken was ik, in o.a. de Azov staalfabriek ik Mariupol, daarvoor in steden zoals Donetsk en Luhansk. De Azov staalfabriek was eigendom van een Oekraïense oligarch Rinat Akhmetov, de 2e rijkste man in Oekraïne, hij staat op de 687 plaats op de wereldranglijst van de rijkste personen. Hij bezat naast de Illich staalfabriek de Azov staalfabriek in Mariupol, de grootste staalfabriek in Oekraïne.

Rinat Akhmetov groeide op in een eenvoudig arm gezin, zijn vader werkte in de mijnen en moeder in een winkel. Tijdens de val van Sovjet Unie in 1989, ontwikkelde hij zich tot een echte gangster, maffia stijl. Rusland was na de val van het communisme de meest criminele staat geworden, vol met maffia achtige gangs en leeggeroofd door het Westen. Immers de mensen kenden geen kapitalisme en waren verloren in de jungle van criminaliteit en privatisering!

Deze Rinat Akhmetov werd dus erg rijk en niet op een eerlijke manier, hij verkocht samen met andere oligarchen vouchers aan de onwetende bevolking, waar ze niets mee konden aanvangen, daarna kocht en andere ze weer op en werden aandeelhouders in fabrieken zoals de Azov staalfabriek.

Eduard Basurin legt uit hoe het werkte met de “vouchers” en over Rinat Akhmetov.

Metinvest B.V.

De Azov staalfabriek is ondergebracht in een holding (de winst voor Akhmetov) en ondergebracht in Amsterdam zuidoost, net als voorheen de Witte Helmen (die werden trouwens ook gesponsord door de Postcode loterij show), ook is de holding geregistreerd bij de Kamer van Koophandel.

Zoals Amerika is Nederland “diep” verbonden met Oekraïne, d.w.z. niet op een goede eerlijke manier. Heeft Nederland haar mond vol (de politici) over corruptie en democratie steunen of in ieder geval laten ze toe, dat gangster maffia geld in Nederland geparkeerd wordt, dit doen ze al jaren en het wordt mede hierom duidelijk waarom Mark Rutte de oorlog verklaard heeft aan Rusland, de financiële belangen zijn te groot. Was het de Azov staalfabriek die nu kapot is en volgens Eduard Basurin ook niet meer open gaat, zo zijn of waren er andere belangen.

Een ander voorbeeld is het grootste Oekraïense kippenbedrijf, die eerst gevestigd was in Oekraïne nu, door de speciale operatie het grootste deel verplaatst is naar Nederland:

Megakippenbedrijf MHP uit Oekraïne gefinancierd door

Nederlandse banken

Mega kippenbedrijf MHP uit Oekraïne gefinancierd door Nederlandse banken

” Oekraïense plofkipfabriek strijkt neer in Veenendaal (2016)

Oekraïense plofkipfabriek strijkt neer in Veenendaal | Burgercomité-EU (burgercomite-eu.nl)

Een grote kippenfokkerij in Oekraïne van MHP (dat groot is geworden dankzij leningen met Europees belastinggeld, zie gerelateerde artikelen hieronder).

Een van de grootste kippenfokbedrijven ter wereld, het Oekraïense Myronivsky Hliboproduct (MHP), opent volgende maand een fabriek in Veenendaal. Nederlandse kippenboeren vrezen dat de aanwezigheid van deze ‘idioot grote kippenfabriek’ het kwaliteitsimago van de Nederlandse pluimveesector zal verwoesten.

MHP, een beursgenoteerd bedrijf in handen van een van de rijkste mannen van Oekraïne, verdooft, slacht, bevriest en verpakt jaarlijks 332 miljoen kippen. Ter vergelijking: in heel Nederland worden zo’n 574 miljoen kippen per jaar geslacht. Nu gebeurt dat hoofdzakelijk in Oekraïne zelf, terwijl ongeveer een derde van de kippenproductie is bedoeld voor de export. Een uitsnijderij in Veenendaal, zo is de uitleg, is praktisch zodra die export toeneemt. MHP gaat de nieuwe fabriek samen bestieren met vleeshandelsbedrijf Jan Zandbergen, dat nu al veel zaken doet met Oekraïne.

Het kippenvlees van MHP wordt nu nog vooral verkocht in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Centraal-Europese landen. West-Europa was altijd een ondergeschoven kindje vanwege de vaak strenge dierenwelzijnseisen en hoge importheffingen die de EU hanteert. Maar in de aanloop naar het vrijhandelsverdrag met Oekraïne, waarover Nederland in april 2016 een referendum hield, liet de EU geleidelijk aan steeds meer invoerheffingsvrije kip toe. Zo importeerde Europa in 2016 al 65 procent meer Oekraïense kip dan in 2014.

Op 7 April j.l. bezocht een correspondent van de NOS  Wessel de Jong voor de NOS Lviv, waar dit mega kippenbedrijf haar hoofdvestiging (nog) heeft. Het bedrijf is op het randje van faillissement door naar hun zeggen de “oorlog” van Rusland. Eigenlijk hebben ze oorlog met Nederland, met Agenda 2030, waar in Nederland de boeren en kippen bedrijven moeten verdwijnen, gaat dit door NEDERLAND gesponsord bedrijf, of probeert het, kippenvlees naar Nederland te leveren. De (kippenboeren) moeten weg in Nederland maar krijgt kippen uit Oekraïne, dit is wat Mark Rutte o.a. bedoelde met: WE ZIJN IN OORLOG MET RUSLAND. Ook is duidelijk waarom in 2016 het Referendum door de VVD en voorman Mark Rutte ongeldig is verklaard, er stonden teveel financiële belangen op het spel!

Belastingontwijking in Oekraïne

MHP beweert een van de grootste belastingbetalers in Oekraïne te zijn die meer btw afdragen dan enig ander bedrijf in Oekraïne MHP betaalt de btw eigenlijk niet, aangezien btw per definitie een belasting is die door de eindverbruiker wordt betaald. Tegelijkertijd is MHP, dat 30% van alle landbouwsubsidies uit de Oekraïense begroting ontving, de grootste ontvanger van staatssubsidies die in 2018 voor de landbouw zijn toegewezen. In 2008 was Mironivsky Hliboproduct de eerste Oekraïense agro-industriële onderneming die werd genoteerd aan de Londense beurs. De eigenaar van MHP is Yuriy Kosiuk, na Rinat Akmetov en Igor Kolomoisky (de sponsor van Zelensky) de rijkste man van Oekraïne (West-Oekraïne) De winst van MHP wordt geparkeerd alweer, je raadt het al in Amsterdam Zuidas. Nederland is een belastingparadijs voor multinationals!

“Europa heeft de corruptie in Oekraïne deels aan zichzelf te wijten, zegt hoogleraar politicologie Scott Gehlbach, die aan de Universiteit van Chicago onderzoek deed naar Oekraïense oligarchen. “Oligarchen konden geld en politieke invloed verwerven omdat het westen dat faciliteerde. Doordat oligarchen hun geld buiten Oekraïne veilig konden stellen in Nederland Amsterdam Zuidas”.

Natuurlijk is er ook een gedeelte aan “witwas” geld op Cyprus door MHP Holdings: b812a00d8c.pdf (mhp.com.ua)

Hier de data van MHP Holding in Nederland (witwas geld van het Oekraïense kippenbedrijf):

MHP B.V.

Opgericht in september 2014

Rietlandpark 125, 1019DT AMSTERDAM

MHP B.V. AMSTERDAM – Oozo.nl

Financiële holdings

De besloten vennootschap MHP B.V. is gevestigd op Rietlandpark 125 te AMSTERDAM en is actief in de branche Financiële holdings. Het bedrijf is bij de kamer van koophandel geregistreerd onder kvk nummer 61371084 en is gelegen in Rietlanden in de gemeente Amsterdam. Bij MHP B.V. is 1 persoon werkzaam.

MHP B.V. is gevestigd in VEENENDAAL en is actief in 3 branches waaronder Vleesverwerking (niet tot maaltijden). MHP B.V. heeft 1 dochteronderneming. Bij MHP B.V. zijn geen werkzame personen. MHP B.V. heeft zich gevestigd op 1-9-2014 en bestaat daarmee al bijna 8 jaar. (na de coup d’etat van 2014). De rechtsvorm van deze onderneming is een Besloten vennootschap met gewone structuur.

Op het vestigingsadres van MHP B.V. zijn in totaal 40 bedrijven gevestigd. In de directe omgeving van dit bedrijf zijn in totaal 2.230 bedrijven gevestigd. Van deze bedrijven zijn er 2 anderen ook actief in dezelfde branche als MHP B.V.

Bedrijf MHP B.V. te VEENENDAAL – Online bedrijvengids (bedrijvenmonitor.info)

Opgegeven bedrijfsomschrijving

A. Het uitbenen, snijden, verpakken, importeren en exporteren van vlees en gevogelte, alsmede elke andere activiteit welke redelijkerwijs verband houdt met voornoemde activiteiten; b. holding- en financieringsactiviteiten.

Status

Huidige status Actief

Economisch actief Nee

Kvk gegevens van MHP B.V.

Kvk nummer 61371084 0000

Hoofdzaak dossiernummer 61371084 0000

Vestigingsnummer 000030479835

Rechtsvorm Besloten vennootschap Vleesverwerking (niet tot maaltijden)
SBI code: 1013

Nevenbranche Groothandel in vlees en vleeswaren en in wild en gevogelte (niet levend)
SBI code: 4632

Nevenbranche Financiële holdings SBI code: 6420

Data Datum oprichting akte 1-9-2014
Werkzame personen O ? Eerst was het nog 1!

Conclusie

Het is volgens Mark Rutte oorlog met Rusland, ja natuurlijk zo ziet hij en de “politiek” deze speciale operatie van Rusland. Er zijn staan grote financiële belangen op het spel. Ook de 2030 Agenda en de Build Back Better ideologie van het WEF staat op het spel. Immers de boeren in Nederland, m.n. de kippenbedrijven moeten verdwijnen zogenaamd voor het stikstof probleem. Nederland wordt een Foodhub en de “kippen e.a.” moeten in Oekraïne blijven! Nee ze moeten weg voor het financiële probleem en het uitbesteden aan Oekraïne. De gewone Nederlanders zijn de dupe van deze praktijken en de elite noemt het oorlog met Rusland om deze Agenda door te drukken!

Volg mij op: Sonja van den Ende (vk.com)

sonja van den ende (@SonjaEnde) / Twitter

[dntplgn] 

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *