Journalist maakt compleet gehakt van berichtgeving NOS: ‘De meeste mensen willen niet meer bij Oekraïne horen’

Journalist maakt compleet gehakt van berichtgeving NOS: ‘De meeste mensen willen niet meer bij Oekraïne horen’ (ninefornews.nl)

Zoals verwacht en wat ik meerdere keren gehoord heb in de steden, dorpen en gebieden die ik de afgelopen maanden bezocht heb, willen de meeste mensen niet meer bij Oekraïne horen. Dat zegt journalist Sonja van den Ende, die verslag doet vanuit Oekraïne.

“Er is te veel gebeurd. Acht jaar oorlog, een uitputtingsslag voor de bevolking die gebleven is. Het Westen is doof voor de oorlog. Zij volgen alleen hun eigen agenda en gaan voorbij aan de burgerslachtoffers in Oost-Oekraïne!” stelt Van den Ende.

De wapenleveringen van de NAVO aan Oekraïne waren voor de overgebleven bewoners de druppel die de emmer deed overlopen. Het Oekraïense leger gebruikt de wapens om vrouwen, kinderen en ouderen te doden.

Foto: Lisitsjansk (VK/Sonja van den Ende)

Referendum

De journalist was afgelopen week in de stad Melitopol, waar ze de locoburgemeester vroeg hoe de EU volgens hem zal reageren als er een referendum komt, net als op de Krim. Zijn antwoord was kort en bondig: “Daar hebben wij niets mee te maken. Wij leven hier, zij daar!”

De locoburgemeester lichtte toe dat in september een referendum georganiseerd gaat worden over aansluiting bij Rusland. Ook in Cherson, Zaporizja en andere bevrijde steden worden dergelijke referenda gehouden.

Bij de NOS wordt alvast gewaarschuwd voor deze ‘nepreferenda’. De Oekraïense president Zelenski zegt dat Rusland een vals onafhankelijkheidsreferendum wil organiseren in de gedeeltelijk bezette gebieden in en rond de steden Cherson en Zaporizja, schrijft de NOS.

na
Foto: VK/Sonja van den Ende
Zo zit het in elkaar en niet anders

De NOS citeert Laura Starink van Raam op Rusland, die zegt dat de vrees voor zo’n ‘nepreferendum’ volstrekt terecht is. Ironisch genoeg verspreidde Starink onlangs zelf nepnieuws over Rusland.

Van den Ende: “Ik sprak met mensen, zij niet. Zij in het Westen hebben oorlog met Rusland, maar de bewoners van de Donbass hebben oorlog met het regime in Kiev en de NAVO, die dagelijks raketten op hen afvuren en hun kinderen doden. Zo zit het in elkaar en niet anders!”

Loading

2 thoughts on “Journalist maakt compleet gehakt van berichtgeving NOS: ‘De meeste mensen willen niet meer bij Oekraïne horen’

  1. Pingback: Homepage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *