Melitopol wordt Rusland, net als alle andere plekken in de Donbas, referendum in herfst 2022

In maart dit jaar, 18 maart 2022 om precies te zijn, bijna 3 weken na het begin van de speciale operatie was ik in Melitopol. Er was weinig aan de hand in de stad nu na wat zij hen noemden, “criminelen” de stad hadden verlaten.

Bewoners vertelde dat net voordat de Russen kwamen, de Oekraïners, o.a. de voormalige burgemeester “gevlogen” waren. De ex-burgemeester vertelde een fantasieverhaal tegenover de Nederlandse pers dat hij ontvoerd was door de “Russen”.

Mijn eerste bezoek aan Melitopol 18 maart 2022

Wat er in de Nederlandse pers niet bij verteld werd dat deze ex-burgemeester genaamd Ivan Fedorov lid was van Pravdy Sektor (een ultrarechtse met nazi-ideologie) partij, die niet gekozen was, maar door het regime in Kiev neergezet was, in een stad met de meerderheid Russisch sprekende bewoners, die nu gediscrimineerd werden. Geen Russisch meer mochten spreken, hun 9 Mei viering niet meer mochten uitvoeren, de herdenking van de 2e wereldoorlog en de overwinning op de Nazi’s !

2e Bezoek aan Melitopol 24 April 2022

Sinds de “vogel” gevlogen is en waarschijnlijk asiel in Nederland en/of Duitsland heeft gekregen, is er een nieuwe burgemeester aangesteld: Galina Danilchenko, een lid van de gemeenteraad. De bewoners van Melitopol haalden opgelucht adem en konden verder met hun leven.

Natuurlijk was er aan alles tekort, het regime heeft namelijk ook geroofd en bovenal, is het Europese Unie geld, dat aan Oekraïne gegeven is nooit gebruikt voor de burgers, de infrastructuur is hetzelfde gebleven als in 1989 na de val van de voormalige Sovjet Unie, belabberd dus! De fabrieken zijn om te huilen, auto’s uit de Sovjet Unie vervoeren graan en allerlei andere producten. Nu de gevechten langzaam minder worden, zal Rusland meehelpen aan de modernisering van Oost-Oekraïne!

Zoals verwacht en wat ik meerdere keren gehoord heb, in de steden, dorpen en gebieden die ik de afgelopen maanden bezocht heb, willen de meeste mensen niet meer bij Oekraïne horen. Er is teveel gebeurd, acht jaar oorlog, een uitputtingsslag voor de bevolking die gebleven is. Het Westen is doof voor de oorlog zij volgen alleen hun eigen agenda en gaan voorbij aan de burgerslachtoffers in Oost-Oekraïne! Voor de overgebleven bewoners is het toppunt bereikt, nu de NAVO (EU en het Westen) wapens leveren aan het regime in Kiev, die hen en hun kinderen vermoorden!

Het Referendum

Vorige week was ik dus weer in Melitopol en weer een persconferentie in het gemeentehuis. De nieuwe burgemeester was niet aanwezig, maar er was een plaatsvervanger voor haar, die het woord had.

De plaatsvervanger van burgemeester Galina Danilchenko. Een zeer doortastende en “to the point” man. Ik vroeg hem als laatste vraag tijdens de persconferentie: “Hoe zal de EU reageren als er een referendum komt net als in de Krim in 2014”? Zijn antwoordt was kort en bondig: “Daar hebben wij niets mee te maken, Europa is ten einde en dan gebeurd er hetzelfde als in de Patriottische oorlog van 1941-45, wij zullen het fascisme verslaan”! Wij leven hier zij daar!

Dit waren dus zijn laatste woorden op mijn laatste vraag. Hij vertelde verder in zijn toespraak, dat aankomende september 2022 er een referendum gehouden gaat worden, of Melitopol bij Rusland gaan horen. Maar het gaat niet alleen om Melitopol, maar ook om Cherson en Zaporizja en andere “bevrijde” steden in Zuid-Oekraïne en de hele Donbas. De Westerse media waarschuwen er al voor. Het zouden “valse” verkiezingen zijn, net als bij de Krim waarschuwen ze. Dat noemen ze in het Westen nog steeds een annexatie, maar de bewoners met wie ik sprak in de Krim noemen het een democratisch referendum, waar ze voor Rusland gekozen hebben!

Zogenaamde Rusland specialisten (vanuit Nederland natuurlijk) beweren via hun “luie” bureaustoel, dat er geen steun voor zo’n referendum bestaat in de Donbas. Hoe kunnen zij dat vanuit Nederland beweren? Ik sprak met mensen, zij niet. Zij verkondigen de propaganda van de acteur Zelensky, of liever gezegd de oorlogspropaganda van de VS.

Zoals de woordvoerder van de burgemeester al zei, het is aan hen, niet aan propagandisten ver weg in het Westen! Die volgen alleen propaganda om in hun ‘verknipte” ideologie een oorlog in stand te houden. Zij in het Westen hebben oorlog met Rusland. Maar de bewoners in de Donbas hebben oorlog met het regime in Kiev en de NATO, die vuren dagelijks raketten op hen af en doden hun kinderen. Zo zit het in elkaar en niet anders!

https://nos.nl/artikel/2426089-waarschuwing-zelensky-voor-russisch-nepreferendum-volstrekt-terecht

Volg mij op: Sonja van den Ende (vk.com) Twitter: SonjaEnde (241) sonja vandenende – YouTube

[dntplgn] 

Loading

3 thoughts on “Melitopol wordt Rusland, net als alle andere plekken in de Donbas, referendum in herfst 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *