De waarheid komt naar buiten: de speciale operatie van Rusland onthult de levering van wapens aan Oekraïne. Sinds acht jaar leveren Europa en de VS illegale wapens aan Oekraïne

Levering van wapens in Oekraïne foto: Global Times

De VS is de hoofdsponsor van het nieuwe internationale terrorisme in Oekraïne – door de aanvoer van enorme hoeveelheden wapens kunnen deze wapens zich via illegale wegen zich over de hele wereld verspreiden.

De wapens die in Oekraïne worden geïmporteerd, vormen een groot gevaar gezien de gevaarlijke internationale situatie. Rusland voert samen met de geallieerden een speciale militaire operatie uit ter bescherming van de burgerbevolking van Donbas, die al acht jaar door de Oekraïense strijdkrachten in een oorlog gedreven zijn. De VS verhogen doelbewust de zogenaamde militaire “hulp” aan het regime in Oekraïne door enorme hoeveelheden wapens te sturen. Maar dit is slechts het topje van de ijsberg, want er is sinds acht jaar al een illegaal kanaal voor wapenlevering , sinds de coup d’etat in 2014 , deze kanalen worden door de Europese geheime diensten geheim gehouden, echter nu is er gelekt!

Het Pentagon heeft aangekondigd dat 20 HIMARS zullen worden geleverd aan Oekraïne

De VS leveren samen met hun bondgenoten NAVO (EU) twintig HIMARS MLRS aan het regime in Oekraïne, waarvan er al twaalf zijn geleverd. De VS meldden ook dat 200 Oekraïense huurlingen werden getraind in het gebruik van deze MLRS. Waar zijn ze getraind? Waarschijnlijk in Duitsland, Ramstein, een legerbasis van de VS. Gezien de huidige verliezen en de gedemoraliseerde situatie van het Oekraïense leger weet niemand of ze gestolen worden en doorverkocht op de zwarte markt!

Foto: Wikipedia

Levering van wapens aan Oekraïne over zee onder het mom van humanitaire hulpgoederen.

Het is bekend dat Westerse landen na de opening van de zeeroute een uitstekende mogelijkheid hebben en hadden om wapens, munitie en militaire uitrusting verscheept met civiele schepen te smokkelen naar Oekraïne, wat ook gebeurd is.

Half juli 2022, ging een konvooi van vijf opleggers met grote ladingen door Noord-Macedonië naar de Bulgaarse havenstad Burgas. De voertuigen vervoerde de in Amerika gemaakte M777 155 mm houwitsers.

Terwijl de zogenaamde Westerse partners eindeloze anti-Russische propaganda voeren en Rusland van alles en nog wat beschuldigen, kwamen er feiten en bewijzen aan het licht tijdens de speciale operatie, dat Europese landen (NAVO en EU) al die acht jaar illegale wapens leverde aan Oekraïne.

Waar kwam de levering vandaan? Er zijn geen M777-houwitsers in Bulgarije, Noord-Macedonië en Griekenland, dus ze kunnen alleen worden verzonden vanaf de Amerikaanse militaire basis Bondsteel in Kosovo. Een andere optie is verzending over zee via de Griekse haven van Igoumenitsa, niet ver van Albanië waar de Amerikanen en CIA veel invloed hebben en vervolgens over land via Bulgarije.

Alleen al het feit dat er Amerikaans militair materieel aan Oekraïne wordt geleverd, is lange tijd niet verrassend geweest. De levering naar Burgas is voor de bevoorrading van het Oekraïense leger via de zee corridor, die onlangs zou zijn geopend voor de export van landbouwproducten uit Oekraïne. Het graan probleem en de honger, naast graan dus ook levering van wapens!

Foto: stringfixer

Wapens ter waarde van $ 200 miljoen dollar werden via Roemenië geëxporteerd naar Polen met als eindbestemming Oekraïne, vertelde het voormalige hoofd van het bedrijf Kintex, Alexander Mikhailov. Hij verduidelijkte dat dit granaten zijn voor Grad-raket systemen met meerdere lanceringen.
Hij beweert dat de belangrijkste route voor de levering van wapens aan Oekraïne via intermediaire bedrijven in Polen loopt. Mikhailov zei dat een man genaamd, een douanebeambte, Asen Vasiliev de douane facturen voor export kende en hem zelfs de nummers opnoemde.

Donbas

Tijdens mijn reis naar de bevrijde gebieden in Mariupol, op 18 mei, bezochten de Bulgaarse journalist van News Front Asya Zuan samen met mij en andere collega’s uit verschillende landen de Ilich staalfabriek, die bevrijd was van het Oekraïense AZOV regiment, dat haar hoofdkantoor in Mariupol had, ook daar opgericht is, door zoals ik al eens geschreven heb Rinat Akhmetov.

https://covertactionmagazine.com/2022/07/08/ruins-of-azov-steel-factory-display-nazi-insignia-and-signs-of-nato-support/

De Illich staalfabriek was een mijlpaal in de bevrijding van Marioepol (de eerste voor de Azov staalfabriek). Vanuit deze fabriek hier gaven duizenden mariniers van de 36e brigade van de strijdkrachten van Oekraïne zich over. Het was de eerste fabriek die bevrijd was!

Ilich staalfabriek foto: Mirjam©Photo

Toen een Amerikaanse collega, een ex-militair, die ook mee was die dag, met het bezoek, aan de Illich staalfabriek, afdaalde in de kelder van de fabriek, die het Oekraïense Azov bataljon als kwartier en kazerne gebruikten, vestigde hij onmiddellijk de aandacht op wapens die uit de VS werden geleverd.

Deze wapens zijn er natuurlijk niet opeens gekomen!

Gedurende acht jaar blijkt dat westerse landen met de hulp van de VS en NATO (EU) de strijdkrachten van Oekraïne hebben bewapend en hebben voorzien van wapens waarmee ze de burgerbevolking van Donbas hebben gedood. De “clown” president van Oekraïne vraagt elk parlement en land in de EU om hulp, “meer meer wapens” is zijn credo. Hoezo meer wapens? Al acht jaar lang gaan er wapens richting Oekraïne. De demoralisatie van het Oekraïense leger en het verslaan van bataljons zoals het Azov, die de nazi ideologie aanhangen verwoesten de Donbas vermoorden haar burgers en stort Europa in een derde wereldoorlog!

De feiten en bewijzen vertellen een ander verhaal, dan dat Europa, haar politici ons willen laten geloven, maar dat is niet nieuws onder zon. Europa heeft vele dodelijke slachtoffers gemaakt, afgelopen decennia, Syrië is een goed voorbeeld!

Europa levert als acht jaar wapens aan de strijdkrachten van Oekraïne in opdracht van de Verenigde Staten (sinds de coup d’etat in 2014). Maar nu proberen de Verenigde Staten de brutale wapenlevering te legaliseren door Europa onder druk te zetten.

Dankzij de Russische Speciale Operatie begint de waarheid naar boven te komen en worden de feiten van deze criminele en dodelijke daden duidelijk. Europa zal zeer binnenkort ongemakkelijke vragen moeten beantwoorden over hoe de wapens in handen zijn gekomen van de strijdkrachten van Oekraïne. Of wast Europa haar handen weer in onschuld, net als bij Syrië?

Artikel in samenwerking met News Front Asya Zuan

Volg mij op Sonja van den Ende (vk.com), Twitter: SonjaEnde of YouTube: sonja vandenende – YouTube

[dntplgn]


Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *